Görevimizi yaptık…

12 Haziran ,Pazar. Saat 9.30. Sinop Anadolu Lisesinde oyumuzu kullandık.Şansımızada kimse yoktu bizden başka. Biraz ayak üstü sohbet ettik, tanıdıklarımızla.

Sonra da Seyir Tepe’den , Sinop’u görüntüledim sizlere. Hava pırıl pırıldı, güneş tüm ihtişamıyla parlıyordu gökyüzünde. Sanki dün gece bardaktan boşanırçasına yağan yağmur, başka gökyüzünden inmişti yere…

Dün gecede biraz yürüyüp moral bulalım dedik,giyinip indik aşağıya…Aman o da ne.? Nasıl yağmur yağıyor anlatamam. Allahtan üstüme ince bir mont almıştımda başımı ve fotoğraf makinamı koruyup  Balıkçı Barınağına kadar koştuk .Şemsiye altına sığındık orada. Biraz sonra durdu yağmur.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Sanki içindeki hüznü, gözyaşlarıyla akıtmıştı yer yüzüne tüm bulutlar. Sonra… Sonra dindi… Ve bu seferde, ruhu hüzün ve karamsarlıktan arınmış olarak çıktı karşımıza..Huzurlu,dingin…

Ve gecenin tüm sakinliği,suskunluğu,pırıltısı inmişti yeryüzüne..

Bu güzelik içinde yürüdük bir süre…

Bu güzelliği bozan, parkımıza yeni yapılan balıkçı heykelinin ayağının kırılmış olduğunu görmemiz oldu.Öyle üzüldüm ki…Neden yaparlar,niçin bozarlar ,niçin zarar verirler anlamakta zorluk çektim.Aklı başında değil bunu yapan kişi veya kişiler.Toplumuzudaki problemli insanların işidir muhahkkak. Allah akıl fikir versin..((

Sizlere hep güzellikler anlatmak isterdim ama ,bazı olumsuzluklardanda söz etmeden geçemeyeceğim. Dün akaşam o yağmurdan sonra Balıkçı Parkında oturamadık.Nasıl bir lağım kokusu anlatamam. Sanki temizlenmemiş bir tuvalette oturuyormuşuz gibiydi koku. Kalktık. Bu sabahta  çektiğim resimler arasında, dalgakıran içindeki denizin halini resimlerde göreceksiniz. Ne arasanız var. ..Çöp kutularını, konteynırları boşuna koyuyor sanki belediye… Neden atıyorsunuz elinizdeki çöpleri denize????Ayıp ama, olmuyor böyle. Bakın şimdi seçimlerde bitiyor bugün.Yine yazlıkçılar,tatile çıkanlar gelir. Şehrimizi temiz tutalım,tutmayanlarıda uyaralım..

Bu şehir bizim,bu ülke bizim..Biz korumazsak, kim koruyacak…?

O halde ne yapıyoruz?….Duyarlı ,temiz,çevreçi bir vatandaş oluyoruuuz…

İyi pazarlar..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.