Mehtaplı geceeeleerdeeeeeee….

Hep seniii andııııım……))))

Dün gece deniz çarşaf gibiydi, mehtap gökyüzünde tüm ihtişamıyla parlarken, tekne gezintisi  yapmak, gecenin olmazsa olmazları arasındaydı….

Ve  saat 21.30da Mavi Yol gezi teknesine bindik. Eşimin tanıdığı olan Çetin, bize hemen üst katta bir yer ayarladı ve yolculuğumuz mehtap görüntüsü altında başladı. Sinop Aşıklar yolu, deniz kenarında  kurulu seyyar çadırların ışıklarıyla ışıl ışıldı etraf.Gecede bir başka oluyor gezinti.

Bu sene gezi motorlarını ışıklandırmalarıda o kadar iyi olduki, deniz üstüde ışıl ışıldı.

sinopta tekne turu ncabaci

blankblankblankblankblank

Bir konu var değinmek istediğim,bu tabii arz talep meselesi. Gezi teknelerinde çalan müzik. ..Milletimiz oyunu çok seviyor biliyorum,ben de severim. Eşim der, kapı gıcırtısına oynarsın diye.))))Ama ben böyle mehtaplı gecelerde gezerken,hafif müzik çalınmasının taraftarıyım,yada sanat müziğide olabilir hafiften.

Tabii dediğim gibi arz talep işi. Bir çiftetelli çaldı,vallahi çoğu kişi oyuna kalktı.

Belkide belirli saatlerde slow musik olacak,onu tercih edenler o saatte tekne turuna çıkacak, olabilir mi acaba.?

blank

Tekne turumuz 22.30da bitti,yürüyüşümüzü yaptık ve sonrada sahil boyu satıcıları inceledik. Canımız patates kızartma çekti,çok değişik. Bütün kabuklu bir patatesi, makinaya takıyorlar ve onu tornavida çevirir gibi çeviriyorlar,patates  rulo şekilde açılıyor,onu çubuğa takıyor ve 300derece sıcaklıktaki susuz yağa atıp kızartıyorlar. Sonra da özel sosundan döküyorlar üstüne çok güzel oluyor. Bir dahaki sefere yerken biraz daha çıtır olması için kızarttıracağız. Onu yedik, bu seferde mikrodalga fırında paket içinde patlayan popcorn(mısır) gördük. Seneler önce Sinop’ta ki  Amerikan Üssünde de yaparlardı. Onların tava şeklinde aliminyumdan bir kapları vardı onu aygaz üstüne koyup patlatırdınız. Veya dün geceki gibi, ince  mısır dolu poşeti mikrodalga fırına koyup patlatırlardı. O minicik paketin giderek büyümesini o zamanlar ilgiyle izlerdim.)))

Eee  eski günleri yâd etmek için popcornda aldık,sonrada çayımızla birlikte yedik. Vallahi pek güzeldi…)))Sonra ne mi oldu??Bu kadar yiyince, eve gelince sadece yoğurt yiyip niyet ettim.))))

İşte böyle günlük….Gemi turu düşünürseniz, Mavi Yol Teknesini tercih edebilirsiniz.Koltuklarıda pek rahattı. Telefonu:05447220560-veya 05365665298…

İyi gezintiler..)))

Not:Şimdi denizden geldim.Denizin yüzeyinden ilk 15cm ılık ,fakat altı çok soğuktu. Ama yinede yüzmek güzeldi.Özlemişim Samyeli’ni.)))

blankblankblank

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.