VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ..Cam Patikler..

Sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları,

Okulların 2. Dönemi başlayınca, yazılılar başlamadan bu yazımı öğrenciler için yazmak istedim. Çoğu öğrencinin verimli çalışma tekniklerini bilmediklerini fark ettim. Ve biraz araştırma yaptım ve şu sonuçları elde ettim. Önce endişelerden kurtulmalıyız. Bunlar;
*Bu sınavda başarılı olabilecek miyim?

*Başaramazsam aileme karşı mahcup olacağım.

*Bu dersi başaramayacağım herhalde.

*Çalışacak çok konu var ve hiç zamanım kalmadı. Mahvoldum!

Şimdi bu noktada kendimize şu soruları sormalıyız.

*Bu gibi düşünceler benim çalışmamı kolaylaştırıyor mu?

*Bu düşünceler bana yardımcı oluyor mu?

DERS ÇALIŞIRKEN HAYAL VE ENDİŞELERDEN UZAK DURUN!

*Geçmiş başarılarınıza üzülmek yerine gelecekte başarılı olmanın yollarını arayın.

*Yaşam sizin için sürekli değişen ve gelişen süreçtir. Bu süreçte başarı kadar başarısızlıklarda olacaktır.

*Geçici başarısızlıkların yaşamımızı etkilemesine izin vermeyin.

*Yenilgiyi kabul etmeyin.

*Endişe ve kuruntulardan kurtulamıyorsanız oda da kısa bir yürüyüşe çıkarak nefes egzersizleri yapın.

EN VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SAATLERİ08.00 İLE 12.00 VE 16.00 İLE 18.00 ARASINDADIR.

Okulu bir oyun alanı gibi görün. Oyunu kurallarına göre oynarsanız hem başarılı olursunuz, hem de oyundan zevk aldığınızı görürüsünüz. Öğretmenlerinizin işaretlerine karşı daha dikkatli olmak okul oyunun en zevkli yönlerinden birisidir. Bazı işaretler; Önemli, başlıca, can alıcı, şunu unutmayın ki, burada esas fikir gibi… Öğretmenlerinizin bu işaretlerini dikkatle dinleyen öğrenciler için başarı kaçınılmaz olur. Anlatılanları dikkatle dinleyin. Öğretmeninizin ses tonuna dikkat edin. Unutmaya karşı en etkili ilaç TEKRAR… TEKRAR… YİNE TEKRAR…

İnsan öğrendiğinin yarısını ilk 80dk. İçinde unuturmuş. Okuduğumuzun ya da dinlediğimizi tam olarak anlamış isek öğrendiğimizin %45’ini ilk 20dk., %55’ini ilk 60dk., %65’ini de 9 saat içinde unuturmuşuz. Çalışarak ve tekrar ederek bunu önüne geçmemiz mümkün olabiliyormuş

ÖĞRENMEYİ VEYA ÖĞRENMEMEYİ BELİRLEYEN 3 ÖNEMLİ ETKEN: 1. ÇALIŞMA + TEKRAR 2. SINAMAK 3. DİNLEMEKTİR.

Sevgili öğrenciler, yüksek sesle okumanın büyük faydası var. Annem bana yüksek sesle çalış dediğinde kulak arkası ederdim ancak yıllar sonra bunu ne kadar faydalı olduğunu birebir gördüm. Yüksek sesle okuma sayesinde kelimeler hayal gücü yardımıyla vücut kazanırlar, cümleler göz, kulak ve beyin için birer varlık olurlar

UNUTMAYIN! ÖĞRENME ÜZERİNDE EN BOZUCU ETKİYİ TV VE BİLGİSAYAR YAPMAKTADIR. ÇALIŞMA ARALARINDA TV’DEN VE PC’DEN UZAK DURUN! TV YA DA PC SİZİ DEĞİL, SİZ ONLARI YÖNETİN.

Sevgiyle kalın sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

Nalan Durmaz

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Yorum

  1. blank

    Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.