Genç Bir Öğretmenin Anıları..Şirin Karakaş Özbilen…

Hayatta hep kendimle ve çevremle barışık olmaya, hep pozitif olmaya çaba sarfettim. Etrafımdakilere en umutsuz anımda bile umut saçtım. Yaşamım boyunca umudumu hiç yitirmedim. Hep:’Sabah ola hayrola’ diye girdim yatağıma. Başarılarımla övünmedim, başarısızlıklarımdan yerinmedim. Kendimi daha iyiyi ,daha güzeli aramaya odakladım….

Diye devam ediyor kitabın arka sayfasında.

blankblankblank

Sinop’un Şirin Hoca sının yazdığı,en son okuduğum,’Genç Bir Öğretmenin Anıları 2 ‘ kitabından bahsetmek istiyorum size.

Şirin Hocam idealist bir öğretmen olarak, öğretmenlik yıllarında başından geçenleri anlatmış kitabında. Ailesinden eşinden, ilk bebeğini beklerken yaşadığı heyecanlardan,aile içindeki olaylarını,kırgınlıklarınıda tek tek yazmış bu kitapda.

Bir öğretmenin ve hele hele eski bir öğretmenin o zamanlardaki sorunlarını sıkıntılarını, öğrencilerine yaklaşımını, akıcı bir dille anlatmış. Bir anı kitabı olmuş.Kitabın arka sayfalarında da eski aile fotoğraflarını, arkadaşlarının ve öğrencilerinin resimlerini paylaşmış.

En etkilendiğim anılarından birisi, geçirdiği ameliyat sonrası eşinin yanında olamayışına çok üzülmüş.Ameliyatı Ankara Cebeci Hatanesinde gerçekleştirilmiş.Ve ameliyat çıkışı Samime Senay’la aynı odayı paylaşmış.Yine dayısının oğlu Cihan Ünal ve diğer akrabaları ,annesi babası,hastaneye ziyarete geldikleri halde, eşi yokmuş yanında.Bakın o andaki duygularını nasıl anlatmış kitabında:

blank

İçim buruktu. Bu güçlü kadronun varlığı bile içimdeki boşluğu doldurmaya yetmemişti.

Servetim yanımda değildi. 5,5 saat süren ameliyattan çıktıktan sonra yanımda görmeyi en çok  istediğim kişi, sevgilim, dünyam,kocam yanımda yoktu. İçim çok acıyordu.Polatlı Topçu okulunda askerdi.Ankara’ya sadece 1,5 saatlik yoldaydı ve yanımda yoktu.Cumartesi günü eşim elinde güller,karanfillerle odama girdiğinde,

-Ben seni doğum günümde bekliyordum,dediğimde,avucuma pamuğa sarılı,sapasağlam çekilmiş bir azı dişi bıraktı.

-Esas hediyen burada.Sana gelebilmek için sağlam dişimi çektirdim,ama malesef izin alamadım.Askerlik bu başka bir şeye benzemiyor ki,dediğinde çok utanmış,kendime kızmıştım..

Bu kitap hem ailesi için, hem öğrencileri için, ölümsüzleştirilmiş bir anı dizisi gibi geldi bana. Ne mutlu çocuklarına ve öğrencilerine ki, anneleri, bir öğretmenleri onların anılarını her daim taze tutacak güzel bir kitap bırakmış geriye..

Bunun dışında 2 kitabı daha var. Biri ‘Öykülerle Şiirler’ ve diğeri de,’Genç Bir Öğretmenin Anıları 1.’

blankblank

Sevgili Şirin Hocam, yazıklarınız ve yaptıklarınızla sizi kutluyorum,iyi ki varsınız.

 

Size ve ailenize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.İyi ki sizi tanımışım. Sevgiler..

Sinop Belediyesi Resmi Web Sitesi – Haberler: ÖYKÜLERLE ŞİİRLERİN İMZA GÜNÜNDE BİRLİKTEYDİK…

www.sinop.bel.tr

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

aykırı aşklar

Aykırı Aşklar..Naşide Gökbudak..

Aykırı Aşklar..Naşide Gökbudak.. Merhaba , şu sıralar seri halde kitap okuyamıyorum maalesef. Bu kitaba da …

3 Yorum

  1. blank

    Şirin Hoca, harika bir insandır..kitapları da hayatın içinden etkileyici ve sürükleyici.. onu ve Servet amcayı çook seviyorum.

  2. blank
    ŞİRİN ÖZBİLEN

    SEVGİLİ NİLGÜN’ÜM…
    EMEĞİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK BENİM GÜZEL KARDEŞİM.
    SONSUZ SEVGİ, SELAM VE TEŞEKKÜRLERİMLE…
    BAŞARILARIN DAİM OLSUN<3 <3

  3. blank

    Teşekkürler Şirin Hocam…Size de başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.