Hani nerede??????

Sabah günlüğümü yazarken güneşli Sinop’umdan sizlere sevgilerimi yollamıştım,ama şimdi….Hani nerde, göremiyorum????

Aman Tanrım yoksa,yoksa  ben kör mü oldum.???)))))))))))

Türk filimi gibi bir giriş oldu.)))Ya sahi, vallahi sabah güneşliydi. Hatta saat 11.00 gibi biz balığa çıktık. Zargan ‘a dolaştık. Bayağı karayel esiyordu,bu arada 16 tanede  zargan tutmuşuz.)))

Zargan en kolay tutulan balık. Uçunda olta olmadan tutulan tek balıktır herhalde. Misinenin uçunda renkli 7-8 cm uzunluğunda ipek iplik var.Tekne giderken misineleri 12-13 metre uzağa salıyorsunuz, zargan ipekleri balık sanıp saldırıyor , dişleri ipeğe dolanıyor. Ve malesef artık kurtulma şansı yok.((((Akşama masanızı süslüyor. Çok sadistçe geldi birden.

blankblankblankblank

Bugün denizde sadece 2 tane martı vardı. Ne oldu bu martılara bir fikri olan var mı?

Önceden gökyüzü dolu olurdu,hatta ben balkona her kahvaltı hazırladığımda peyniri martılara kaptırıdım.))

Dün ceviz koymuştum balkona baktım karga sesleri geliyor,koştum kargalar kaçtı. Yoksa kargalar cevizi gagalarıyla alıp, yere bırakıyor. Yüksekten düşen ceviz kırılıyor ve onlarda yere pike yapıp alıp yiyorlardı.

Kargalarda müthiş akıllı. Bugün balık tutarken martılar, zarganayı çekerken az kalsın alacaklardı, ama ben onlardan çabuk davranıp çektim.

Sabah güzel bir havaydı, öğlen esti ,şimdi yağıyor. Boşuna demiyorlar Karadeniz kadın gibi değişken ve huysuz.))))Kızmayın bayanlar yaaa…Şaka  dedim şaka..))))Ama her şakada da gerçek payı yok değil.))))

Haydi tekrar iyi pazarlar.)))

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.