İlk Kez böyle bir doğum günü….

Uzun yıllar sonra bir doğum günümde, bu kadar mutlu, bu kadar sevinçliydim.İçimden gelen bir duyguyla bütün günüm güzel ve mutlu geçti.

Anneme babama çok teşekkür ettim beni dünyaya getirdikleri için.

sinop-nilgun cabacısinopta kahvaltınilgunun doğum günüblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Neden mutluydum,daha doğrusu 38den sonra uzun yıllar neden mutsuz olurdum her doğum günümde?….Önce onu açıklamam lazım…

Yaşlanmaktan korktuğum için,yeni bir yaş daha aldım diye ağlardım. Ne saçma diyorsunuz biliyorum. Evet öyle…Ama işte hep üzülürdüm.

Sonra kendi kendime telkin etmeye başladım, eğer yeni bir yaş almazsam hayatım son bulur dedim..Kabullenmeye çalıştım.

Fakat Osho’dan okuduğum kitaplar,Hande Akın (Yaşam Koçu)arkadaşımın önerdiği kitaplar, Kuantumla ilgili okuduklarım, bilinç altımdaki bu korkuyu sildi.

Mesela en son okuduğum bir yazıda:

‘’OdaklanmaKanunu
Neye odaklanırsak, neye dikkatimizi verirsek onu yaratıyor, onu çoğaltıyoruz.

Sakınmaya çalıştığımız şey yerine elde etmeye çalıştığımız pozitife odaklanmak çok önemli. Örneğin asla yaşlanmamaya odaklanmayın, bunu yaparsanız kısa surede yaşlanacağınız kesin. Bunu yerine sağlıklı, enerjik ve genç olmaya odaklanın, dikkatinizi bunlara verin.’’

Diyordu yazıda..Bunun önemini o anda anladım.Çünkü okuduğum kitaplarda ki ana konuda, ne düşünürsen onu çekersindi.Şimdi çoğu insana yaşadıklarından dolayı fazla kızmıyorum. Onların tercihi diye düşünüyorum.Yani yaşadıklarınız sizin tercihiniz. Yaşantınızı değiştirmek elinizde. Güzel ve olumlu düşünün bu düşündükleriniz size dönsün. Ne ise fazla detaya girmeyeyim. Okuduğum kitapları sizlerle paylaşıyorum zaten.

Ama roman türünün dışında, okuduklarımın bir kısmını paylaştım. Çünkü onları birkez okumak sadece kendinizi bir süre değiştirmenize faydası oluyor. Uzun süreli olması için, tekrar tekrar okumanması lazım diye düşünüyorum. Çünkü doğduğumuz günden beri çevremiz ve toplum bize öyle değişik değer yargıları yüklemiş ki, onları bir anda değiştirmek imkansız oluyor veya ancak kısa süreli değiştirebiliyorsunuz.

Amaaaan.)))Ne oldu bana bu bir doğum günü yazısı olacaktı,konu nerelere geldi.))))

Sevgili arkadaşlarım,dostlarım, okuyucularım…Tanıdıklarım,tanımadıklarım.

Beni bütün gün telefonlarımdan arayan, telefonuma mesaj atan, facebookta güzel dileklerini bildiren,bizzat doğum günümü kutlayan herkese binlerce teşekkür ediyorum,iyi ki varsınız.Sizleri seviyorum.

Gelelim düneeee…

Sabah dışarıda kahvaltıyla başladık güne.Hava sabah biraz serinde olsa,daha sonra güneş bana sanki ‘’İyi ki doğdun Nilgün’’ dercesine parladı.Sonra kütüphaneye gidip yeni kitaplar seçtik.Öğleden sonra kayınpederimin ve arkadaşlarımın hediyesini seçmek üzerede gümüşçüye gittik.Kayınpederim için kendime yüzük, arkadaşlarım içinde kolye seçtim. İkiside çok güzeldi. Çok çok teşekkür ediyorum kendilerine. Bu arada Aynur arkadaşımada aldığı güzel bulüz için teşekkür ederim. Aaa kocamın aldığı mikrodalga fırın içinde teşekkür ederim.)))Malum beyler nedense hep mutfak eşyası alırlar,hayatımız mutfakta geçiyor diye olsa gerek.)))))

Akşam Elika Cafeye gittik. Güzel sakin bir köşe seçip pastamızı kestik. Bu arada 7 temmuzda doğum günü olan arkadaşım Ersin’in de doğum gününü de, ancak dün gece beraberce kutladık.İyi ki doğmuşuz ,iyi ki bu güzel insanlar hayatımda var. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum.

Sohbetimiz, mekan sahibinin ilgiside çok güzeldi. Herkese binlerce teşekkür ediyorum.)))Ahh artık yaştan korkmuyorum, keşke 3 ayda bir kutlasak , hiç hayır demem yani.))))

İşte böyle güzel insanlar, güzel düşünen insanlar…Bir yılı daha geride bıraktım.

Yaşlanmak değil,sağlıklı ve enerji dolu olarak bir yeni yaşa başlamanın daha mutluluğu içindeyim şimdi.

İyi ki varsınız, hepinizi seviyorum.))))

Sizlerinde yeni gününüz kutlu olsun.Her yeni gün ,yeni bir başlangıç unutmayın.))

Sinop’tan sevgiler..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

6 Yorum

  1. blank
    arkadasin, yasar

    canim arkadasim bende gecmis dogum gununu kutluyorum. benim sinoptan ayrilmis oldugum gundu. senin icin sevincliyim. oktay bey beni hava alanina gotururken seni konustuk.
    hersey icin tekarar tesekkur ediyorum.
    hala kafam orada gece kalkinca annemi ariyorum odada.
    birde annem bana ceviz agacindan iki tane ceviz koparip vermisti kozasi ile onlari new york’ta gumrukten gecerken bavulu actirip icinden cikarttirdilar ne o diye bende ceviz dedim hic oyle halini gormemislermis ben soyledim icini acin goruceksiniz cevizin kabuk halini sonra gorunce inandilar az kalsin 300 dolar ceza keseceklerdi ucuz kurtuldum.
    cok selamlar vede sevgiler.

  2. blank

    Ceviz olayına çok güldüm.)))Seneye gelirsen yine böyle bir araya gelelim.Sevgiler.

  3. blank
    GÜLAY AYDIN-KÖSEEREN

    bu gün bloguna bakma fırsatım olduğunda yeni yaşını kutlama haberini de gördüm ve geç de olsa güzellikleri paylaşmak adına,seni kutlamak istedim sevgili arkadaşım….yaşadığın ve yaşattığın özel ve değerli anıların çoğalsın Nilgün’cüğüm…

  4. blank

    Canımm..Çok teşekkür ederim.Seni çok öpüyorum. Sevgiler.

  5. blank

    Doğum gününüz kutlu olsun…:)

  6. blank

    TEŞEKKÜRLEEEER)))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.