Aşk ve Çocuk..Maeve Binchy

Epey kitap okudum şu sıralar,okumayada devam ediyorum.Hele şimdi ramazanya,oruçta tuttuğum için gezmeleri bıraktım,evde dinleniyor ve kitap okuyorum. Bu arada en son ‘Aşk ve Çocuk ‘romanını bitirdim.

434 Sayfalık bir roman. Elimde 1haftaya yakın kaldı. Çoğu kişi, bu yazarın(Maeve Binchy) kitaplarını çok sever.Sanıyorum çok önceden ben de okumuştum,şimdi hatırlamıyorum neydi ismi. Ama diyorumya çok kitap okuyorum diye ve hele hele güzel kitaplar okuyunca, bazı okuduklarım yanında sönük kalıyor. Bunun gibi. Fazla heyecanlı,güzel bulmadım. Ama bitireyim dedim yarımda bırakmadım.

Öykü İrlanda’da geçiyor.Çok farklı karakterler var.Lisa’nın Anton’la olan ilişkisinden , ondan beklentisinden,Noel Lynch’in hayatına giren ve onda birçok olumlu değişikliklere yol açan bebek Frances , komşular,Dr.Hat ve.. sosyal hizmetler görevlisi Moira….Herkeze iyiliği ve faydası dokunan,sanki o olmazsa hiçbirşey yolunda gitmeyecek gibi iz bırakan Emily.

Kitap daha çok bu saydığım isimler üzerine kurulmuş. Bunun dışında da birçok kişi var ama hepsini yazamadım.

Kendi halinde vasat bir işte çalışırken ve bira bağımlısı olan Noel’in yaşantısı, hastane odasında ölmesine yalnızca 1 hafta kalmış bir kadının, senin çocuğun değip, ona bir evlat bırakmasıyla başlıyor. Sonra bu çocuğa bakabilmek ve sosyal hizmetler görevlisi Moira’ya iyi görünüp, çocuğu vermemek için tüm mahallenin yaptığı mücadele anlatılıyor. En çok emeği geçenlerden biride Emily. Hayatlarına öyle bir giriyorki, onsuz sanki birşey yapamayacaklarını sanıyorlar.

Sonra,sonra mı ne oluyor? Noel mücadeleyi kazanıyor..Emily evleniyor…Diğerlerine ne olduğunu kitabı okursanız öğrenirsiniz. Çok boş vaktiniz varsa alıp okuyun…Hoşçakalın..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.