Bıdık bıdık…Maşallah

Dün Sinop Hayavanları Koruma ve Yaşatma Derneği’n de çalışan arkadaşlarımla hayvan barınağına gittik.

En son mart ayında gitmiştim ve sadece barınağın dışında hayvanları görmüştüm. Ozaman çektiğim resimler bayağı yankı görmüş ve hayvanlara karşı insanları duyarlılığını artırmış,yardımlarını sağlamıştık. Ozaman  80 köpek vardı barınakta ve hepsi çok çok zayıf ve uyuzlardı. Sorunları dile getirmiş, yardımlarınızı istemiştik. Ve gerçekten de Türkiye ‘nin her yerinden, Almanya’dan, İtalya’dan bile yardım gelmişti. Ve siz duyarlı insanların sayesinde, Sinop Belediyesi’nin de katkılarıyla, Barınak çok daha iyi hale gelmiş, hayvanların karnı doymuştu.

Şimdi  özellikle okullardan alınan yiyecek atıklarıyla ve lokantalardan alınan atıklarla hayvanlarımız bıdık gibi olmuş.

Ve tahmin edin kaç köpek var.?????Hayır bilemediniz ….280 büyük köpek var ve 30-40 tanede yavru.


MAQ06688 (1) ile ncabaci

Şu anda özellikle okullar açıkken alınan yiyeceklerle maşallah her biri küp gibi doyuyor,ama yarıl yıl tatilinde bu hayvanlar yiyecek sıkıntısı çekebilirler. Sizlerden tekrar rica ediyoruz,lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Eğer evinizde bahçenizde köpek beslemeyi düşünüyorsanız lütfen gelin barınaktan sahiplenin. Hiç bir ücret vermiyorsunuz,üstelik dişiyse kısırlık ameliyatı yapılıp size teslim ediliyor.Dolayısıyla barınakta ki bir hayvana siz ev sahipliği yaparak,hem ona sıcak bir yuva sunuyorsunuz,hem de sevaba giriyorsunuz.

Sizlere her zaman inandık, güvendik. Zaten Türk toplumunun yapısında var yardım severlik. Ve eminiz ki sizlerin ilgisiyle bu kimsesiz köpekler aç kalmayacak, eski kötü durumlarına tekrar geri dönmeyeceklerdir.


Sinop Hayvan Barınağı ile ncabaci

Sevgili okuyucularım dün ben de ilk kez barınağın içine girip resim ve video görüntüleri aldım. Ara ara üstüme atladılar ve ben de doğal olarak çığlık attım.)))Videoları izlerken duyacaksınız, beni mazur görün..Tek tek olunca korkmuyorum ama, öyle ayağınızın her bir tarafında bazısı kocaman ,bazısı yavru köpek görüncede çığlığı basıyorum.))))Onlarda benden korkuyor ozaman.

Birçok cins köpekte var aralarında.Bu BIDIK Köpeklerimiz sizin sevginize ve sunacağınız sıcak yuvanıza hasret.

Haydi köpek beslemeyi düşünen dostlarımız ,2012 yılına bu sevimli hayvanlarımızdan biri, sizin yanınızda, yeni yuvalarında girsin.

Sizin sunacağınız sıcak bir yuva,onların sizlere vereceği sıcacık dostluk ve sevgiyle pekişsin. Çocuklarınız şimdiden hayvan sevgisini öğrenip, dünyaya daha mutlu ve umutlu baksınlar.

Sinop Hayvan Barınağı ile ncabaci

Sizlere mart ayında çektiğim bazı resimleri de tekrar gösterip ne idiler ne oldular demek istiyorum..Verdiğim linklere tekrar bakınız.

https://nilguncabaci.com/2011/08/yardima-muhtaclar/

https://nilguncabaci.com/2011/10/4-ekim-hayvanlari-koruma-gunu/

https://nilguncabaci.com/2011/08/yorumsuz-sinop-hayvan-barinagi/

Ve gördüğünüz siyah beyazlı ( kerrier cinsi köpek) şu anda tanınmıyacak şekilde güzel ve bakımlı…

Evet efendim haydi bakalım, hangisini istiyorsunuz????

Eğer yardımda da bulunmak istiyorsanız bana bir mesaj atmanız yeterli…

İyi ki varsınız duyarlı okuyucularım. Ben varya ben sizleri çok seviyorum..))))

Aa a unutuyordum az kalsın,25 aralıkta,Sinop Karadeniz Yelken Kulübünde Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğinin çayı var. Bekleriz efendim. Gelemem derseniz de 10 tl. Satılan çay biletlerimizden alabilirsiniz.

Nereden alabilirim derseniz,her Cuma saat 14.00-15.00 arası Carrefour SA’un üst tarafında ,ayakkabıcı Poloris’in yanındaki yerde,toplantıları oluyor, oradan tedarik edebilirsiniz.

Bu arada köpeklerden sevgisini esirgemeyen sevgili Reyhan ve Barış arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bakıyorlar hayvanlara.

Mutlu pazarlar.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.