14.Şubat Haberleri……1Milyar Kadın Dans Ediyor….

 

Bu akşam yazacağım haberler aslında 4 günlük haber yerine geçerdi vallahi. Öyle yoğun  bir gündü ki, baktım gece olmuş.

Günler öncesinden Liseli arkadaşlarımla sevgililer gününde kahvaltıya gidelim diye sözleşmiştik. Sabah 10.00 da Zeyden Mutfak ‘da buluştuk.

Bu arada akıllı telefonumda da epey bir yenilikler öğrendiğim için onları da hemen uyguladım. Gittiğim yerleri işaretlemek ve anında resim yayınlamak gibi.

Zeyden’den sonra Marina Çay Bahçesine gittik, birazda orada oturdukdan sonra kızlardan ayrıldım.Saat 13.00 olmuştu eve vardığımda.

zeyden mutfakmarına cay bahçesizeyden mutfak

Bu arada bugün 2 etkinlik daha vardı katılmak istediğim.

1.si saat 17.00 de Uğur Mumcu Meydanındaki,’’1 milyar Kadın Dans Ediyor’’etkinliğiydi.Biliyorsunuz dur sanırım bugün dünya üzerinde 1milyar kişi kadına yönelik şiddete karşı  dans edecekti.

Türkiye’de ki sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleşecek bu etkinliği

Sinop’ta da, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi gerçekleştirdi.Birçok kişi ve sivil toplum örgütleride destekledi.

Arkadaşımla saat 17.00 de meydandaydık. Müzik eşliğinde birçok kadın oynadı,halay çekti. Ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı konuşma yaptı ve yine kadınlarımız ,TACİZE, TECAVÜZE, ŞİDDETE,ENSESTE VE ÖLÜME ‘’YETER’’

Diye danslarına devam ettiler. Ben de bu yaşıma kadar yapmadığım birşeyi gerçekleştirdim.  Uğur Mumcu Meydanında oynayıp halay çekerek bir ilke imza attım.

sinop kent konseyi1milyar kadın dans ediyorDSC05968DSC059711milyar kadın dans ediyorDSC05982

Çevreye baktığımda kız çocuklardan ,olgun  bayanlara kadar her yaştan kadın vardı. Aslında destek veren beylerde vardı. Ama o meydandaki toplulukta sanıyorum hiç şiddet gören bayan yoktu. Hele Sinop’ta ….Özgür kadınların yaşadığı,özgürlüklerini sonuna kadar kullanan biz Sinop kadınlarının katıldığı bu etkinlikte hiç şiddet gören yoktu sanıyorum. Asıl şiddet görenler gözlerden uzaktaydılar. Bizler onlar için , kendimiz için, hem cinslerimizin gördüğü ,asla hak etmediği davranışları protesto etmek için o meydandaydık, orada dans ettik. Düşünsenize dünyada 1 milyar kadın bu konuyu gündeme getirmiş, dikkat çekmişti. Sonuçta ne olur bilemem ama, koyun gibi de sessiz kalmak doğru olmazdı.

Bu arada toplulukta etkinliğe katılan bayanlarla kısa bir söyleşi yaptım.

Sinop Blb. Kent Konseyi Kadın Meclisi Baş._x264 ile ncabaci

Hacer İnceoğlu_x264 ile ncabaci

Canan Ataberk_x264 ile ncabaci

Bilgin Bekiroğlu_x264 ile ncabaci


Tülin Hocam_x264 ile  ncabaci

Türkan Dinçer_x264 ile ncabaci


Kübra Yahşi_x264 ile  ncabaci

1mılyon kadın dans edıyor etkınlıklerı_x264 ile ncabaci

1milyon kadın dans edıyor..Sinop_x264 ile ncabaci
Saat 18.oo olmuştu ki, bu seferde Aşıklar Caddesinin kaldırım açılışı vardı.


Sinop Bel. Baş. Aşıklar Cad. Açılışı_x264 ile  ncabaci
Koşturmaca oraya gittim. Bayağıda kalabalıktı. Ağaçlar arasına, kalp şeklinde hazırlanmış ışıklar koymuşlar, ve yine bayanlara ve çocuklara kırmızı kalpli balonlar,  kalp şeklinde özel hazırlanmış kurabiyeler dağıtıyorlardı. Yani anlayacağınız hem sevgililer günü, hem de eskiden beri Aşıkların buluştuğu, Aşıklar Caddesinin kaldırımının açılışı aynı güne gelmişti.İyi tesadüftü.

sinop belediye başkanıDSC05995DSC06000DSC059882013-02-14-18.30.02

Bu arada biraz daha detaya gireyim.

Güzel Sanatlar Lisesinden öğretmenler açılışta, kemanla çok hoş müzikler çaldılar. Tam da aşıklara özel.)))

Ardından hep beraber büyük bir çoşkuyla Barış Manço Parkına yürüdük. Orada da koca bir sahne kurulmuştu. Yine Güzel Sanatlar Lisesinin Pop Grubu şarkılar seslendirdi.

Vallahi çok hoştu. Ama merak ediyorum, şarkı söyleyen o genc kızımız üşümedi mi acaba?((((Umarım hasta olmaz. Gencler süperdiniz ve keman çalan arkadaşlar hepinizi kutluyorum. Bu arada ‘’1 milyar kadın dans ediyor’’ etkinliğinde org eşliğinde şarkılarıyla, bizi çoşturan kızımızda çok iyiyidi. Hepinizi kutluyorum.

Belediye başkanımız Baki Ergül, bu Cumartesi günü 25 yılını doldurmuş evli çiftlere Erfelekte kahvaltı verecek Duyuruyorum. Eğer gitmek isterseniz Halkla İlişkiler Müdürülüğüne başvurup isminizi yazdırabilirsiniz.

Görüyorsunuz değil mi Sinop’u ?Burası her daim dolu dolu..Hep etkinlik, hep bir faaliyet içinde insanlar. Ben de yetişmeye çalışıyorum.))))

Ve akşam ki konserin hepsini dinleyemedik, akşam yemeğe Barınak Cafe’ye gittik pizza yemeğe. Hem de Sevgililer Gününü kutladık.)))

DSC06009DSC06013

Ah size bir haberim daha var.))))Dünkü günlüğümde , sevgililer gününde benim için bir çiçek yeter demiştim ya, eşimde mesajı almış olacak ki akşam bana bir buket çiçek getirdi. Çok sevindim.))))Bir da ki sene teknolojiyle ilgili ürün alırsam çok mutlu olacağımı yazacağım bir gün önceden. Hani derler ya,’’ kızım ben söyleyeyim,gelinim sen anla.’’.))))))

Sağlıcakla kalın. İyi akşamlar. Sevgililer gününüzü bende kutluyorum..Hepinizi seviyorum. Birer demek papatya veriyorum herbirinize. Kabul buyurun lütfen)))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.