Aşk Köpekliktir..Ahmet Ümit…

Ramazanda daha çok kitap okuma olanağım oluyor. Malum öğleden sonra bu sıcaklarda bir yere çıkma durumu olmayınca, kendimi daha çok kitap okumaya veriyorum. Bu hafta 2 kitap bitirdim size önce birini anlatayım.

‘Aşk köpekliktir’, içinde 10 ayrı hüzünlü aşk hikayesi barındırıyor. İlk 9zu, 5 ve 15 sayfa arasında değişiyor, ama son hikaye Aşk Köpekliktir, 95 sayfalık bir romana dönüşüyor.

Aşkın imkansız olmadığını ümit ettiriyor yazar. Aşkı her yönüyle alıyor, güzelliği , bencilliği, hoyratlığı,imkansızlığı,sarhoşluğu,tutkuyu.Bir yerde gönüllü kölelik oluyor.Ve kitabın adından da anlaşılacağı gibi gerçekten ‘Aşk Köpekliktir’ dedirtiyor insana.Hani halk arasında da bir tabir vardır bilirsiniz ‘analık köpekliktir ‘derler. Bu da bir nevi ona benziyor, bir tutuldumu herşey gözünüzde değerini kaybediyor, bir tek ona yoğunlaşıyor ve bütünleşiyorsunuz.

Girişte önsöz yerine yazdığı ,’Aşk Rüzgarın Söylediği Bir Şarkıdır’da aşkı tasvir edişi çok etkiliyici. Bir pragrafını yazayım size:

‘’Hayır, rüzgarın dilinde her mevsim aynı şarkı yoktur.Baharda umutlu bir aşık gibi bağıra çağıra dolaşır, yaza doğru uzun sevişmelerin yorgunluğu belirmeye  başlar, büyülü bir doygunluk sarar bedeni,tatlı bir sarhoş mırıltısıyla sürüklenir kentlerin sokaklarında, bozkırın ıssızlığında, dağların koyaklarında,denizlerin maviliğinde….Derken bir sabah soğuğu hisseder.Gerçek,sulusepken bir yağmurla büyülü rüyasından uyandırır onu. Birden olacakları anlar, eli ayağı tutulur, ne yapacağını bilemez….’’

Yazım tarzıda çok akıcı,2 günde bitiriverdim.Tavsiye ederim okuyun.

Kitabın arka yüzünde:Aşkın bütün halleri…Tutkunun aklımızı ele geçirmesi.Kötülüğün en güzel biçimi…Rezil olmaktan duyduğumuz haz…Kırılan umutların lezzetli kederi….Çiğnenen onurumuzun getirdiği kibir.Vicdan tutulması,bencilliğin son kertesi,yansılmanın en derin anı…İmkansız olanın çekiçiliği…Yani gönüllü kölelik…Yani insan oğlunun en masum hali…Yani bildiğiniz delilik…Yani en yalansız aşk öyküleri…diyor..

Ve size de okumak kalıyor.))))Hoşçakalın..Kitapsız kalmayın..

Not:Bu arada Sinop ilimiz kitapçısı en fazla olan ve en çok kitap ve gazete satılan iller arasında yer alıyor . Çok sevindirici bir haber..

sinop 1. sırada

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.