PAZAR GÜNÜ AKLİMAN…1. BÖLÜM.

Havanın güzelliğinden istifade edip bugün Akliman tarafına gittik. Ama bizimki 4 arkadaşın yaptığı bir kaçamaktı. Öyle mangalımızı filan alıp gitmedik. Sadece çayımızı aldık yanımıza  ve öyle gittik. Neden uzun uzadıya kalmadık….Çünkü bugün yoğun bir programımız vardı.Saat 14.00de Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül’ün 3 sene içinde yaptıklarını ve gelecekteki yapacaklarını dinleyecektik. Oradaki duruma görede, Sinop’lu ilizyonist Halit İncedayı’yı izlemeye Atatürk Spor Salonuna  gidecektik. Bu durumda Akliman’da fazla kalamazdık. 2 saatlik bir piknik bizi mutlu etmeye, ruhumuzu dinlendirmeye yetti.

 

Amaaandaaaa ne güzeldi beniiiim Sinop’um. Deniz desek karşımızda, göl dersek karşımızda,orman dersek karşımızda. Herşey iç içe geçmişti.Ne görmek istersek öyle baktık etrafa.)))))

Teknelerin duruşu, onların ve ağaçların denize vuran yansımaları , hasret kaldığımız güneşin parlayan yüzü ve arkadaşlar….Eeee daha ne olsun….

blankblankblankblankaklimanblankblankblankblankblank

Bu arada eski komşumuz Sezai’de elindeki tırmığa benzeyen aletle kefal vurdu ve bize getirdi. Biraz sohbet ettik.Bugünkü gittiğimiz Akliman Piknik Alanının karşısınıda, valilik  boşalttırıyormuş. Tekneler ve oradaki barakalar gidecek bu alanda mesire yeri olacakmış.

Sanırım bu sene daha geniş ortamda piknik yapabileceğiz.

Akliman’a giderken hava alanının karşında ki  sahil kenarına ağaçtan resturand görünümünde bir yer yapılmış. Sanırım lokanta türü bir yer olacak. İlk başta çok hoş olur diye düşündüm. Deniz kenarında yemek yiyeceksin. Hele azgın dalgaların karşısında yemek yemek çayını yudumlamak çok güzel olur diye düşündüm. Sonra baktım başka bir mekan yine hemen kumsalın kenarındaki çamların altında gözleme evi yazıyordu üstünde,oda yola dik olarak koyulmuştu. Bunlar kocaman yerler. Birinin resmini çektim hatta.

Sonra düşündüm ,eğer insanlarımız bu tür yerleri gelişi güzel yapıp, sahil kenarına sıralarlar sa görüntü kirliliği oluşmaz mı?

Güzel bir sabahla güne başladık. Ardından da Sinop’a gelip hemen belediye başkanımızı dinlemeye gittik.Eee kendi kendilerine, ne yapmışki, neler yapacak ki…diye sorup durunlar için, bugün kü 1saat45 dakikalık toplantı  kaçırılmayacak bir fırsattı..

Ne o siz gidemediniz mi yoksa.? Ne ise üzülmeyin sizin için gittim. Söylediklerini kayıt ettim. Bu yazımı yayınladıktan sonra konuşmaları paylaşacağım..

Offf offf saat 00.10 ve benim daha o kadar çok işim varki…

İlk fırsatta bu konuşmaları ve Halit İncedayı’nın gösterilerini yayınlamaya çalışacağım.

Şimdilik iyi geceler.))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.