ÇOCUKLARIMIZIN OKULDA NASIL BESLENMELİ? Cam Patikler…

             Okula başlayacak çocuklarımızın, zihinsel ve bedensel sağlığının gelişiminde beslenmenin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Günün en önemli besini kahvaltıdır. Çocuğunuzu sabah kalktığında mutlaka kahvaltısını yaptırarak okula gönderin. Diğer öğününü okulda geçirecek olan çocuklarımızın beslenme çantasına da dikkat etmeliyiz. Beslenme çantasının içine süt, ayran ya da meyve suyu, karışık meyveli kuru yemiş, taze meyve, evde yapılmış kurabiye, poğaça ya da sandviç olabilir. Su beslenme çantasının olmazsa olmazıdır, unutmayalım. Ayrıca suyun dışında en önemli grubu süt ve süt ürünleri oluşturmaktadır. Çünkü süt ve süt ürünleri; kemik ve diş sağlığı, büyüme ve gelişme, dokularının onarımı vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir.

Çocuklarımızı çikolata, büsküvi, hamburger, cips, kola gibi zararlı yiyeceklerden uzak tutmalıyız. Onların damak zevklerine uygun seçenekler var. Evde yapılan soğuk sandviçler, poğaça ve kekleri yaparak katkı maddelerinden uzak tutabilirz. Yoğun çalışma şartlarına rağmen onlara zaman ayırabilmeliyiz. Onları küçük yaşlardan itibaren sağlıklı seçeneklere yönlendirebiliriz.

Zihinsel ve bedensel gelişimleri için sağlıklı beslenme planı yaparak, onları dengeli beslenmeye alıştırabiliriz.

Sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları yeni eğitim ve öğretim yılı tüm öğrencilere, eğitimcilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sevgiyle kalın…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.