İYİ GECELER…Obezite….

Yine geç kaldım günlüğümü yazmaya. Ya şu sıralar yine fazla oyalanıyorum internette. Gündüz girmeye vaktim olmuyor,ancak akşam girebiliyorum. Bu seferde şuna bak buna bak, Candy Crush Saga oyna derken esas yapacaklarımı geriye atıyorum. Bu da uykusuz kalmama sebep oluyor.
Üstelik bugün diyetisyen de uykumuzu almamızı söyledi.
Bugün Sinop Belediyesi, Samsun Medicana Hastanesinden,Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Sayar’ı getirtmiş, Halk Eğitimi Merkezinde seminer verdi ve sorularımızı cevapladı, hem de hastanesinde ki birimleri tanıt bu konuyla ilgili olarak.
Bizim de malum ilgi alanımıza girdiği için arkadaşımla birlikte gittik. Salonun yarısından biraz fazlası doluydu. En çok da bayanların sorduğu soruları beğendim. Bu konuda bayağı bilgililer.
Vücut endeksiniz %30 un üzerindeyse obezite sınıfına giriyorsunuz.
Bugün birşey dikkatimi çekti, anlattıkları arasında bir izleyici çiklet çiğnemek zayıflatırmı diye sordu. Ağzı devamlı hareket ettirdikçe , mide yiyecek gelecek diye kapağını açarmış, ama yiyecek gelmediği içinde gastirit, reflü gibi hastalıklara yol açarmış çiklet çiğnemek. Ağız hareketimizden midemiz demek besin gelecek diye bekliyor, zavallı.))))
Birde sıcak veya soğuk su içmek yağları çözermi diye sordu başka biri. Diyetisyen bir kaptaki yağı sadece su ile giderebiliyor musunuz? Bunun için başka bir madde katıyorsunuz değil mi dedi. Gerçektende deterjansız ,sadece suyla kaplardan yağ gidiyor mu?İster sıcak ,ister soğuk olsun.
Onun için yağları çözecek diye birşey yok ama, günde 2 litre su için, böbreklerin çalışması ve vücütan toksinlerin atılması için dedi.Yemeklerde 3çeşit yağ kullanın, zeytinyağ,sıvıyağ ve tereyağ dedi.
Metabolizmamızı hızlandırmamız için günde 2 bardak yeşil çaya, periyodik yoğurda ve en az 15 dakika spor yapmaya ihtiyacımız olduğunu söyledi.

DSC06139MEDİCANA HASTANESİ
Bu arada sabah kahvaltısı muhakkak yapılmalı,8 saat uyunmalı,2 litre su içilmeli,periyodik yoğurt yenilmeli,her öğünde çiğ sebze veya salata yemek şart,her gün 200 gr mevsim meyvesi yenmeli,günde 12000 adım atılmalı,proteinli yemekler öğlen yenmeli, bitkisel çaylar içilmeli (hamileler hariç) dedi.Ekmek ve süt hayatımızda her zaman olmalı dedi.
Bende canımın aşırı tatlı istediğini söyledim ,önce şekerim olup olmadığını sordu,olmadığını da söyleyince şeker yerine ekmek yiyebilirsin. Onun çözünürlüğü daha iyi dedi.
Yani iyi oldu bilgilendik, bilgilerimiz tazelendi. Yeter ki uygulayalım.
Bu arada Medicana Hastanesinde bir test yapılıyormuş bunu daha öncede duymuştum. Vücudumuz hangi besini yakamıyor, hangi besin maddesi bizi şişmanlatıyor onun testini yapıyorlarmış. Bu çok önemli hangi besin olduğunu bilirsek ,onu yemez ve böylece de zayıflarız. O testin kaça yapıldığını sordum. Cevap veremedi, telefon numarasını verdi, arayın size söyleyelim dedi. Olabilir yani, çok astronomik bir rakam değilse neden olmasın..
İşte böyle sevgili günlük. Çok ta uykum geldi,çoook. iyi geceleeer.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Gitmiş gibi oldum.. teşekkürler

  2. blank

    Ohh ne mutlu bana.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.