Grupo Axe-Capoeira

Ankara Capoeria Derneği Başkanı,Halit Yalçın..

Şimdi bu başlığı görünce, ne derneği bu diye düşündünüz mü? Yoksa biliyormusunuz ne olduğunu?Ben vallahi dün akşam ilk gördüm.Meğer 8. gelişleriymiş Sinop’a.

Çünkü Halit Yalçın Sinop’lu.Kendisi Ankara Capoeira Derneği başkanı.Ve meğer benim kızımın da, Sinop Anadolu Lisesinden sınıf arkadaşıymış.

Kendisiyle kısa bir roportaj yaptıktan sonra anımsadık birbirimizi. Çok fazla soru sormaya vaktim olmadı ,çünkü gösterilerine devam ediyorlardı Atatürk Anıtının önünde.Bizde tesadüfen gördük.
blankblank

Akşam saat 22.30 gibi yürüyüşe çıkmıştık, baktık anıtın önü kalabalık ,ne izliyor bunlar diye baktığımızda şaşırdım kaldım. Önce Afrikalılar gelmiş, gösteri yapıyorlar sandım,biraz daha izleyince Türk olduklarını anladık. Değişik bir spor gösterisiydi. Önceden, Brezilya’da kölelerin,başkaldırış danslarıymış.İnterneti araştırdığımda şöyle yazıyordu bu dövüşle ilgili:

Capoeira Brezilya‘ya özgü, Afrika kökenli bir dövüş sporudur. Ayrıca Brezilya Portekizce’sinde büyük ormanlarda küçük ağaçsız alanlara denir. Capoeira sporunun ismi de buradan gelir.
Afrika
‘dan getirilen köleler Avrupa kökenli sahiplerine karşı büyük çaplı bir isyan çıkarmaya niyetlenir. Geliştirdikleri bu dövüş sanatını müzik eşliğinde, yerel bir dansmış gibi yaparak sahiplerinin isyana dair şüphe edinmemeleri amaçlanmıştır. İsyancı köleler gruplar halinde kaçar ve orman içlerindeki capoeira’larda pusu kurar. Capoeira’da birçok hareket el üzerinde durularak yapılır. Bunun sebebi at üzerinde iz süren sahiplerini tekme ile attan düşürebilmektir.
Diyor yazıda. Yani bu bir dövüş sporu aslında. Halit Yalçınla yaptığım röportajda belediyemizin ilgisizliğinden yakındı. Çok enteresan bir spor , neden ilgisiz kalındı anlayamadım.




Halit Yalcın’la söyleşi-Axe capoeira Turkiye- ncabaci

Şimdi sizlerle Ankara Capoeira Derneği başkanı Halit Yalçın’la yaptığım röportajı paylaşacağım ve hemde yaptıkları gösterileri ….Beğeniceğinizi umuyorum.Daha detaylı bilgiyide, Axé Capoeira Türkiye-adresinden alabilirsiniz….



Halit Yalcın- Axe capoeira gosterisi ncabaci


Halit Yalcın- Axe capoeira gosterisi ncabaci

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.