Merhaba..Merhaba….Merhabaaaaaaaaaa

Bugün size tekrar,Merhaba demenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum.))

Nasıl geçti şu 1 hafta inanın farkında değilim. Ama çok doğru karar verdiğimin farkındayım. Eğer kararsız olsaydım,şu ana kadar birçok kişinin görüş ve önerini dinleyip kafamın iyice karışmasına sebep olacak ve hala doktor araştırıyor olacaktım.

Sevgili okuyucularım,arkadaşlarım,dostlarım…

1 hafta öncesi gittiğim endoskopi ve kolonoskopi sonrası temiz çıkan sonuçlar ve akabinde ultrasonda görünen kistle şaşkınlığım tavan yapmışken, birden kendimi ameliyat masasında buldum.

Samsun’da herşey daha çabuk olsun diye ,Sinop’ta yaptırdığım kan testi sonuçunda kendisinin teşhislerine her zaman güvendiğim doktorum Arif Güneş, bana Samsun’a gitmişken birde karaciğer ultrasonu çektir dedi. Enzimlerim yüksekmiş. Ben de Mediva Hastanesinde tavsiye üzerine gittiğim doktor Aytek Çakmak’a bu isteğimi ilettim tamam dedi. Ve kendisi tüm ön bedenimden ultrason yazmış ,iyi ki de yazmış, işte o zaman tesadüfen kist ortaya çıktı.Aksi takdirde ben midemde gastrit var diye ilaçlarımı alıp Sinop’a gelecek ve yine gazım geçmedi diye kıvranıp duracak, belkide kistin patlamasını bekleyecektim.

Beni hemen yine aynı hastanede çalışan Prof. Dr. Şükrü Çokşenim’e yönlendirdi. Ben kolonoskopiden yeni çıkmanın şaşkınlığı içinde etrafı algılamaya çalışırken,Prof.Dr. Çokşenim, ameliyat olmamın gerekliliğini anlatmış,ilaçla küçültmenin mümkün olmadığını söylemiş ve benim için hemen 23 kasım a gün almıştı bile. Düşünelim diye çıktık, Samsun’da çalışan doktor arkadaşıma gittim,o da arkadaşlarıyla inceledi ultrasonumu ve beni, sonra da Tıp Fakültesinde çalışan yardımçı doçent arkadaşından benim için randevu aldı. Birde o baksın dedi.

Akşam Sinop’a gelirken otobüste kendi kendime planlar yaptım.Hemen kurtulmak istediğim için eğer dedim Pazartesi görüneceğim doktorda evet doğru hemen alınması lazım derse ve doktorum içinde olumlu konuşursa ameliyat olurum diye düşündüm.

Prof. Dr.Çokşenim’i araştırdığımda hep olumlu cevaplar aldım. Sinop’ta ve Samsun’da pekçok kişi benim de doktorum demeye başladı.Mediva Hastanesinden Pazartesi 15.00 e kadar düşünmek için müsade istedim ve Pazartesi ameliyat kararıyla Tekrar Samsun’a gelip tıp Fakültesinde değerli bir hocaya göründüm. O da aynı şeyi söyledi. Ve Prof. Dr. Çokşenim içinde çok donanımlı,bilgili bir hocadır bizimde hocamızdır değince tamam,oleeeey,ameliyat oluyorum diye sevindim.)))Gerçekten sevindim. Çünkü yaşam kalitemi düşüren bu kistten kurtulmak istiyordum.

Hemen Mediva Hastanesine gidip tamam ameliyat oluyorum ne yapmam gerektiğini sordum. Bu arada gece ve gündüz bana bakacak arkadaşımı ayarladım. Zaten valizim hazır gelmiştim. Ben 1 gün sonra ameliyat için hastaneye yattım.Ama işin tuhaf tarafı, doktorumu 1 kez yarı baygınken görmüştüm , fazla iletişimimiz olmamıştı.

Sabah  birçok  sevdiğim  çevremde ben ameliyata hazırlanıyordum. Şunu itiraf edeyim, sanki ameliyata değil de, değişik bir yere macera yaşamaya gelmiş gibi hissediyordum kendimi. Hiç kafamda endişe yok,korku yok, hatta ayıptır söylemesi, bu bir deneyim Nilgün bak birçok kişiyle paylaşacaksın ve yazacakların başkaların sağlığınada ışık tutacak diyordum.

Ameliyat öncesi 2 veya 3 serum aldıktan sonra da sedyeyle ameliyat haneye indirdiler.Bu arada etrafı inceliyor,Sinop Devlet Hastanesiyle karşılaştırıyordum kafamdan.Artık galiba anestesi verecekler böyle başımda hortum ellerinde bekliyorlarken aklıma doktorum geldi. Dedim ki doktorumu görmek istiyorum hemen çağırdılar. Doktor geldi söyle bakalım ne var dedi. Size Merhaba demek istedim dedim.)))Merhaba dedi.Afedersiniz aldığınız kistin resmini çekmek isterim bana sonra gösterirmisiniz dedim,güldü tamam dedi.)))Gerisini hatırlamıyorum.

10.10 da girmişim ameliyata,2,5 saat sonrada çıkmışım. Tam kendime geldiğimde sabah 6.30 filandı. Konuşanları anlıyor ama cevap veremiyordum.Bu arada akşam üzeri,  benim kist plastik bir kap içinde geldi, gözlerimi açmaya çalışarak bakmaya çalıştım.Arkadaşlarıma resmini çekin dedim.))Çekmişler.

Ve Allah’a şükür ben 7 gün içinde teşhisi,kararı ve ameliyatı yaşayıp ,kistten kurtuldum.

Not:Devamını sonra anlatayım.))))Şimdilik herkes kendine iyi baksın olur mu???

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

6 Yorum

  1. blank

    Aramıza hoşgeldiniz, geçmiş olsun Nilgüncüm.

  2. blank

    Çok teşekkür ederim.)))

  3. blank

    Sonunda kurtuldun, hala. Çok şükür!!! :)))))))

  4. blank

    Canımmm…Çok teşekkür ederim.)))Çok öpüyorum.

  5. blank
    AHMET TÜFEKÇİ

    SAYIN:
    PROFESÖR DOKTOR ŞÜKRÜ ÇOKŞENİM BEY’den ALLAH RAZI OLSUN.
    EŞİM RAHATSIZDI ÇOK DOKTORA GÖSTERDİM BİR ÇARE BULAMADIM.
    ALLAH ŞÜKRÜ BEYLE KARŞILAŞTIRDI. İLAÇ TEDAVİSİYLE ÇOK KISA SÜREDE İYILEŞTİRDİ.
    15 YIL SONRA TEKRAR GÖTÜRDÜM. REÇETESİNİ SAKLAMIŞTIM. BU REÇETEYİ VERMİŞTİNİZ DEDİM REÇETEYE BAKTI MEMNUN KALDI. TEKRAR MUAYENE ETTİ BİR RAHATSIZLIĞI YOK MENOPOZ OLMUŞ DEDİ TEŞEKKÜR EDERİZ. DİYEREK AYRILDIK.
    ŞİMDİ 12 YIL GEÇTİ EŞİMİN SAĞLIĞI ÇOK İYİ.
    TEŞEKKÜR EDİYORUZ
    SAYIN HOCAMIZA ALLAH’A DUA EDERİZ. ALLAH SAĞLIK HUZUR VE MUTLULUKLAR VERSİN. AMİN

  6. blank

    Bende çok memnum kalmıştım. Allah sağlıklı uzun ömürler versin doktorumuza.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.