İED’DEN BİR İLK DAHA..Sessizliğin Sesi….

Şahsen benimde 1999 da geçirdiğim Koklear ımplant ameliyatı hakkında, çoğu işitme engelli yanlış bilgilendirildiğinden ve kendi çaplarında araştırma yaptıklarında tutarsız bilgilerle karşılaştığından bu ameliyatta tereddüt edenlere İED (İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği) bir rehber hazırlamış olup sosyal ağlardan ulaşılabilir. Ayrıca android telefonlarınıza da indirebilirsiniz..  
Söz konusu duyuru aşağıdadır..
Sağlıklı günler dilerim.
Gül Ustabaş GENÇ
İED’DEN BİR İLK DAHA: www.koklearimplant.org

Koklear implant (halk dilindeki adıyla biyonik kulak) ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan kişilerin işitme duyarlılığı kazanması veya işitme duyarlılıklarının artırılması amacıyla cerrahi müdahale (ameliyat) ile yapılan günümüzdeki en son işitme teknolojisi ve çözümüdür. Cerrahi operasyon ile salyangoz içine kıvrılarak yerleştirilen elektrotlar, dış parçadan (konuşma işlemcisinden) gelen sinyalleri alır. Bu sayede daha verimli bir işitme ve iyi bir rehabilitasyon eğitim sürece ile de işitme engellinin hayatı değişmekte, toplumda daha fazla üretken ve etkin bir birey olmaktadır.

Türkiye’nin en aktif ve en etkin işitme engelli derneklerinden biri olan İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, android/ios tabanlı telefon ve tabletlerde uyumlu olan koklear implant rehberini koklear implant kullanıcıların-ailelerin ve adayların hizmetine sunuyor.

Koklear implant konusunda bir çok soru olmasına rağmen ne yazık ki bilgi kaynakları yetersiz olup bu noktadan yola çıkarak ve aranan yanıtlara hızlı ulaşabilmek, kullanıcıları destekleyebilmek için dokunmatik koklear implant rehberini hazırlayan İED, içeriğin daha da geliştirilmesi konusunda tüm kurum ve kişilerin ayrıca desteğini bekliyor.ied@ied.org.tr e-posta adresine içerik gönderilebiliyor.

Dokunmatik Koklear İmplant Rehberinde neler var?

“İşitme engellilik- koklear implant nedir?” den ameliyat sürecine, rehabilitasyon sürecinden koklear implant tamirinde izlenecek yollara kadar bir çok farklı konuya ışık tutuluyor. “Saç kurutma makinasını implantlı bölgeye tutarsam zarar verir mi?” gibi detaylı soru ve cevaplara da yer veriliyor. Yetersiz SGK ödemeleri ile ilgili dilekçe kampanyaları ve kazanılan davaların belgeleri de yer alıyor. Ayrıca odyologların, uzmanların görüşlerine de yer verilmesi planlanıyor.

Rehber Sosyal Ağlarda da Yer Alıyor

Rehber ayrıca sosyal medyayı unutmamış olup sosyal ağlarda yapılanmasını tamamlamış durumda. Resmi facebook sayfasına facebook.com/koklearimplant adresinden, resmi twitter hesabına ise twitter.com/koklearimplant adreslerinden ulaşılabilir. Ayrıca android aplikasyonu da hazırlanmış durumda olup aşağıdaki adresten indirilebilir:
http://www.appsgeyser.com/getwidget/koklearimplant/

Saygılarımızla

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.