BANU AVAR..Sessizliğin Sesi…

Banu AVAR’ı ben “Kıbrıs”, “Demirkırat” belgeselleri ve TRT deki “Sınırlar arasında” programı ile tanıyordum. Duruşu, mücadeleci ruhu, olaylara farklı ve mantıksal yönden bakışı ile bende “güçlü ve örnek kadın” etkisi bıraktı. Örnek teşkil ettikleri için hep böyle mücadeleci, güçlü ve kültürlü kadınlara hayranımdır..

Banu Avarblank

Geçtiğimiz hafta Sinop’a geleceğini öğrenince fırsattan istifade yakından da görmek istedim. Yaydığı elektrik müthişti, bize millet olmamızın önemini ve gücünü hatırlatmış oldu. Konferans sonunda iki tane kitabını alarak imza kuyruğuna girdim, sıram geldiğinde ise “işitme engelli “olduğumu söyleyerek kitaplarımı uzattım. Bana ailesinden birinin işitme engelli olduğunu söylerek (o heyecandan kim olduğunu tam anlayamadım sıradakileri düşünerek tutmak istemedim) yüz ifadesi ile konuşmaya başladı. (Hatırlatırım: işitme engelli biriyle konuşacağınız zaman göz teması kurmalı ve yüzünüzü ona dönmelisiniz..tane tane konuşarak dudaktan anlayabilecek şekilde konuşmalısınız.) çok mutlu oldum birkaç resim çektirip yanından ayrıldım.

Banu Avar, benim gibi 18 Temmuzda doğmuş, efsane öğretmen Sıdıka Avar’ın kızıdır. Gazetecilik hayatına Süreç  dergisi ile başlamış. BBC-Türkçe radyosunda çalışırken belgesel kursuna katılmış, TRT Londra muhabiri olmuş..onu aynı zamanda 32.Gün muhabirliği ile de hatırlıyoruz. Onun sanırım Sinop’a ilk gelişiymiş, Nilgün Karadeniz hanım davet etmiş ve sendika ile Aydınlar ocağı girişimiyle bu organizasyon yapılmış. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu tür etkinliklerin devamı dileğimle..

 

 

Gül Ustabaş GENÇ

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

3 Yorum

  1. blank
    benekdum@yahoo.com

    Ellerine sağlık sevgili Gül.

    Ayrıca hatırlatma notun çok önemli:

    “İşitme engelli biriyle konuşacağınız zaman göz teması kurmalı ve yüzünüzü ona dönmelisiniz..tane tane konuşarak dudaktan anlayabilecek şekilde konuşmalısınız.”

  2. blank

    Banu Avar’lar kolay kolay yetişmiyor. Çok değerli bir araştırmacı, çok büyük vatansever, derya deniz bir insan. Onu yakından tanımanız büyük şans. İşte küçük yerelerin en büyük şansı, ünlüler ayağınıza geliyor ve iletişim kurabiliyorsunuz.
    Lütfen kitaplarını okuyarak bilincinizi yükseltin, etrafı aydınlatın. Batıyı yakından tanıyın.
    Sevgili Gül, eline sağlık, gündeme getirdiğin için. Sevgiler.

  3. blank

    Sağolun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.