4 Ekim Hayvanları Koruma günü…

Birçok günü kutluyoruz,işte bugün de sevdiğimiz!!!! ve koruduğumuz!!!!!!, bazen çok korktuğumuz hayvanların günü.
Bugünün anlamına uygun olarakta,Sinop’ta ki Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerinden bazı arkadaşlar,Sinop Barınağındaki hayvanlara yemek kapları ve buzdolabı aldılar. Esnafımızda gerekli indirimleri yaparak, yardımda bulundular.Duyarlılıkları için teşekkür ederiz.
Bu arada tesadüfen yolda gördüğümüz Temizlik İşleri Müdürü Ayhan Bey’de, barınaktaki hayvanlarla ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti ayaküstü. Yeni bir yemek bidonu uygulaması başlatmışlar. Okullara ve bazı mahallelere hayvanlar için yemek bidonları koymuşlar. Daha deneme aşamasındaymış ama malesef bidonlar mahallelerden yok olmaya başlamış!!!!.Bu arada 1 tanede tam Uğur Mumcu Meydanına koydu. Bakalım o bidonu görüp,atık yiyeceklerini koyan olacak mı çok merak ediyorum. ???
blankblankblankblank
Bulunduğu yerde rüzgardan yıkılacak gibi görünüyordu. O bidonu orada kim görecek, kim atık yemeğini içine koyacak veya birileri yine o bidonu alacak mı?Bunu zaman içinde göreceğiz.
blankEveeeet, Sevgili Hayvanlar….
Sizleri yeterli koruyamıyoruz, besleyemiyoruz, sevgimizi gösteremiyoruz..Sizi aç bırakıyoruz,sizi yaz sıcağında susuz bırakıyoruz.Siz uyuz oluyorsunuz ilaçlarını veremiyoruz, ya yokluktan veya ilgililerin ilgisizliğinden, bazen dikkatsiz şöförün hatasıyla sakat kalıyorsunuz, bazen göstermelik sevenlerin, sizi bir yerlerde bırakmasıyla öksüz ve evsiz kalıyorsunuz,bazen evlatlarını çoook seven!!! Ailelerin 1aylık misafiri olup,sonrada ormanların içinde bırakılıveriyorsunuz..
Gerçekten çok üzgünüm,sizleride Allah yarattı,bizleride,biz sizlere Allah’ın insanlara bağışladığı sevgiyi,ilgiyi gösteremiyor,aksine sizler için söylenen hayvanca terimini, çoğu zaman biz sizlere uyguluyoruz..
Sizlerin bu gününü kutlarken,Allah’tan, kalbimize sizlere karşı sevgi ve merhamet tohumlarını ekmesini istiyorum…
Affedin bizi, sizin bize gösterdiğiniz sevginin dörtte birini biz size gösteremiyoruz…Yinede 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününüz kutlu olsun…
blankBugün öğleden sonra,İstanbul’dan gelen ilkokul arkadaşımla ve diğer arkadaşlarımla Karainci’dey dik. Ne kadar çok şey varmış anlatacağımız konuşacağımız,2,5 saati geride bırakmışız farkına varmadan. Her zaman lise anılarını anlatacak değilizya,bu seferde ilkokul anılarından bahsettik.Daha doğrusu arkadaşım bahsetti,ben birçok şeyi anımsayamadım,galiba çok küçük gittim okula.)))))))blank
Günümüzde ,gecemizde çok güzeldi. Teşekkür ederim Allah’ım bize güzel bir gün daha geçirttiğin için.Seni Seviyorum..
Hem de ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK))))))))

 

Not: Olurya sizlerde Sinop Hayvan Barınağına yardımda bulunmak isterseniz, benimle irtibata geçebilirsiniz. Sizi gerekli yere yönlendiririm.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    GÜZEL BİR DÜŞÜNCE.. TEBRİKLER..YENİ HAYVAN BARINAĞI YAPILMIŞ, BİTMİŞ DEMEK..

  2. blank

    ????Barınağı görmeden inanamayacağım…İnşallah açılırda,buradan duyurur resimlerini paylaşırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.