Anneciğiiim canııım…..

Anneciğim canım,nasılsın?İyi olduğunu biliyorum.

Sana haberlerim var,bil bakalım dün senin evde ben kimleri ağırladım?Tahmin ettiğini biliyorum,evveeet.)))) Tüm senin taraftan akrabalarımız geldi. Öyle güzeldi ki oturmamız. Hep eskilerden konuştuk,çok bilmediğim şeyler varmış. Şükriye teyzem,Cevriye teyzem anlattı.Bu arada şahsen tanıdığım ,uzak akrabalarındanda gelen oldu. Senin bir melek olduğunu tekrar tekrar söylediler.Şimdiye dek hiç kimseden bir kötü şey duymadım hakkında. Ne çok seviyorlarmış seni.Sen gerçekten sevilmeyecek insan değildin ki. Herkes için iyi düşünen ,yardım seven bir insandın. Hatta benim tanımadığım kişiler bile senin için hep iyi diyorlar.))İyi ki senin kızınmışım.)))

Evimizi çok beğendiler,keşke senin sağlığında içini bu şekil yaptırmış olsaydıkta,sen de daha rahat etseymişin.((

Balkona her oturuşumda senin ve babam için dua ediyorum.Hani kırmızı zambakların vardıya,her ilkbaharda çiçek açıyor. Onların açtığını gördükçe hoşgeldin anne diyorum. Hatta yanlarından yine filiz verdi,bir tanesinide arkadaşıma verdim. Onunki de çiçek açıyor,o da hoşgeldin Edalet teyze diyormuş.)))

Hacer Teyze iyi, çokta güzel bakılıyor.İnşallah bizim sizlere baktığımız gibi bizede bakan olur belki.)))Ha bu arada kayınpederimde iyi maşallah. Geçenlerde Ankara’ya kaçtı. Geldiğinde korktum birşey olacak diye. İnan yürüyemiyordu. Kaldırıma ayağını atamamış. Ama öyle güzel baktım ki, 1 ayda düzeldi. Ağrıları çok. Devamlı ilaçları var. Ara ara takviye mamalar veriyorum. Beni de çok seviyor,devamlı dua ediyor.)))Bana sen yorulma diyor,bir yerim ağrıyor desem sende benim ilaçlardan al diyor.)))

Ahh dün ne oldu anlatayım. Bu eczaneden ağrı kesici ilaç almış. Baba niye aldın evde var ,ben sana veriyorum dedim. Yok bu daha iyi dedi.

Sonra bir tane içmek istedi,bir tane içsin dedim su koydum verdim,hapı aldı ,su ile birlikte yuttu. Bardağı tezgaha bırakıp sağ ayağını yere vurarak bak nasıl geçti ağrım dedi.)))Ya baba, daha hap midene ulaşmadı dedim.))))))Ama o ayaklarını yere sertçe vurup ,bak ağrım geçti dedi.)))

Psikolojik demekki hapı alır almaz ağrısı geçmiş.)))

Bak bugün 9 Ekim, sonbahar gelsede, havamız hala güzel. Bugün lodos esiyor,ardındanda yağmur gelir.

Şu sıralar yine rejimdeyim.)))Hep rejimdeyim biliyorum. Bu rejimdede devamlı sebze pişirmekten bıktım vallahi. Birde elim çoğa gitmiyor. Hep bir öğünlük pişirdiğim için devamlı yemek yapmak durumunda kalıyorum. Bu da beni yoruyor. Bugün mercimek çorbası yapmışım tam 4 tabak çıktı,şimdide yarın için domates çorbası yaptım. Sen aslında böyle az pişirmezdin,babamda yiyimliydi zaten.)))Ben kime çekmişim bilmem.

Bu yaz ablalarım gelmedi,ağabeyimde herzamanki gibi yoğun ancak telefonla görüşüyoruz.

Yarın resim kursuna başlayacağım yine. Resmim güzel, bu konuda senin amcana çekmişim demek ki. Seyit Mehmet Amcamın  yaptığı tabloları, hayal meyal hatırlıyorum.

Torunların iyi. Kocaman oldular. Kızım evlenmişti biliyorsun.Hepsi iyi çok şükür.

Geçen bayramda,sizi ziyarete gelmiştik,bir güzel temizledik yattığınız yerleri. Pırıl pırıl oldu. Yalnız biraz daha toprak döktürmek lazım üzerlerinize. İnşallah en kısa zamanda onu halledeceğim.

İşte böyle anneciğim. Seni özledim ..Son gördüğüm ve anımsadığım şekilde ki,o güzel yanaklarından öpüyorum.Rahat uyu anneciğim.Dualarım seninle….

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank
    filiz kayıkçı

    nılgun ablacım resımlere baktımda sag tarafa annanemı oturtmuşsun sanki annanemın kız kardeşi sanırım.allah rahmet eylesın bukadar benzerlık olamaz.
    şevkıye teyze yıne aynı yıllar onu eskıtmemış allah uzun ömurler versın.

  2. blank

    Filiz’ciğim,o Şükriye teyzem. Anneannenin teyzesinin kızı oluyor. Annemin kopyası sanki..Çok güzel bir oturma oldu. Hep eskileri yad ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.