Meleklerle Yaşamak…Beki İkala Erikli….

Kitap seçerken daha çok arkadaşlarımın önerdiklerini veya gazete ve dergilerde bahsedilen romanları seçiyordum.

Geçen gün yolda yürüken bir arkadaşımı gördüm , resim kursunda beraberdik kendisiyle ve ben  dersteyken bir gün arkadaşlarıma Osho’nun kitaplarını tavsiye etmiş birazda konusundan bahsetmiştim. Ve etkilenmişlerdi.(Size henüz yazamadım Osho’nun kitabını 2. Kez okuyacağım ,ondan sonra yazarım.)

O gün yolda gördüğüm arkadaşım Nilgün’de bana, sana ‘Meleklerle Yaşamak’ kitabını tavsiye ediyorum,harika birşey muhakkak oku dedi. Tabii hemen sipariş ettim geldi. Hatta 1. Si gelmeden 2. Sini aldık. Ama ben ilk birincisini anlatacağım sizlere.

Yazar şöyle yazıyor okuyucularına:Meleklerle ilgili okuduğunuz ilk kitapsa bu,burada yazılanlara bir şans verin.İnanın demiyorum,sadece bir şans verin.İnanmayın, deneyin..Çünkü ben öyle başlamıştım meleklerle çalışmaya..

Önsözünde de 2 şey rica ediyor bizlerden.

1.Siz  evren,Allah,yaratıcı zeka,herneye inanıyorsanız,Allah kavramının yerine o sözü koyun okurken.Forma değil öze odaklanın.

2.Bu kitaptaki bilgileri dilerseniz  çöpe atın ama bunu yapmadan önce en azından bu fikirlerin bir kısmını bir deneyin.

Kitapda melekleri anlatıyor bize, her daim yardıma hazır olan, yanımızda bekleyen melekleri. Onları bazen ışık olarak görebileceğimizi hatta bazı meleklerin renklerini bile yazıyor.Melekler kendilerini çoğu zaman ‘tüy’ile belli ederlermiş. Hani martı tüyü gibi tüylerle.Biliyormusunuz,  ben de bu kitabı okur okumaz ,hemen salonumda rastladığım ve hiç yorumda bulunmadığım ama Allah Allah salonun ortasına bu tüy nerden gelmiş dediğim TÜYleri hatırladım birden.

Herkesin melekleri var,en az iki meleği, duru görüşü olanlar bu melekleri görebiliyorlarmış. Bu kitabı okurken ,yazarın yazdıklarına benzer şeyleri bende çoğu zaman gördüm, hatta kendi kendime aa melekleri görüyorum galiba değip gülmüştüm bile. Samimi söylüyorum.Herzamn yardım isteyin diyor ben hep Allah’ım dan isterdim, meleklerden isteye bilirsiniz hiç fark etmez. Yeter ki isteyin  diyor. Çünkü melekler Allah’ın sevgi kollarıymış.Hani bazen içinizden gelen sesler işitirsinizya ,işte nebileyim mesala,’şuraya gitme’ der içinizden bir ses onları dinleyin meleğinizin sesidir diyor.

Melekler bize, ‘tüy- gökkuşağı,bulut , bozuk para ve çeşitli sayılarla görünebilirlermiş.

1sayısı düşüncelerine dikkat et

2sayısı,meleklerin senin yanında

3 sayısı,aydınlanmış üstatların sizinle olduğu anlamına geliyormuş.3 sayısını gördüğünüzde ilk aklınıza gelen kişiyi düşünün ,muhtemelen o insan size yardım ediyor veya bir şekilde destek oluyordur diyor.

4 sayısı,bu işi meleklere bırak biz hallederiz demek.

555,doğru yoldasın bu yaptığını yapmaya devam et demek,

666, bırak bizlere, bırak Allah halletsin,

7 sayısı,bir mucize bekle

8sayısı,bereket sana geliyor,para gelecek,

9 sayısı, hayatının amacı üzerinde çalış,

0 sayısı Allah seni seviyor.

Bu rakkamlara sık sık bir yerlerde görüyorsunuz yorumları bunlar oluyor.Eğer birkaçını bir arada görürseniz,mesajları birleştirin,iç güdünüze güvenin diyor.

