Kahperengi…Hande Altaylı…

Son çıkan kitaplardan ,sevdiğim yazar Hande Altaylı’nın kitabı.Daha önce yazdığı Aşka Şeytan Karışır ve Maraz adlı kitaplarının ikisini de, Sinop Rıza Nur Kütüphanesinden alıp okumuştum.

Bu kitabı da, aynı diğer kitapları gibi rahat  okunabilen,sürükleyici bir roman. Hele şu sıcak yaz günleri için çok ideal.

Ege’nin küçük bir kasabası olan Yaslıhan’da başlıyor aslında roman. Yazar Narin’i ve ailesini anlatırken bazen Yaslıhan’a gidiyor, bazen İstanbul’un gece hayatına. Romanın baş kahramanı Narin, sonra Moskor Recep, Deniz ve Fırat geliyor.

Bazen Yaslıhan’daki yaşamı düşündükçe ve özellikle Moskof Recep (Narin’nin babası)in ailesine çektirdiklerini okudukça,günlük gazetelerde okuduğumuz haberler aklıma geliyor.

Narin, işte bu küçük kasabadan nefretiyle ve azmiyle üniversite sınavını kazanıp İstanbul’a geliyor, bir kaza sonuçu tanıştığı Deniz’in çok faydasını görüyor. Unuttuğunu sandığı çocukluk aşkı Fırat’la karşılaşması, hayatının akışını yeniden değiştiriyor ve onu yine eskiye götürüyor.

Bu kitabı okurken bazen Narin’le Yaslıhan kasabasına gidecek, bazen Narin’nin duygularına kapılıp, offf be Narin  diyeceksiniz. Bence siz bu romanı seveceksiniz. İyi okumalar..

Not:Sinema filmi olma ihtimali çok yüksek bu kitabın. Bence Narin’de Nurgül Yeşilçay olmalı.))))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Yorum

  1. blank

    Ben de tam bu kitabı okumuştum geçen hafta hatta blogumda da uzun uzun yazdım:)

    Ben pek beğenmedim kitabı. Çok bariz kurgu hataları vardı; Deniz’in anne-babasının nasıl öldüğü her seferinde farklı anlatılmıştı. Moskof Recep neden “moskof” mesela o bile belli değil. Sonunu da biraz mutlu son yazma sevdasına kurban gitmiş buldum. Yine de hayat ve insanlarla ilgili tespitleri güzeldi ve hızlı okunuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.