GÜREŞ ŞAMPİYONU

Türkiye Güreş Federasyonu Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası ….

İyi akşamlar sevgili okurlarım. Nasılsınız bakalım. ?Nasıl geçti hafta sonunuz. Yan gelip yattınız mı, yoksa gezip tozdunuz mu?)))

Ben Cuma ve Cumartesi günü eşimin soğuk alğınlığı sebebiyle, bütün gün dükkanımızı beklemek durumunda kaldım. Onun içinde 15 Eylül etkinliklerine katılamadım malesef.Ne törene katılabildim, ne de konferanslara.

Cuma gecesi hava çok güzeldi ,biraz dolaştık. Bu arada iskele o kadar kalabalıktı ki….

Bir yanda çapari ile balık tutanlar, bir yanda koca balıkçı teknelerinden soğutuculara taşınan palamutları izleyen kalabalık, diğer tarafta denizde cinekop yakalamaya çalışan teknelerle, iskele ve çevresi cıvıl cıvıldı.Soğuk olur düşüncesiyle yanımıza aldığımız kazaklarımızı, çantaya attık.

sinop iskelesisinop iskelesi

Yazdan bir gece gibi düşünsekte, parkların tenhalığı , sahilde boşalan çay bahçeleri, bize Eylül ayının geldiğini birkez daha hissettirdi.

Bugün pazardı, gündoğrusuda biraz şiddetliydi. Bu arada Türkiye Güreş Federasyonu Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası Sinop’ta yapılıyordu. Haydi dedik,bu günümüzü değerlendirelim,hem de Türkiye Şampiyonasını izleyelim diye  stadyuma gittik.

Baktık,kuran okunuyor,önce nereden geldiğini tam anlamadık, acaba şehitlerimiz için mevlutmü yapılıyor diye aklıma geldi. Sonra görevli polis memuru,güreşler başalmadan kuran okuduğunu söyledi. Ne bilelim ,ilk kez güreş izlemeye gidiyorduk.

Sonra belediye başkanımız ve valimiz konuşma yaptılar ve güreşler başladı. Kilolarına göre çıktılar meydana.

Sinop valisi Dr.Ahmet CengizYILDIZLAR KARAKUCAK TÜRKİYE ŞAMPİYONASIGÜREŞ ŞAMPİYONASIGÜREŞ ŞAMPİYONASI

Bizde ilgiyle ve birazda korkuyla izledik. Bir ara çocuğun sanki boynu kırılacak gibi oldu. Tersten sırt üstü gelmemek için başını iyice kıvırdı, ayakalarıda kıvrıktı, öbür çocukta üstüne abandığında bir uğultu yükseldi, hakem hemen düdük çaldı, diğer çocuk kalktı üstünden ve benimde tüm moralim bozuldu. Yani az kalsın kaza olacaktı. Ayy ben korktum vallahi. Allah korudu.Atalarımızda ne tehlikeli sporları seviyorlarmış.

YILDIZLAR GÜREŞ ŞAMPİYONUGÜREŞ ŞAMPİYONUGÜREŞ ŞAMPİYONUTÜRKİYE GÜREŞ ŞAMPİYONU

Stadyum kalabalıktı . 5 bayandık sanıyorum.Diğer 2 bayanda galiba sporcuların ailelerinden di.

Bu arada biraz yetişkinlerden 2 kişi, bayağı sert oynadılar. Hatta bir ara komitemi, baş hakemlermi (bu sporu bilmiyorum)yanlarına gidip uyarı aldılar sanki. Sonra yine devam ettiler.Çok sert hareketleri vardı ama.

Yıldızlar karakucak türkiye şampiyonası ile ncabaci


Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası ile  ncabaci

Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası ile ncabaci

Bunun erkek sporu olduğunu birkez daha anladım. Bayanlara göre değil, yüreğim ağzımda izledim çünkü. Saat 13.00de ayrıldık. Sonuçlar ne oldu bilmiyorum.

İşte böyle okuyucularım Sinop’ta çok aktiviteler yapılıyor,vaktimiz müsait olduğunda da kaçırmamaya çalışıyoruz.

Yarın Pazartesi okullarda açılıyor ,tüm öğrencilerimize yeni ders yılında başarılar diliyorum.

Bakalım minikler ne yapacak???

blank

Hepinize iyi geceler diliyorum.Yeni bir gün, yeni umutlarla, güzelliklerle  gelsin..

Kendinize iyi bakın..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.