2013’e Merhaba..Ve Bekleyen Yasa Teklifleri….Sessizliğin Sesi..

Yeni bir yıl.. Yeni yeni umutlar…

Geçtiğimiz yıl, İED’in (İşitme Engelliler ve  Aileleri Derneği) katkı ve çabalarıyla işitme engellilerin sorunlarından üçü için TBMM de sunulan yasa tekliflerinin bu yıl hayata geçmesini umutla bekliyoruz.

İlk teklifi İstanbul milletvekili Sn. Mehmet Akif Hamzaçebi vermişti: 30.01.2012 tarihli yasa teklifinde “İşitme cihazı kullanan işitme engellilerin kendileri adına tescil edilen otomatik vitesli taşıtların ÖTV ve MTV den müstesna sayılabilmesi” amaçlanmıştı.

İkinci teklifte Eskişehir milletvekili Sn. Ruhsar Demirel ile Sn. Oktay Vural’ın “Kamu kurumlarında engelli kadrosunda çalışan ve 10. Yılını doldurmuş personelin hususi damgalı pasaport sahibi olmasına imkan sağlanması” hedeflenmişti.

Üçüncü ve 2012 yılının son teklifini de İstanbul milletvekili Sn. Şafak Pavey yaptı. Bu teklif ile “ Sinema eserlerine bandrol verilebilmesi için Türkçe alt yazı içermelerinin zorunluluğunun getirilmesi ve TV kuruluşlarının her türlü yayınlarının en az % 50 sinde simultane alt yazı programı kullanmalarının zorunlu tutulması” öngörülmektedir.

Adı geçen milletvekillerine çok teşekkür ediyor ve bu tekliflerin bir an önce yasalaşması için diğer milletvekillerimizden de duyarlılık bekliyoruz.

2013 yılının bizlere kolaylıklar getireceği bir yıl olması umudu ve temennisiyle..

Saygılarımla..

Gül Ustabaş GENÇ

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

3 Yorum

  1. blank

    Aynı umut ve temennileri tüm kalbimle paylaşıyor, bu ve bundan sonraki yılların hep kolaylıklarla geçmesini diliyorum..

  2. blank

    Tamer bey, çok teşekkür ederim..

  3. blank

    evet arkadaşlar herkesi gören seçilmişlerimiz her nedense bizi göremiyorlar yada görmek istemiyorlar. Soruyorum görmeleri için ne yapmak gerek. Eli olmayana , kolu olmayana, ayağı olmayana araba kulağı olmayana neden yok. Vatandaş ne yapacak. Seçilmişler kendileri olunca 10 dakikada yasa çıkarır, muhalefet dahil ortaklaşa onaylar, onları seçen bizim için iki sene önce verilen yasa hala gündeme gelmez. Teklifi veren bile unutur, Bu nasıl adalet ben anlayamadım. anlayan anlamayana anlatsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.