Hamburg…2.07.2011..Son gün..

Oslo’dan saat 13.00 de ayrıldık.

Tur dönüşü önce yemek yedik, sonrada valizlerimizi toplamak üzere kamaramıza gittik. Bu akşam saat 1.00 e kadar valizlerimizi kamaramızın önüne bırakmak durumundayız. Görevliler valizleri alıp götürüyorlar,  siz taşımak durumunda kalmıyorsunuz ,gemi limana yanaştığında, aşağıya iniyor,valizinizi  size söylenen yerden alıyorsunuz. Herşey çok düzgün işliyor.

Valiz toplama işimiz bitince haydi gemiyi dolaşıp biraz fotoğraf çekelim dedik.Akşama da kaptan son gece için balo veriyor, gece kıyafetiyle gitmeniz gerekiyor. Her Cruise da oluyor bu. Bir hoşgeldiniz ,birde güle güle partisi.)))

Akşam saat 18.30da yemeğe gittik. Son gece olduğu için bazı tur arkadaşlarımızlada fotoğraf çektirdik,sonra yine gemide ki barları dolaşıp dans edenleri,şarkı söyleyenleri izledik.Birer kokteyl içtik.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Velhasıl kamaraya döndüğümüzde saat 23.30 olmuştu, kıyafetlerimizide yerleştirip,kamara önüne koyduk valizlerimizi.

Ve yarın Kiel’de olacağız sonrada otobüsümüze binip Hamburg’a hareket edeceğiz.

Next Day…..

Kiel Limanına yaklaşırken yine yağmur yağıyordu. Tura katılan arkadaşlar  bir barda toplanıp, geminin yanaşmasını bekledik.

Bu arada gemiyle ilişiğimiz tamamen kesildi. Muhasebeye gidip,alacak veya vereceklerimizi hallettik,pasaportlarımızı aldık.Dün gecede gemiden aldığımız içkileri teslim almıştık. Gemi mağazalarında içki satılıyor,limit yok istediğiniz kadar alabiliyorsunuz ama size ,son gece saat 23.30 za kadar vermiyorlar. İçki içmek isterseniz, barlarda satılan içkilerden ücreti karşılığı alabiliyorsunuz.

Gemiden indiğimizde otobüsümüze yerleştik ve Hamburg’a başladı yolculuğumuz.Bugün saat 17.45 de uçağımız İstanbul’a hareket edecek,o zamana kadar Hamburg’ta şehir turu yapacağız.

Hamburg’a geldiğimizde hava yine yağıyordu. O gün de karnaval varmış,heryerde rengarenk saçlı birçok kişi,şarkılar söylüyor,bira içiyorlardı.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Burada da ,Norveç’te gördüğüm masa şeklinde pedalları olan toplu taşıma bisikleti gördüm. Harika birşey gerçekten,acaba buralarda da olmaz mı ondan.Toplu halde bin, pedal çevir,içeçeğini iç,etrafı izleyerek git…Kulağa hoş geliyor.))))

Hamburg’un belirli yerlerini gezdikten sonra 1,5 saat serbest zaman verdiler. Bu arada bir güzel karnımızı doyurduk. Domuzlu olmasın diye ingilizce söylediğimde ,onlarda Türkçe olarak, helal helal dediler.)))Burada Türklerin çoğunlukta olduğu belli.))))

Hamburg anısı olarak bir şapka aldım, bir de magnet ve yine güzelce dondurmamızıda yedik ,otobüsümüze binip hava alanının yolunu tuttuk..

THY uçağına bindiğimizde,hem ülkemize dönmenin mutluluğunu yaşıyor, hem de sevdiklerimizi görmenin heyecanı içindeydik.

 

Ve 1 saatlik saat farkınıda aradan kaldırdığınızda saat 21.45de İstanbul Hava linanındaydık.

Dutty freeden son alışverişlerimizi yapıp,taksi tutup evimize yollandık…

Ve işte bir cruise turu bitmiş,vatanımıza ,sevdiklerimize tekrar kavuşmuştuk…

Şimdi yeni yerler, yeni heyecanlar keşfetmek için planlar yapmaya başladık bile..))))

Neresi mi????Bilmem…Ama çok güzel ve ekzotik yerler var haritada …

Yine enteresan, yine ilginç bir yer olmalı….)))))))

blankblankblankblankblankblankblankblank

Bu iş yaşa bakmıyor))) ncabaci

Muzikal dans gösterisi ncabaci

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    ne kadar hoş fotolar, darısı başımıza : ) bu arada erfelek şelalerine gitmek istiyorum , hayırlısı diyeyim ona da : )

  2. blank

    Erfelek Şelaleri çok güzeldir.Fırsatınız olursa muhakkak gidin.))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.