Gidenler, gelmiyor…….

Bazen duygular coşar, siz ister isteyin, ister istemeyin dökülür kelimeler tuşların uçundan. Yazdıkça yazasınız gelir. Duygular sel olur akar. Kimi zaman da, dakikalarca düşünür yazacak veya duygularınızı ifade edecek sözcükleri bulamazsınız.
Bugün ben nasıl duygular içindeyim…..Üzgünüm ilk başta. Gidenler, aramızdan temelli ayrılanlar üzüyor insanı. Hele bu yakınınız olunca daha bir üzülüyorsunuz. Yakınlık dereceniz arttıkça, üzüntünün şiddeti de artıyor.Yine sevdiğim bir akrabamı, Sezai Ağbimi kaybettik.Hakkın rahmetine kavuştu bu sabah. Nede çabuk aldı götürdü bu illet…Habersizce sinsice yakalamış,uzunca bir süre kendini belli etmeden,içten içe kemirip bitirmiş…Ve sonuç kaçınılmaz olmuş.Daha hasta olduğunu yeni duymuştuk ki, 2 hafta sonrada kaybettik. Bu satırları yazdığımda hala bu dünyada, bu gün ikindide kalkacak cenazesi…
Allah mekanını cennet eylesin..Kalanlarına sabır versin…
Bu sabah haberi aldığımda, üzülüp bir sigara yaktım. Çıktım balkona uzun uzun denize baktım. Bu baktığım yerden bir zamanlar annem bakardı, bir zamanlar babam bakardı…Şimdi hiç biri yok…Zamanı gelen gidiyor,bir kontratımızda yok ki, zamanı bilelim, süremizi bilip ona göre yaşayalım. İyi ki de bilmiyoruz. Yoksa hayat çekilmez olurdu.
Şimdi yaşlı olarak ailede bir tek kayınpederim kaldı. Allah sağlıklı, uzun ömürler versin. Kendisine baba diye seslenirken, içimden de diyorum, bak Nilgün artık baba diye hitap ettiğin son kişi. Allah geçinden versin, ona da bir şey olsa (87), düşünün baba diyeceğim kimse kalmayacak bu dünyada. Annelerin hepsi gitti…Özlemiyor muyum ..Özlüyorum, hem de çooook…Bazen burnumda tütüyor.Ama geri getiremezsin ki..Kim gitti de geri geldi,kim…
O zaman yapacağımız çok basit, şu anda elinizdekinin kıymetini bilin. Bu işin yaşlısı genci yok. Hepimiz gideceğiz. Allah sıralı ölümler versin. Kimseyi yataklara düşürüp çektirmesin. Kapılara baktırmasın.
Hayat uzun gibi görünse de, aslında çok kısa.Yaşınız yukarılara çıktıkça ,hayat daha bir kısa görülüyor gözünüze. Yaşlıları daha anlayışla karşılıyorsunuz. Daha sabırlı, daha sevecen oluyorsunuz. Hele bir de kendinizi o yaşlara koyduğunuzda, nasıl olacağınızı, sizi böyle anlayışla karşılayan kişiler olup olmayacağınızı düşünüyorsunuz çevrenizde.
Şuna canı gönülden inanıyorum, ne yaparsanız, onu biçiyorsunuz. Kötü olmanız için sebep ne? Karşınızdaki kişi sizi kırdı mı,yalan mı söyledi,dedikodunuzu mu yaptı…Olabilir oluyor da..Ama inanın hepsini affediyorum.Düşmanım olarak gördüğüm,kendisine kızdığım kimse kalmadı bu dünyada.Yanlış anlamayın,ölmüş değiller,ama ben kendilerine kinli değilim.Hepsini affettim.Umarım onlarda kendi içlerinde muhakeme yaparak doğruları görürler.Bu arada bilmeden kendilerini kırdıklarım varsa, hepsinden özür dilerim.
Hani dolmuş arkalarında veya camlarında yazar ya, Benim için düşündüğünün 10 katını tanrı sana versin..Versin vallahi..Hepiniz için iyi düşünüyorum. Hepiniz iyi olun, sağlıklı sıhhatli olun. Mutlu olun.Ben hepinizi seviyorum..Kinim yok,düşmanlığım yok.
Görüyorsunuz dünya fani…Hepimiz bir gün o tarafa gideceğiz,ama erken ,ama geç..O zaman en güzeli birbirimizi sevelim,sayalım,saygılı olalım.
Arkamızdan güzel sözler söylensin.
Şunu da iyi biliyorum ki, kişiler birbirlerine yaptıkları kötülüklerin cezalarını da önce bu dünyada görüyorlar..
Hepiniz kendinize iyi bakın, birbirinizi sevin..Ben hepinizi seviyorum bunu böyle bilin…
Sevgiler güzel Sinop’um dan…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.