Karasuda Pazar Var….

Karasuda pazar var, Naciyemde nazar var… diye türkümüz vardır bilirsiniz. Bizde bugün Karasu yani kullandığımız adıyla Erfelek ilçemize, kahvaltısı ve yemekleri ile adını duyurmuş Öztürk Resturanta gittik. Yolumuz, özel arabayla yarım saat sürdü.

2 sene olmuştu sanırım gitmeyeli,çok değişmiş, eski salaş görüntüsünden çok farklı, yeni yapılmış bir resturanttı. Ama hani öyle masaları örtülü,şık sandalyeli filan değil. Bildiğimiz esnaf resturanı gibiydi. İş yeri sahibinin oğlu Emre karşıladı, kahvaltıya geldik değince , niye haber vermediniz dedi. Eyvah yapamayacak mıyız kahvaltı diye soruncada ,kısa sürede her şeyi hazırladılar. Kaç çeşit yiyecek vardı önümüzde bilmiyorum ama, fazlasıyla her şey vardı bizim için.Sıcak sıcak kızarmış biber, sigara böreği, patates kızartması, sahanda yumurta servisleri oldu.

öztürk resturant2013-02-28-10.48.56öztürk resturant2013-02-28-10.28.45
En güzel tarafı da ne kadar alırsınız diye sormaları. Herkes yiyeceği kadarını söylüyor. 1-2-3-4- sınır yok kaç tane yersen. Bu iyi bir şey,sen de yiyeceğin kadar istiyorsun. Vallahi çok sevdik. Oturmamız kahvaltıdan çıktı, Brunch’a döndü.)))
Bu arada günün special yemeği göveçmiş,bu kadar uzun oturunca, belki acıkırız da göveçte yeriz diye düşündük. )))Öğlen saatinde çok kalabalık oldu. Biz daha sonra göveçten de tatmak istediğimizde bitmişti. Sonra Emre bize, dededen kalma bir et yemeği tavsiyesinde bulundu bir tabak da ondan tattık ve kalktık. Çok güzeldi.Bir ilçemizde temiz bir Esnaf lokantasında kahvaltımızı yapmış olduk.Sanırım popülerliği yemeklerinin leziz olmasından,temizliğinden ve çalışanların ilgisinden kaynaklanıyor. Zaten bu üçü de çok önemli unsurlar.
Güzel keyifli bir gün oldu bizim için. Dönüşte de polisler durdurup kimlik kontrolü yaptı.Gönlünüz rahat olsun.
Sinop emin ellerde, rahat rahat uyuyabilirsiniz.
Haydi iyi akşamlar.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.