TAMAN SAFARİ-CİSARUA BOGOR …

Bugün kü anlatacaklarımda daha çok Taman Safari var. Burası Bogor’a yarım saatlik uzaklıkta olan Cisaura’da.

Bu safariyi arabayla geziyorsunuz ücreti turistlere 100 dolar ,yerlilere 60 dolar.

Kıtty’nin annesi ,kız kardeşi ve eniştesiyle gitmişler bu safariye. Resimlerde de anlayacağınız gibi, bir çok hayvanıda görmüşler.Aslanlar,Beyaz Hint Kaplanı,Boz ayılar …Yok yok yani.Bu yırtıçı hayvanların bölgesine geldiğinizde, ayrı ayrı 2 demir kapı açılıp kapanıyormuş,önlem olarak.Allah korusun bir kaçsalarya….

Taman Safari’nin kapısında havuçlar satılıyormuş hayvanları beslemeniz için. Zebralar yüzlerini cama yapıştırıyor ve havuçu yiyorlar, ama filler hortumlarını arabanın camından içeri sokuyor en az 5 havuç almadan hortumlarını çekmiyorlarmış.)))

Gergedanlarıda gördünüz değil mi?Ben de 2005 de, Güney Afrikada,Kruger Parkta gece safariye, özel safari arabasıyla çıkmıştık. Sadece yanları açık bir jeep Afrikalı bir şöför.Ben, arkadaşım ve misafiri olduğumuz 2 dostumuz daha jeepteydik.Arabada sadece bir tüfek vardı kendimizi koruya bileceğimiz. Ve safariye çıktıktan, 15 dakika sonra karşımıza 8 gergedan çıktı.Ama göreceksiniz Türkiyedeki Mandaların büyüklüğünde. Ve hepsi de birden bize bakıyor. Bizde tık yok. İçimden bildiğim tüm duaları okuyorum. Bu arada da Nilgun şansa bak pisi pisine öleceksin mezarın bile olmayacak diyorum. Demek ölmeyi düşünmek böyle birşey. Şöför korkmayın arabaya zarar verirler size birşey yapmazlar dedi ama,arabanın her yanı açık. Bir boynuzunu vursa yerdeyiz. İşte öyle bir korkuyu 12 dk. kadar yaşadık sonra gitttiler. Şimdi gergedanları görünce aklıma bu anım geldi .

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Sonra bu safari alanında yine bir show gösterisine katılmışlar. Bir kızılderili kasabası düşünün,yangının çıkması bile gerçekmiş. Nasıl yapıyorlarsa .Hani eskiden RedKıt kitaplarında gördüğümüz kasaba görünümünde.Mesela gökyüzünden bir kartal geliyor, yerden fareyi alıyor ve çatıya bırakıyormuş,köpek bütün kasabadaki tavukları toplayıp kümese koyuyormuş, atlar bir taraftan gelip karşıdaki ahırlarına giriyorlarmış. Hayvanlarıda eğitmişler. Orada bu gösteriyi izlemişler,bunun içinde tabii ayrı ücret ödemişler. Sonra daire içinde giden, motosikletleri izlemekte, güne ayrı bir heyecan katmış.

blankblankblankblankblankblank

Beni en çokta etkileyen aslan ,kaplan ve fille çektirdiği resimler oldu. Ne kadar da samimi, bana sarılmamıştır öyle.)))))

File binmiş yarım saat çevrede dolaşmış.Velhasıl güzel bir gün geçirmişler.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Kafelerde gazeteler özel bir düzenekle duvarda asılı duruyormuş. Okumak isteyen alıyor okuyup yerine asıyormuş.

Bu arada Endonezya’ya gitmesine vesile olan arkadaşı Kıtty’nin, ailesi çok ilgilenmiş. Gezdirmişler.Kitty’nin ağabeyi Jakarta’da müzikle uğraşıyor. Her Cuma akşamıda büyük bir alışveriş merkezinin yemek katında müzik yapıyorlarmış. Oğlumda vurmalı ve üflemeli aletlere ilgi duyup çaldığı için, onada bir gösteri yaptırmışlar.O da Kajon çalmış, Türk motiflerinden örnekler vermiş. Video ekledim sizin için izleye bilirsiniz.

botonicalsquare1 ncabaci

 

Kitty’nin evli olan ablasının müzik okulu varmış ,orada isteyen çocuklara özel müzik dersi veriyormuş.Gitar,piyano,bateri gibi.

blankblankblankblankblankblankblank

Endonezya’lılarda bizden daha candan, misafir perver ve güleryüzlüymüş.Kavga bile etseler yinede yüzlerinden tebessüm eksik olmazmış. Çoğunun evinde bütün ev işlerini yapan hizmetçileri varmış. 60 dolar maaşla evin tüm işlerini yapıyorlarmış. Sadece ev temizliği yemek değil. Bahçe bakımı ,araba temizliği,masaj görevlerinin arasındaymış.

Alışverişe çıkıldığında yine bu hizmetçiler taşıyormuş alınan malzemeleri. Düşünün bu kadar iş için, sadece 60 dolar ödüyorlar..

İşçiliğin karşılığı çok ucuz oralarda.

Oğlumun ağzından o kadar zor laf alıyorum ki,cımbızla çekiyorum sanki. Ve anlayacağınız 27 günlük Endonezya ve Bali gezisini sizlere ancak 3 bölümde anlatabildim. Ahh ahh ben gidecektimde,anlatacaktım size, benim bir günüm Oğlumun anlattıklarının 3 günü gibi olurdu.)))))

Ne ise bunada şükür gerçekten çok ilginç ve güzel bir yer. Ve aynı zamanda çok ucuz.Gitmek lazım.))))

Bu seyahatinde ilgisini ve sevgisini oğlumdan esirgemeyen Sitompul Ailesine çok teşekkür ediyor,Sinop’tan Jakarta’ya sevgilerimi yolluyorum.

Ben de Sitompul Ailesini Sinop’ta ağırlamaktan büyük zevk duyarım, bakarsınız birgün de onlar Sinop’u ziyaret eder.)))))Sevgiler hepinize…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    Günaydın Nilgün abla, Kitty sanki müstakbel gelininmiş gibi geldi bana.. 😀 bilmem niye öyle bir hisse kapıldım işte..:) Hayırlısı.

  2. blank

    Manşallah ne kadar güzel anlatım ve izlenimler.Tebrikler oğluna.Birgün TV’lerde görmek dileğiyle..

  3. blank

    Teşekkürler İnşallah.))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.