Sinop Atatürk Devlet Hastanesi….

2 hafta önce aile hekimimize (Arif Güneş) grip oldum galiba diye gittiğimde, benim Alerjik astım olduğumu söyleyerek şaşırtmıştı. Kendisinin teşhisi de çok iyidir,şimdiye kadar hiç yanılmadı .Ama ben yine de neye alerjim var,astım mıyım diye,emin olmak adına, birde Göğüs hastalıkları uzmanına görüneyim dedim.Ve 10 -12 gün önce Atatürk Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Bölümündeki Dr. Şirin Yurtlu’dan, internet üzerinden randevu aldım. 
Ve 28 Ocağa kadar hep doluydu, ancak bugün saat 9.50 ye sıra buldum.
Bu sabahta saat 9.30 da hastaneden barkotumu alıp beklemeye başladım. Allah’tan yanıma okumak için kitap almıştım. Hastane aşırı kalabalıktı. Ben de çok uzun süreden beri gitmemiştim. Bugün kalabalığı görünce çok şaşırdım.
Saat 10.35 de doktor geldi.( Demek bölümünde diğer hastalarla ilgilendi. )
Doktor gelir gelmez odada görevli bayan elinde listeyle çıkıp 10 kadar isim okudu. Çağırdıklarının sanırım çoğu 65 yaş üstüydü. Bu uygulama çok iyi olmuş. Yoksa yaşlı hastaların kapının önünde ayakta beklemelerine gönlüm razı olmuyordu. Şimdi bakıyorum hastalarda öğrenmiş, 65 yaş üstü, muayeneye girerken ses çıkarmıyorlar.
Ben de oturacak yer olmadığından ayakta bekliyorum. Etrafımda tekerlekli koltuklarda olan 3 kişi daha bekliyor. Şöyle bir baktım inanın abartmıyorum, belki 20 hasta 65 üstü hatta 75 üstü sırada bekliyordu. İçeride ki 10 kişiden işi biten çıkıyordu. Bu arada yine 1-2, yaşlı hastalardan giren oldu.Baktım 65 altı hastalardan bir kaçı gitmeye başladı.Bir bey karısı olduğunu tahmin ettiğim bir bayana, ” Bu kadar kalabalıkta muayene olunmaz, haydi kalk ben seni Bafra Hastane’sine götürürüm” dedi ve gittiler.Bir başkası, yine 50 yaş altı , burada muayene olunmaz dedi gitti. Baktım bir hasta benim numaram 9 ben hala bekliyorum dedi. Düşündüm benimde numaram 11 di, ama hiç bana da sıra geleceğini tahmin etmedim.Ve Nilgün senin muayene olman çok zor, boşuna bekliyorsun dedim. Belki 65 yaş grubundan bana öğleden sonra sıra gelebilirdi ama, benden isteyeceği testleri ne zaman yaptıracaktım?Bir kan alımı kuyruğu vardi ki, 10-12 metreyi buluyordu.
Haydi Nilgün boşuna bekleme, sende Samsun veya Bafra ‘ya git dedim.Ve saat 11.05 de ayrıldım, geldim .
Gerçekten çok kalabalıktı. Ve düşünün, ben internetten 12 gün önce aldım bu sırayı….
Çok zor, çooook zor…Atatürk Devlet Hastanesinde muayene olmak çok zor.Ve Sinop’a da kesinlikle özel hastane gerekli.Bu kadar hastayı, bu hastane kaldıramıyor.
Bugün hastanenin durumunu gördükten sonra ,milletin neden Bafra’ya veya Samsun’a muayene olmaya gittiğini de anladım. Allah eksik de etmesin, muhtaç da etmesin…Durum kötü yani….
Şimdi allerji testleri nerede yapılıyorsa araştırıp özel bir hastaneden randevu alıp gideceğim. Samsun’a gitmek,burada beklemekten iyidir.
Tüm hastalarımız acil şifalar, hasta yakınlarına da kolaylıklar diliyorum…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün hanım, ben de pazartesi gününe randevu almıştırm fakat, yazınızı okuduktan sonra gidip gitmeme konusunda tereddüt yaşıyorum. siz muayene bile olamamışsınız; hadi bir şekilde muayene oldunuz diyelim; bu sefer de yok kan testiydi yok filmiydi ıvırıydı zıvırıydı derken, epey bir mücadele vermek gerekecek. siz peki Bafra’daki özel hastaneye mi gittiniz? orası nasıl acaba bilginiz var mı?

  2. blank

    Özellikle pazartesileri çok kalabalık oluyor Atatürk Devlet Hastanesi.. Bafra’da sorunla karşılaşmadım. Randevu aldığınız saatte muayene oluyorsunuz. Çok daha rahat .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.