Ağladık…..

Bu akşamın alaca karanlığında,bir çınar daha devrildi.O çınar ki, biricik kızı Füsun tarafından, el bebek gül bebek bakılıyordu uzun bir süredir.Ama ne bakılma….Tıpkı yeni doğmuş bir çocuğa gösterilen ilgi ve ihtimamla..Sevgi ve şefkatle..Eminim, biricik kızının sevgisi onu bugünlere getirdi.

Biz, akrabamız olduğu, sevgili arkadaşımız Füsün’un annesi olduğu için tanıyorduk O’nu. Ama sizlerde tanıyordunuz.Nereden mi?

Hani bir Türk Sanat Müziği Konserinde daha ilkokul 3. Sınıftayken Atamıza yazdığı o duygu yüklü şiiri konserde okunduğunda, hepimiz kuvvetle alkışlamış, Valimiz Dr. Ahmet Cengiz’de kalkıp bu muhteşem kadının elini öpmüştü.

Her zaman anlatırdı Fatma Hanım teyze: Evet ,Atamız öldüğünde çok duygulanmış ve o şiiri yazmıştım ama,  değerli  öğretmenimde içindeki 3 kelimeyi eklemişti diye.. .

Düşünün daha ilkokul 3. Sınıfa giderken , Ata’ya yazılmış bir çocuğun şiiri ve içinde Sinop geçen.

ağladık-fatma taşkanblankFatma Taşkan-sinop valisi ahmet cengiz

Sonra bu sene yaşlılar günüde de valimiz  bizzat evinde ziyaret ederek gününü kutlamış ve gazetede de resimleri çıkmıştı. Eminim şimdi hepiniz hatırladınız.

Daha kızı doğmadan eşini kaybetmiş, tüm sevgisini biricik kızına vererek onu büyütmüştü. Nasıl ki O, bütün sevgisini kızına vererek büyüttüyse, kızıda aynı sevgiyle baktı hastalığı boyunca…

Hepimiz çok takdir ettik Füsun’u. Kimimiz, ahh dedik bizde bugünleri görürsek,bize de böyle bakan olurmu diye gıptayla baktık Fatma Teyzeye..

İşte bu görev, bu akşam son buldu.Koca bir çınar daha devrildi. Geride gözü yaşlı, ama elinden gelen her şeyi yapmanın mutluğu içinde, Allah’ın takdirine isyan etmeyen, acı dolu bir yürek bırakarak aramızdan ayrıldı.

Yarın (1.eylül.2012) ikindi namazını mütakip toprağa verilecek Çukurbağ Mezarlığında.

Başta sevgili arkadaşım Füsun’a,tüm dost ve akrabalarına başsağlığı diliyorum.

Sen rahat uyu Fatma  Teyze’ciğim. Biricik kızından ayrılsanda, eminim sevgili eşinle buluşakcaksın cennetin bir köşesinde…

SENİ SEVİYORUZ..

Not:Kullandığım 2 resim ,gazeteci Hamdi Gökçen’den alınmıştır.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.