SKY KULÜBÜ & ÖZKAN GÜLKAYNAK…

Size birkaç gün önceden duyurmuştum,Sinop’a SKY Kulübünün davetlisi olarak, yelkenle, elektronik seyir aletleri kullanmadan, dünya seyahati yapıp 42 ülke gezen Özkan Gülkaynağ’ın Sinop’a geleceğini.Ve dün akşamda kulüp üyeleriyle birlikte yemekteydik.

blankblankblankblankblankblankblank

Ben birkaç kez televizyonda izlemiştim.CNN Türk’te ,Cüneyt Özdemir’in konuğu olmuştu. Televizyonda daha iri yapılı görünmüştü gözüme. Ama öyle değilmiş, çok kibar ve sevecendi.Kendisiyle çok fazla konuşma şansım olmadı. Ama bugün saat 13.00 de , Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans salonunda bizlere gezilerini , denizde yaşadıklarını anlatacak. Bire bir ağzından dinlemek çok heyecan verici.Ve düşüne biliyormusunuz dünya seyahati 3yıl sürmüş ve tek başına yapmış.Ahh ahh kimbilir neler yaşamıştır. Bu arada uzakta olan izleme ve dinleme şansı olmayanlarada duyurayım, anılarını bir kitapta toplamış, Özgürlük Hattının Batısına diye,kalın büyük bir kitap içini resimlerle de süslemiş. Daha okuma şansım olmadı ama, gördüm.Kim bilir ne ilginç ve güzeldir. Dün akşamda kulüpte yelkenlisi olanlar ileride böyle bir seyahati hayal ettiklerini söylediler. İnanın düşüncesi bile kalbimin hızlı çarpmasına sebep oluyor.))Çok heyecan verici. Gidebilirmiyim  veya katılabilirmiyim diye sorarsanız…..Sanırım yapamam,mümkün değil…Ben uçsuz bucaksız okyanusta,kara görmeden,insan yüzleri görmeden yaşayamam.

blankblankblankblank

Yazın eşimle palamuta dolaştığımızda, balık yakalayamadığımızda inanın 2-3 saat denizde pıtı pıtı dolaşmak beni sersem ederdi.. Tabii zamanla alışılıyor ama,dünya turu çok farklı birşey..

Bakalım bugün neler anlatacak..Sizlerle bazılarını paylaşırım.

Dün akşam yemekte kalabalıktı,çok hoş zaman geçirdik.Sevdiğimiz arkadaşlarla olunca ve ilgi duyduğumuz konulardan da konuşulunca zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık.

O gecenin güzel konuklarında biride,  70 yıllarda Sinop’ta olan, optimist takımının yelkencilerinden Simin Arıkan’nında aramızda olmasıydı.Sinop’un ilk bayan optimistcisininde aramızda olması ve tanışmamız bizim için süpriz oldu.

Gece güzel sonlandı. Ve ben bu yazdıklarımı sizlerle Cumartesi günü paylaşacaktım ama malesef vaktim olmadı.

Bugün Pazar, sabah bir baktım laptopumuma elektrik gelmiyor. Sabah 10.30 dan beri Sinop’u dolaştık.Ve en nihayet bir kablo bulup aldık da yazmaya başladım.

Bu arada artık 2 bölüm yapmayayımda dünkü etkinlikten de bahsedeyim size.

Dün Sinop Eğitim Fakültesi Konferans salonunda Özkan Gülkaynak 3 yıllık dünya turunu 2 saatte bize özetledi.Onunla kısa sürede de  olsa bir dünya turu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Birçok resimlerini ve videolarınıda izleme şansımız oldu. İlginç anılarını not aldım.Bazılarını sizler için görüntüledim. SKY Kulübünün genç sporcularıda bu anlatımdan çok memnun kaldılar.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Sayın Gülkaynağ’ın önerisi büyük düşünün ,kesinlikle hayal edin birgün gerçekleştirirsiniz diyor.

Kendisi 15 yaşındayken bir gün batımından etkilenip,dünya turuna çıkmaya karar vermiş.

Dünya turuna 6. Teknesi olan Kayıtsız III ile çıkmış özel bir yapım. Kendide yapımında çok emek vermiş, teknenin içinde bronz dan malzeme kullanmış.Ve boyu 7.95metre,enide 2.93 m. Düşünün bu ebattaki tekneyle okyanus geçmiş.Temmuz 2006 da İzmir’den çıkmış tura. Ailesi ve arkadaşlarıda tasvib etmemiş çıkmasını.24 günde Atlantik okyonusunu geçmiş.Colombiya kıyılarının çok tehlikeli olduğunu,Panama en sert denizi olan yer diyor. 7-8 Metrelik dalgalarla orada boğuşmuş.Panama Kanalını 1,5 günde geçmiş.

Tek başına seyahat ettiği için,mutfak saatini kuruyor ve her 15 dakikada bir uyanıp gemi geliyormu diye bakıyormuş.

Balinalarla ,köpek balıklarıyla seyahat etmiş.Yakaladıkları balıklar en az 10 kilo kadarmış. Küçük balık gelsin diye dua edermiş. Ama hep büyük balık gelirdi diyor , çok balık ve deniz mahsüllerini olduğu denizler varmış.Uçan balıklar sık sık tekneye düşüyormuş.Şimdi uçan balık adı geçince bende anımsadım, Amerika’daki gemi seyahatimizde , salonda yemek yiyor hemde denizi seyrediyorduk, orada 2 kez denizden dışarı birşey çıktı 3-4 metre uçtu ve denize girdi,2 kez bu görüntüyü yakaladım. Arkadaşlarıma hayal gördüm galiba bir balık uçuyordu dedim. O zamanlar uçan balık olduğunu duymamıştım.)))


BARBADOS ADASI ile ncabaci

ÖZKAN GÜLKAYNAK-DÜNYA TURU ANILARI ile ncabaci

ÖZKAN GÜLKAYNAK ile ncabaci

Bali Adası için tam bir sanat ve kültür adası diyor,Singapur çok çok temizmiş,yollar sabunlu sularla yıkanıyormuş.Singapur’da sakız çiğnemenin cezası var biliyormusunuz?Sri Lanka Hint kültürüne çok benziyormuş.

Kızıldeniz’de çok balık varmış.Mısırlılarda çok bahşiş istiyormuş.))

Artık Gökova ‘ya gelip Gerence Koyuna girdiğinde. O güzellik karşısında amma deliymişsin benim ülkem en güzeli demiş.))))

Açılışta Rektörümüze ve Özkan Gülkaynak’a birer plaket verildi.Bu arada kitaplarınıda imzaladı ve satışı oldu.

Bu dünya seyahatini dinlemek bizimde yeni ufuklara yelken açmamızı sağladı..

Acaba Uzakdoğu yamı gitsek diye düşünüyoruz…Hayal edelimde ne olur, ne olmaz bakarsın gerçekleştiririz..

Tüm güzel hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile sizlere iyi pazarlar diliyorum..

Sevgiler Sinop’tan..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Yorum

  1. blank

    Çok güzelmiş, keşke bende orda olsaydım.. Birde kitabını imzalı almak harika olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.