72.Koğuş..

Orhan Kemal’in baş yapıtlarından biriydi.Yıllar önce okumuştum.Ama bu akşam izlediğimde,vallahi hiç hatırlayamadım.Çok farklı geldi..Kitabında hiç kadın yoktu diye anımsıyorum, filminde ise kadın mahkumlarda vardı..

En iyisi ben bu kitabı alıp birkez daha okuyayım ileride.

2. dünya savaşı yıllarında geçen cezaevindeki görüntüler,ürkütücüydü..Yaaa bu kadarda olmaz dedirtti,bazı arkadaşlarıma..Vallahi ben yinede olabilir diye düşündüm.Birden Sinop Cezaevi geldi gözümün önüne.Oradaki zindan,hücreler biran hafızamda canlandı, neden olmasın dedim..

Cezaevindeki,yaşantı,savaşın  yarattığı yoksulluk, içerideki insanların beklentisi, umutları…Çok duygu yüklü iç karatıcı bir filmdi.İçim burkularak izledim.Yalnız şu bir gerçek ki, gerçekten çok güzel rol yapıyorlardı sanatçılar. Başrollerde,Yavuz Bingöl ,Kerem Alışık ve Hülya Avşar vardı.Bu gecede son gösterimiymiş, tesadüfen öğrendikte gittik.

Yarın film değişiyor.Çınar Ağaçı geliyor.O da çok güzel görünüyordu frangmanında.Ne kadar süre oynayacağı belli değil.Kaçırmayın derim.Biz de ilk fırsatta gideceğiz.

Haydi  hepinize sinemalı güzel günler diliyorum.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.