Sinop’ta yılın ahisi…

Bu hafta Ahilik Haftası, Türkiye’nin her yerinde kutlanıyor. Bu kutlamamlar çerçevesinde Sinop Es. San. Od. Birliği Sinop’ta yılın ahisi olarak  Şükrü Gümüş’ü (Habeş Kaptan)seçti.

Ve Sinop’un tarihi medresesinde bir tören düzenlendi. Tören öncesi Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ,saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu.Sonra da doğruca medreseye geçtik. Bugün yine sıcak günlerden birirydi. Açılış konuşmasını Sinop Birlik başkanı yaptı, sonra Sayın Hayati Yaşar günün önemini anlattı. Ardındanda valimiz kısa bir konuşma yaptı.Valimiz canlı bir mavi kravat takmıştı,çok beğendim. Sonra düşündüm,biz nasıl aksesuar takıyorsak,aslında kravat,kemerde erkeklerin aksesuvarı. Sonrada şu karara vardım,enerjik görünmek ve hayatınıza renk katmak için, renkli cıvıl cıvıl kravat takmak lazım.Hani hep klasikdirya renkler,ya çizgili olur ya düz ve koyu renk. Bence kravatlar renkli olmalı ,insanın ruh halini anlatmalı. Şahsen içim açıldı. Ne güzel renkti.

SİNOPTA AHİLİK HAFTASIAHİLİK HAFTASI SİNOPES.VE sAN. oDALAR BİRLİĞİ BAŞKANIHAYATİ YAŞARDr. Ahmet Cengiz -Sinop Valisisinop medresesi-ahilik haftasıŞükrü Gümüş-yılın ahisisinopta ahilik haftasıahilik haftasışükrü gümüş-habeş kaptan

Geçen yıl seçilen Ahimiz,bu yılın ahisi Şükrü Amca’ya Ahilik Kaftanını giydirdi ve ardından da yine, sayın valimiz çok espirili konuşma yaparak ,yılın ahisi Şükrü Gümüş’e plaketini verdi. Bu arada kısa bir söyleşide yaptı kendisiyle. Mesela neden size Habeş diyorlar diye sordu???Neden acaba?Merak ediyorsanız alttaki videoyu seyretmeniz gerekiyor.)))

Valimiz ve Ahilik Haftası ile ncabaci

Sonrada tören bitti,ardından  pilav, kavurma,tatlı  ve ayran ikram edildi konuklara.İtiraf ediyorum ben tatlı yemedim.)))Diğerlerinden yedim. Bu arada valimiz dukan diyeti yapıyormuş diye duydum.Ne yapmalı bilmem ki, onu da denesek mi.))

Hani derlerya, birtek denemediğimiz o kaldı diye.)))İşin aslı boğazını tutacaksııııııııııın. Su içsem yarıyor derler , o da yalan.))))Kesin yiyoruzdur.)))

Ne ise boşverin.Spora devam edin, sağlıklı beslenin bu önemli.Bu arada ameliyatımdan sonra 10 ay spor yapamamıştım 1 aydır yine pilatese başladım, çok mutluyum.))

İşte böyle sevgili günlük..

Ben tekrar tüm Esnaf ve Sanatkar’ımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.Hepinize bereketli, bol kazançlar diliyorum.İyi günler..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    Şükrü amcaya neden Habeş diyorlarmış? videodan ben anlamam sen yazsana..:)

  2. blank

    Şükrü Amca çok denize girip çıkarmış ve aynı zamanda dalgıçmış. Devamlı güneş altında kaldığı için, teni çok karaymış,zenci gibiymiş ve dolayısıyla teni Araplara benzediğinden Habeş demeye başlamışlar.

  3. blank

    bu benim anneannemin babası yani ben antepte yaşıyorum oda şuan antepte zaten artık çok yaşlandı 93 yaşında o çok iyi bir kaptan olduğu için habeş kaptan diyolar

  4. blank

    Siz Aysel’in kızısınız sanıyorum. Biz sizinle akrabayız. Anneni de, dedeni de çok iyi tanıyorum,sevgiler selamlar ikisinede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.