Kurslar,kurslar…..

Bugün yine yoğun bir gündü benim için,ama bir o kadar da zevkli.Sabah 9.00 olmadan kurstaydım. Hava nasılda soğuktu anlatamam, buz tuttum buz.
Bu defada sulu boyayla siyah beyaz bir portre yapıyorum.Diğer yaptığım Meksikalı bebek bitti. Daha biliyorsunuz çok yeniyiz karakalem ve sulu boya konusunda,ama buna rağmen çok iyi gidiyor.Daha da iyi olacağız.
Bugün Picasso’nun resimlerinden çok bahsettik,inceledik. Modern resimlerden bahsettik. Hocamız Bianel de sanatçıların yaptığı bir resim gösterdi, her kursiyer çeşitli yorumlar yaptı. Demek bu tür resimlerde herkes kendine göre yorum yapıyor ve ne anlıyorsa o oluyor. Çok enteresan, mesela geçen sene yaptığım yağlıboya tabloları düşünün, hepsi birer ünlü ressamındı, ben onların resimlerine bakarak boyamıştım. Ama şimdi biz objeleri alıp veya çektiğimiz fotoğraflardan yapıyoruz tamamen bize ait resim oluyor. Bu çok farklı bir duygu.Kim bilir bakarsınız ileride bizim yaptığımız resimleri karşılarına alıp boyayan çıkar.)))))))))
Bilgi alışverişi bol bir ders oldu bugünkü resim kursumuz,çok zevkliydi.Yaptığım karakalem resimde bir durum var ama bulamadım henüz, bir yerde orantısızlık var, ben de değilse yaptığım resimdedir diye düşünüyorum..Çünkü seneler önceki bir fotoğrafımdan yapıyorum da bu resmi.)))))

DSC05407DSC05408DSC05409DSC05411
Kursumuz bitti. Eve geldim, biraz spor yaptım.Farkındasınız değil mi hiç spordan bahsetmiyorum epeydir. Neden…sporun saatleriyle benim saatlerim hiç uymuyor. Bu durumda bende haftada 4-5 gün yarım saat evde yapıyorum. Eee 20 yıldır aktif spor yapınca,evde yapmamda zor olmuyor.Yeter ki vakit yaratayım.
Bugün bilgisayar beni çıldırttı.Yeni aldığım laptopun sesi çok metalik çıkıyor,eskisinde çok cızırtı var.Bir türlü ses kaydı yapamadım.Canımda çok masal veya şiir okumak istiyor ama gerçekleştiremiyorum.
Yarın bir baktırmam gerekecek. Umarım büyük bir sorun değildir.
Akşamda diksiyon kursumuz vardı. Bu kursta çok zevkli geçiyor.Önce sesimizi açma çalışmaları yapıyor,sonra tekerleme okuyoruz.Sonra bir tiyatro eserini seslendiriyoruz. Hocamız süre veriyor, belirli konular hakkında konuşuyoruz. Velhasıl her 2 kursumdan da büyük keyif alıyorum.
Sevgili bayanlar,lütfen boş vakitlerinizi değerlendirin. Yeni şeyler öğrenmek insanı çok mutlu ediyor, geliştiriyor, kendine güvenini artırıyor.Üstelik masrafsız.))
Şimdilik iyi geceler diliyorum.Resimlere bakın bakim, nasıl olmuş?))))Benim portrem daha bitmedi.

DSC05427DSC05424

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Yeni şeyler öğrenmek, aynı zamanda insanı genç tutarmış.Tebrikler.

  2. blank

    Evet Gül’cüğüm aynen öyle.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.