Mer ha baaaa Ladies and Gentlemen…….

Ben geldiiiim.)))Ne iyi ettim de geldim değil mi.?))))

Of ya yaw sormayın şu kadınların işide pek zor vallahi..Sabah 9.00 dan beri ayaktayım, ne yaptın diye sorsanız ortada görünen birşey yok.

Bugün hiç işim yok akşama da yemeğim var diyordum ama, işlerimi ancak bitirip pc başına geçtim.

Bugün Sinop’un pazarı biliyorsunuz. Pazardan böğürtlen almış eşim, ondan güzel bir tarih edinmiştim, onu yaptım.Organik yiyelim ,içelim derken mutfaktan çıkamaz olduk.))))

Oruçluyum daha tatmadım ama arkadaşım çok meth etti. Böğürtleni meyve sıkaçağından geçirdim,sadece suyu çıktı içine bir çorba kaşığı toz şeker koydum,sonrada suyla karıştırıp içeçeğim,göreceğiz bakalım akşam iftarda nasıl olduğunu, size yazarım.))))

Birkaç gün öncede gazetede gördüğüm bir tarifi daha vereyim. O da şöyle:

1 olgun şeftaliyi blenderdan geçiriyorsun, içine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 litre su koyup içiyorsun. Doğal bir meyve suyu oluyor işte. Ondan da yaptım bakalım nasıl oldu,akşam tadacağım. ))))Ben de bugün hep sulu şeyler yapmışım ama, vallahi susamadım.))))Allah’a şükür havalarımız geçen sene ki kadar sıcak değil de, rahat oruç tutuyoruz.Ha bu arada tarhanada yoğurdum,epey iş yapmışım yaw.))))))

Geçen gün denize gidiyorduk,yaşlı bir karıkoca,şezlonglarını denize koymuşlar,başlarında şemsiye, ayaklarınıda denize sokmuşlar, oturuyorlardı.)))  Görüntüleri pek şekerdi,fotoğraf makinamın ayarını yapamamışım aceleden, çok beyaz çıktı görüntü.

Bu arada belediyenin hazırladığı ramazan etkinlikleri devam ediyor. Dün akşam yine Telvin Tiyatrosunun gösterileri vardı. Ardından da ateşle gösteri yaptılar, ama bir kaza oldu birşeyler tutuştu.Kısa süreli bir panik yaşantı,ne ise cana birşey olmadı. Ardından da bizim konservatuvar arkadaşımız, Levent Açıkel sahne aldı. Arkadaşımı, Kulübün bahçesinde çay içerek dinledik,pek güzeldi,ağzına sağlık.

Bu arada geçen akşam yine Medreseye,Kumda Türk Kahvesi içmeye gittik,Yılmaz’ın ellerine sağlık,Osmanlı Kahvesiydi galiba bize yaptığı, pek hoşuma gitti.Halbuki bilirsiniz, hiç Türk Kahvesi kültürüm yoktur, galiba artık öğreneceğim.))))

Bu arada dönüşte yine,kulağında küpe olmayan birçok köpek gördük. Yine köyden bırakılmıştı sanırım.

blankGeçen gün arkadaşım anlatıyor,barınağa gitmişler,tamda yemek veriyorlarmış,1kabın içindeki yiyecekten alaçağız diye hayvanlar birbirlerini parçalamışlar. Kan revan içinde kalmış hem hayvanlar, hem yiyecek kapları,kuvvetli olan yedi demek ki.((((Ağlayarak anlatıyordu arkadaşım,içim dayanmadı susturdum. Geçen gün görüntülerini yayınlamıştımya,şimdi çok daha kötülermiş.((((İnanın artık 1kaşık yiyeceği bile çöpe atmıyorum,hayvanlara saklıyorum.

Bu arada bir konuya daha değinmek istiyorum. Dün gece saat 00.45 sularında eve geliyoruz, tam kalenin altından geceçeğiz,aniden koca bisiklette küçüçük bir çocuk karşımıza çıktı,az kalsın eziyordu bizi kendimizi kenara attık. Ya  hayırdır ama nedir bu bisikletli çocuklar,tüm babalar sınıf geçme hediyesi çocuklarına bisiklet mi aldı.?Bu çocuk saat 1.00de sokakta ne arıyordu? Sanırım 8-9 yaşlarındaydı.Arkadaşlar görüyorsunuz Sinop’un durumunu,şimdi bayramda geliyor, yine heryer dolar,hiç olmazsa çocuklarımıza sahip çıkalım,öyle pat diye yola fırlamasınlar. Gece o saatlerde, böyle olmadık yerlerden çıkmasınlar önümüze,bir önlem alalım lütfen.Hem çocuklarımız ,hem kendimiz için.

Biraz önce bir olaya şahit oldum. Mutfaktayım, polis megafonundan bağırıyor,Durmayalım,durmayalım,devam eeeeet. Ama ne bağırma (tersane mevkindeyim).Millet cama çıktı bende balkona. 34 plakalı bir araba yana çekip durdu ve arabadan iri yarı bir bey çıktı. Ne bu yahu sadece 2 dakika ,sadece 2 dakika,10 dakika değil,emanetimi alıp gideceğim,ne bağırıyorsun diye polise çıkıştı. Tabii başka şeylerde söyledi. Bakın yollarda sohbetti veya çok kalabalıkta durmak ,işini halletmek gibi şeyler trafiği engelleyebilir polis haklıdır. Ama şu anda fazla trafik yokken,2 dakikalık durumlarda polis daha esnek olmalı. Sizler bu 2-3 dakikaya müsade etmezseniz,alıcınında ,satıcınında hali kötü olur. Esnaf satamaz,turist harçayamaz.Bu konuda prosüdür ne bilmiyorum ama biraz daha anlayışlı olunmalı diye düşünüyorum. Birde şu polis arabalarında biraz daha sakin,biraz daha insanı ürkütmeyen bir sesleniş olursa çok iyi olur.

Geçen sene, gece yarısı saat 2.00de  yine tersana mevkiinde kavga olmuştu, emniyet amirinin bağırmasından hepimiz balkona fırlamıştık,olay fazla büyük değildi ama ,gürültüsü çoktu.((((

Sevgili okuyucularım,maksat daha huzurlu,sakin ve güzel bir Sinop…O zaman ufaktan bazı şeylere değineceksin..Hep laylay, lom lom olmuyor…

Haydi bakalım bana müsade…Şu kitabıma devam edeyim…Sizlere mutlu ve huzurlu günler diliyorum.Sevgiler Sinop’tan…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.