Melekler bize ,görme,duyma,hissetme ve bilme şeklinde duyururlarmış seslerini.

Zorladığınızda değil,kendiliğinden gelen mesajlara dikkat edin,Tanrısal olan onlardır,diyor.

Sonrada Başmelekleri ve özelliklerini anlatıyor bizlere.

Başmelek MİKAİL.Egoyu ve korkuyu uzaklaştırıyor bizden.Koyu mavi renk saçıyor.

Başmelek CEBRAİL.Haberci.Birşeyler yazarken,çocuklarla ilgili her konuda,konuşma yaparken yardım isyteyebilirsiniz .

Başmelek İSRAFİL:Allah’ın iyileştirici eli.Fiziksel ve duygusal bedenimizişifalandırmak konusundamucizeler yaratıyor. Tabii yardım istersek.

Başmelek AZRAİL:Işığa yumuşak şekilde geçmemimizi sağlar, kaybetme acımızı hafifletir,kalbimizi şifalandırır,

Başmelek URİEL:Allah’ın ışık veren eli.Yaşadığınız bir problemde,takıldığınızda,ismini hatırlayamadığınız birinde, sınavlardaki sorularda,Uriel yardım ediyor.

Başmelek SADALFON: Moraliniz bozuksa,kendinizi yalnız hissediyorsanız,

Başmelek RAZİEL:Allah’ın sırları. İçimizdeki karanlığı,sevgiye ışığa dönüştürür.Eksiklik duygumuzu,hastalıklarımızı korkularımızı arındırır.

Başmelek RAGUEL:Allah’ın arkadaşı.Ortama huzur getirir, konuşmaya sevgi katar.

Başmelek CEREMAYEL:Gereksiz ilişkileri,korkuları,alışkanlıkları,bırakmak için yardım isteyin.Size zamanında kötülük yapmış insanlarıda affetmenize yardım eder. İçinizde böyle kişilerin zehrini yaşatmayın. Ben bu kitabı okuduktan sonra kitaptaki bir meditasyonla, hayatımda beni çok üzen 2kişiyi  affettim.Kendilerine şimdi kızamıyorum. Allah onları affetsin,yüreklerini sevgiyle doldursun.

Başmelek HANİEL:Allah’ın zerafeti.İş toplantılarında,önemli konuşmalarda çağırabilirsiniz.

Ay daha yeni çıkarken hani hilal halindeyken,yeni işlere başlaya bilirsiniz. Sevmediğiniz bir şeyide ay dolunayken bırakabilirsiniz. Ay’ın enerjiside  insanı çok etkiliyormuş.

Başmelek ZADKİEL:Allah’ın hakkaniyeti.Şefkat veriyor yüreklere. Doğruluğun, hakkaniyetin baş meleği.

Başmelek ŞAMUEL:Herşeyi görüyor. Hayatınızda kaybolmuş bir şeyi bulmanıza yardım eder.

Başmelek MATATRON:Zamanı yönetir, bir yere geç kalıyorsunuz yardım isteyin.Önceliklerinizi yönetiyor.

Başmelek ARİEL:Allah’ın dişi aslanı.pembe renk.Kalbimizin istediği yolda,ilerlemek için gerekli.Cesareti bulabilmemiz için yardım eder.Doğanın ve doğaya adım attığınızdaki herşeyin başmeleği.

Başmelek COFİEL:Sevginin ve güzelliğin başmeleği.Hayatınızın her anına güzellik katmak için Cofiel’den yardım isteyebilirsiniz.

Başmelek Galgiel:Karanlığın içinde ışığı görmenize yardım eder.

Başmelek NATANİEL:Güç,ateş,cesaret ve dayanıklılık istediğinizde yardımınıza gelir.

Yazara birçok kişi,’Kur’an’ da ve diğer kutsal kitaplarda dört başmeşeğin adı geçiyor,diğer başmelekler nerden çıktı?diye sormuşlar.

Yazar aslında bizimle çalışan 4 değil,15 değil çok daha fazla başmelek vardır,hele bu özel dönemde bu ışık zmanında,bizimle çalışan öyle çok başmelek varki   ve devamıda gelecek kuşkusuz diyor.

