GÖNÜL DOSTUM..Sessizliğin Sesi..

Hatırlar mısın doğduğun zamanları: Sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu..öyle bir ömür geçir ki; herkes ağlasın sen öldüğünde, sen mutlulukla gülümse…

                                                                                                     XSENTIUS

 Herkesin hayatında sıkıntılarını, üzüntülerini ve sevinçlerini paylaştığı bir dostu mutlaka vardır.. İnsanları çok seven, arkadaş canlısı biri olsanız da dost kazanmanız kolay değildir.

 Bir dost, seni karşılıksız sever.

Sıkıntın, üzüntünde yanında olur, teselli eder.

Sevincin ve mutluluğunda ise ilk onun yanına koşarsın..

 Bu hafta size bir dostumdan bahsedeceğim, çünkü onu tam 2 yıl önce 23 Mayısta kaybettim.

Beni her halimle seven, derdimi dinleyen biriydi o.. onunda sıkıntısı olduğunda yanında olmaya çalışırdım.. Gönül ablamdan bahsediyorum: Gönül Çıvgın’dan..

İki tatlı kız çocuğu sahibi, büyük oğlumu “damadım” diye seven Gönül ablam, yıllar önce kendisine göğüs kanseri teşhisi koyulmasıyla birsüre tedavi amacıyla bizden uzak kalmış, iyileşince işinin başına geri dönmüştü. Kontrollerini aksatmaz, yediğine içtiğine dikkat ederdi..

Birgün boğazım yanıyor  “farenjit” oldum galiba dedi, ilaç aldı geçmedi, şikayeti artınca bu seferde “astım” olduğunu sandı.. Raporluyken onu evinde ziyaret ettiğimde oksijen tüpü kullanıyor, tozlardan rahatsız olduğunu söylüyordu.

Bir sabah onun İzmir’e hastaneye götürüldüğünü ve yatırıldığını öğrenince ürperiverdim birden.. ne oluyor demeye kalmadan kanserin akciğerlerinde metastaz yaptığını ve farkında olmadığını öğrendiğimizde ise çok geçti.. birkaç hafta içinde kaybediverdik onu..

Benim güzel kalpli, can dostumun yokluğu bugün hala ilk günkü gibi taze duruyor bir yanımda.. ağlamak geliyor içimden hep… Onun hakkında o kadar çok şey yazmak geliyor ki içimden yazamıyorum işte… tek yazabildiğim onu çok sevdiğim..

DOST en büyük hazinedir, dostlarınızın değerini bilin..

Sevgiler.

 Sizden biriniz candan bir arkadaşından sevgi ve samimiyet görünce ona sımsıkı sarılsın.Çünkü bu her zaman ele geçmeyen bir devlettir.

                                                    Hz.Ömer (r.a)

Hastalık anında ilaç ne ise,

İhtiyaç anında dost o’dur.

 

 Gül  Ustabaş Genç

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

4 Yorum

  1. blank

    öncelikle dostun için ailesine sabır diliyorum, sevenlerininde başı saolsun.
    hayat işte hepimiz öyle yada böyle bir gün o sevdiklerimizi arkada bırakıp gideceğiz..
    mutlulukların elimizden kaçıp gitmemesi, sağlığımızın yerinde olması, hayatta herşeyin kıymetini yaşarken tadmamız dileğimle..

  2. blank

    Sağol Firdevs’im..

  3. blank

    Sevgili Gül,

    Herhangi bir şey belli bir süre için bizimle. Ne mutlu ki böyle bir insanı tanımışsın.

    Sevgilerimle,

  4. blank

    Evet hocam, onunla geçirdiğim günler için bile değerdi.. Selamlar, öptüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.