Sinop Okuyor….

Size günler önce haber vermiştim,bugün saat 12.30 da Valilik önünde ‘Sinop Okuyor’ etkinliği yapılacak diye. Malum Kütüphaneler Haftası olduğu için, bu hafta içinde yapılan etkinliklerden biride, 81 ilde aynı anda  yapılan, okuma etkinliği idi.

Sabah, yeni saat uygulamasına henüz alışamadığım için biraz geç kalarak resim kursuna gittim. Halk Eğitimde de kitap etkinliği vardı. Bir kitapçı sergi açmıştı. Oradan da Elif Şafak’ın PİNHAN adlı kitabını aldım.

Bugün yeni bir tabloya başladım. Evde ön çalışmasını yapmıştım,umarım bu da diğerleri gibi güzel olur.

Saat 12.00de kurstan çıktığımda, yolda  bisikletli bir turistin birilerine birşey sorduğunu gördüm. İngilizce konuşuyordu, ben yardım edeyim dedim,çok sevindi. Fakat İngilizcesi tam tarzancaydı. Birde sorduğu şey bisikletinle ilgili benzin temizleyici,%95 oktavlı gibi şeyler söyledi. Benim zaten öyle şeylerle ilgili bilgim yoktur,dedim gel benimle eşime soralım.Ona sordum,olmadı araba yağı satana sorduk, olmadı cepten ingilizce öğretmeni yeğenimi aradım, malesef  Aleksander’ın İngilizcesi fazla olmadığı için pek yardımcı olamadık. Ne ise başka bir arkadaş bu gençi alıp başka bir dükkana götürdü. Ben de bu arada az kalsın Sinop Okuyor etkinliğini kaçıracaktım.Umarım Aleksander’da aradığını bulmuştur.

blankblankblankblankblank

Gittiğimde fazla kalabalık değildi, hatta hiç değildi, sonra üniversiteden bir grup geldi, okullardan bazı talebeler geldi, Valimizle birlikte bazı daire amirleride gelince etraf kalabalıklaştı. Vallahi ben çok olumlu buldum. Biraz da olsa kitap okumanın önemini vurguladık. Etrafdan dikkat çekti.Kütüphanemize o kadar yeni kitaplar geldiki, vallahi ay kitaplar çok pahallı, alıp okuyamıyoruz filan demeye kimsenin hakkı yok. Gidip ödünç  alın,bitirin yine alın.En son Alişan Kapaklıkaya’yı izlemeye gittiğimde aldığım,Erdal Demirkıran’ın ‘Adam Dediğin Benim Gibi Olur’ kitabını çok beğendim. Herkese tavsiye ediyorum. Benim elimde o kitap vardı, vallahi bir ara valimiz gelmiş, kitaba öyle bir dalmışım ki, sonradan fark ettim.Elimden hiç bırakmasam altını çize ,çize okusam diyorum.Ama size o kitapdan, daha sonra çok alıntılar yapacağım.

Valimiz bugünün önemine ait konuşma yaptı,TRT çekim yaptı, roportaj yaptı.


sinop okuyor etkinliği- Valimiz Dr. Ahmet Cengiz ile  ncabaci

kamuran Özcü ile ncabaci

sinop okuyor ile ncabaci
Bu arada arkamda oturan İlköğretim talebesi bende konuşmak istiyorum değince ben de hemen onunla  kısa bir söyleşi yaptım. Ne güzel şeyler söyledi. İşte bu kardeşimizin, böyle güzel konuşmasının, kendini ifade edebilmesinin en büyük sebebi, bol  bol kitap okuyuşu. Öyle mutlu oldum ki..Ne güzel….bizler okuyacağız,çocuklarımızda bizi örnek alacak. Bu arada öğretmenlerimize de, velilerimize de, çok büyük görev düşüyor,lütfen çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım, okumayı sevdirelim.

Bu arada Sayın Valimiz Dr. Ahmet Cengiz’de , Apple’ın yaratıcısı   ve CEO’su Steve Jobs’u okuyordu.  Etkinlik saat 13.05 de bitti.

blank

Bu arada çok sevdiğim sevgili arkadaşım Hümeyra Kılıç’ın kardeşi Hülya Hocamı malesef bugün kaybettik.(((( 15 aydır çektiği amansız hastalıktan kurtulamadı, o da hakkın rahmetine kavuştu.. Arkadaşımla hemen Büyük Camiye gidip taziyede bulunduk.((((Allah’ım…. Büyük Allah’ım …Ne çok tanıdığımı kaybettik şu sıralar.(((((

Umarım son olur. Tüm hastalarımıza Allah şifa versin.

blankblankblankblank

Dün hava çok güzeldi, yürüyüş yaptık , ağaçlar baharı müjdelerçesine  çiçek açmıştı..Baharın halide bir başka oluyor,insanın içi kıpır kıpır oluyor.Yalnız hava güzel diye sakın olaki ince giyinmeyin, göründüğü gibide sıcak değil. Bugün tek kelimeyle dondum. Bir süre daha kaz tüylü kabanımı giymeye devam edeceğim..Ben ce, sizde kalın giyinin..Ben den söylemesi..

Bu arada su borularımız değişiyor. 2 gün önce, okullar yolunda çalışmalar devam ediyordu.Şimdide sular yok doğal olarak. Ne ise mühim olan sonuç. Temiz suya kavuşacağız yakında.

Sevgili günlük, yazacaklarım bu kadar…

Hepinize bol okumalı, sağlıklı, sıcak günler dilerim…

Sinop’tan sevgilerimi yolluyorum herbirinize…Hoşçakalın..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

3 Yorum

  1. blank

    Aa bende ordaydım beni unutmuşsun :)))

  2. blank

    Gül evet sen de oradaydın. Seni gördüm ve hatta koyduğum resimlerin birinde kitap okuyorken görünüyorsun.)))Dün güzel bir gündü.

  3. blank
    Semra Elmacıoğlu

    Sayın Nilgün Hanım,
    Ben Hümeyra ve Hülya’nın Konyalı arkadaşı Semra Elmacıoğu.
    Hümeyra ile uzun zamandır görüşemiyorduk.
    İnternetten adres ve ya telefonunu bulmaya çalışırken sizin yazınıza denk geldim.
    Çok üzüldüm.
    Hümeyra’nın iletişim bilgilerini mail adresime gönderebilirseniz çok sevinirim.
    Uzun yıllardır görüşmek istiyordum fakat bir türlü kendilerine ulaşamadım.
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.