3Ekim 1214… & Dikkat!!!!!! 359

Bu tarih önceden bana birşey anımsatmıyordu. Takiii bugüne kadar.Meğer bundan 797 yıl önce Sinop Türklerin eline geçmiş.

Ve Sinop tarihinde de ilk kez bugün, Sinop’un Türklerin eline geçiş yıldönümü kutlandı.Sinop Üniversitesinden ,öğretim görevlisi Sayın Sabri Boztepe, o günden bugüne nasıl gelindiğinin bir özetini sundu. İçinde fazlasıyla isimler olduğu için aklımda tutamadım. Siz merak ederseniz netten araştırısınız artık.))

blankblankblankblankblank

Ardındanda Bafra’dan gelen Mehter Takımı gösteri yaptılar. Güzeldi. İyiki de Türklerin eline geçmiş.)))

Bafra mehter takımı ncabaci
Bugün hava bir açtı bir kapadı. Ama akşam iyi ki yürüyüşe çıkmışız Yalı Kahvesi pek keyifliydi bu gece. Deniz süt limandı. Üstündeki teknelerin ışıkları denizde yakamoz etkisi yapıyordu. Bu arada fenerlerini yakmış birçok kişi hem teknelerde,hemde iskelede çinekop avlıyorlardı.

Ben henüz çinekop avına hiç çıkmadım,onuda bir ara denemek lazım.)))(Aman kusur kalayım.)

Ha bu arada size önemli bir haberim var. Dikkat!!!!

Neden mi?Bugün ben kutlama törenindeyken telefonum çalmış, Allah’tan mehter Takımının sesinden duymamışım. Akşam fark ettim,35998868….diye devam eden bir numara beni aramış. Yurt dışındada arkadaşlarım olduğu için Allah Allah acaba hangi ülkeden beni aradılar ve kim aradı diye merak ettim. Ama tanımadığım numarayı geri dönüp arama huyum yoktur.

Eve geldiğimde bir internetten, hangi ülkeymiş diye arayayım dedim. Bir ne okuyayım.!!!!Bu ülke Bulgaristan ‘mış.Meğer bu bir şebekeymiş ve özelliklede bayanlar yarım Türkçeleriyle  karşılarındaki erkekse !!!! onlarla hoş!!!!bir şekilde konuşup kontörlerini bitiriyor,karşılarındakide safsa, para koparıyorlarmış. İşte çok zor durumdayım,beni kurtarın değip dil döküyor bazı saflarda bunlara kanıp verdikleri hesap numarasına euroları yatırıyorlarmış. Sonra da bekliyorlarmış ki kız Türkiye ye gelecek..Daha çoooooooook beklerler,atı alan Üsküdara geçiveriyor işte.))))Bunlarda saf saf beklesin.Ondan sonra numarayı arasalarda cevap yok..

İşte siz siz olun,beni kim aradı,neden aradı gibi fazla meraklı davranıp,bu tuzaklara düşmeyin…

İşte böyle günlükçüğüm..Bugünde böyle geçti,yarına Allah Kerim…Kerim’in de kuyusu derin.))))Sahi bu nedemek yahu.))))

Haydi ne ise geç oldu,iyi geceler.))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.