Yaaa işte böyle 2 günde bu kitabı okudum. Uyguladım. Yatak odasında okuyordum,odaya karasinek girmiş, hemen başmelek Mikail’den yardım istedim perdeyi kaldırmamla hemen çıktı.Başka zaman çok uğraştırıdı gerçekten.))))

Biraz önce sırtım ağrıyordu,başmelek İsrafil’den yardım istedim iyileştim.))Bakın inanıyorsanız oluyor. Artık evimde kuş tüyü görürsem saklayacağım.))

Bu kitapda birçok okuyucununda,kitabı okudukdan sonraki yaşadıkları anlatıyor.

Ben tavsiye ediyorum bu kitabı hemde şiddetle.

Bakalım yarında diğerine başlayacağım , eminim o da ilginç ve güzeldir.

Kitap hep iyilikten ve güzellikten ,sevgiden bahsediyor. Bu güzel duygulardan bahseden kitap nasıl kötü olsun ki?

İşte böyle sevgili okurlar….Bir okuyun ne kaybedersiniz ki?

Gününüz güzel ve sevgi dolu geçsin. Sizlerin melekleri de gönlünüzde ki dileklerinizi gerçekleştirsin. Sevgiler.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

9 Yorum

  1. blank

    Harikaymış bende sipariş edeyim..merak ettim.

  2. blank

    Evet Gül,okumalısın))

  3. blank

    Ben okudum, muhteşem. Denemeye değer. Denediğim şeyler oldu hep.

  4. blank

    ben okudum süper bi kitap hayatımdaki çoğu sorun bitti ve şimdi çok mutluyum

  5. blank

    ben okuyorum şuan ama kafam çok karıştı.Yani Allah değilde meleklerden dilek mi dilemiş oluyoruz.Allah madembizi duyuyor o zman neden meleklerden yardım istiyoruz.Yardım isteyince Allah a şirk mi koşmş oluyoruz.Ben Allah ı çok seviyorum.İşin garip tarafı denen şeyler aynen oluyor.Ama yanlış bir şey yapı Allah ı kaybetmek isteimiyorum.Kuranda bu tür konu hakkında bilgi yok.Açıkçası şuan da kafam çok karışık 🙁

  6. blank

    Bence kafanız karışmasın Gül Hanım. Siz isteyin ..Her zaman Allah’tan istiyoruz, meleklerde onun sevgi kolları..Onun için ikisinden de istemek fark etmez diye düşünüyorum.Hem hepimizin melekleri var.Hazır ve nazır bekliyorlar. İsteyelim, canı gönülden istersek yapıyorlar da. Ben inanıyorum ve Allah’ı mı da çooook seviyorum. O da sevdiğimi ve kendisine inandığımı biliyor zaten..Kafanız karışmasın rahat olun.Siz sadece sevin,inanın ve isteyin. Sevgiler.

  7. blank

    Biravuckul ekibinin bu kitap ve yazar hakkında çok ciddi iddiaları var hemde ıspatları ile beraber siyonizmin kirli oyunu olduğunu ve sonucunun çok vahim yerlere götürdüğünü bildiriyorlar bir açıp okumanızda fayda var.

  8. blank

    Özellikle Raziel ismi gözüme çarptı. Hiç dikkatli okumuyor insanlar :/ İslamda Raziel adında bir melek yoktur, Yahudi mitolojisinde geçen bir meleği size Allah’ın geçtiği bir kitapta sunuyor Beki hanım ve sizde sorgusuz sualsiz kabulleniyorsunuz. Lütfen dininizi tanıyın. Ben müslüman olmadığım halde eminim birçoklarından daha iyi biliyorum müslümanlığı. Biraz sorgulayın bu doğru mu yanlış mı diye. Yukardaki meleklerin çoğu islamda ya yok ya da isimleri değiştirilmiş olarak verilmiş

  9. blank

    Bahadır bey haklı katılıyorum. Yüce Allah sadece ve sadece kendisinden yardım istenilmesini söylemiştir. Hz.İbrahim ve ateşe atılma olayına bakınız.Ayrıca ben Beki nin bir çok kitabını okudum ve çok araştırdım.Meleklerin cinayetlerinin olduğundan da bahsediyor meleklerinin cinsiyetleri olmadığını temel dini bilgilerimizle bile biliyoruz.Ayrıca reenkarnasyona da inanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.