Sinop Belediye Konservatuvarı 1. Mart 2013 T.S.M. Konseri…

Hepinize iyi günler.
En nihayet tatlı telaşımız bitti. Alnımızın akıyla bu konserimizide sonlandırdık.
Bütün arkadaşlarım süperlerdi. Çok beğeni ve takdir aldık. Belediye Başkanımız şefimize de övgüler yağdırdı ve ben gitmeden seni emekli yapmam dedi.)))
Evet artık gelelim detaylara…
Dün bir mikrofon denemesi yapmak için bir ara halk eğitim merkezine gittik, sonrada özellikle bayanlar dahada güzelleşmek için kuaförlere dağıldık. E eee akşamda salona geldiğimizde herkes etrafına neşe saçıyordu. Gülümsemek ne kadar önemli ve güzel bir şey. Tatlı söz ,birde gülümseme gerçekten yılanı bile deliğinden çıkarır diye boşuna söylememiş atalarımız. Dün akşamki seyircimizde de çok pozitif enerji vardı. Çok rahat ve pozitif hissettim kendimi karşılarında, tabii öyle olunca da her şey tıkırında hoş sohbet ,şarkılar ve şiirilerle geçti. Bazılarının tabiriyle rüya gibi bir konser olmuş,çok güzelmiş.)))

DSC01500gonca gülayaycan ASLANnebahat ünalethem oguzselahattın gökdağhulya koççiğdem acetneslihan kutlu şahintülin görsongül sipahideniz kalyoncuDSC06169DSC06170DSC06172DSC06176DSC06181DSC06182DSC06187DSC06189
Tabiki herkesi mutlu edemezsin,kişi istedikten sonra herşeyde kusur bulabilir. Burada kişinin bakış açısı ve beklentisi ön planda oluyor
Ben her zaman şunu söylerim. Bir kez daha söyleyeyim. Sinop’ta müzikle uğraşanlar, herhangi bir konservatuvardan gelipte burada icra yapıyor değiller. Hepsi müziğe olan sevgi ve tutkularının sonucu buralara gelip haftada birkaç gece veya birkaç saat geçirerek emek harcıyor ve uğraş veriyorlar. Onun için bu kurumlarda emek harcayan kişileri kendi adıma, takdirle karşılıyor ve onları tebrik ediyorum.
Şunu da bir kez daha belirteyim, buradaki kişiler konservatuvardan gelmemiş olabilirler ama, burada yetişen gençlerimiz şimdi T.R.T. kanallarında T.S.M.ve T.H.M. icra ediyorlar.Pop star 1. si Utku Güdü, yine trt kanallarında çıkan Merve Kayacan, Umut Erdoğan gibi gençler Sinop Belediye Konservatuvarında yetişmişlerdir.
Dün akşam konserimizde, belediye başkanımız, rektörümüz ve Özel İdare genel sekreterimiz vardı protokolde.
Konser sonu sahnede bizleri tebrik ederek duygu ve düşüncelerini dile getirip çiçeklerini verdiler.Övgüler yağdırdılar herbirimize. Bizde grubumuzla ,saz heyetimizle ve şefimizle gurur duyduk.
Burada yalnız bir eleştiride bulunacağım. Bunu çok uzun süreden beri yapmayı düşünüyordum ama sıra ancak geldi demek ki..
Anlatayım, yıllardır aynı mekanda, yani Halk Eğitimi Merkezinde konser veririz, malum başka bir yerimiz yok. Ve her defasında da sahne arkasından şikayet eder dururuz.Şöyle ki:

Bakın güzel kıyafetler giyip geliyoruz,topuklu ayakkabılar giyiyoruz, bu neden?…. Seyirciye ve kendimize olan saygıdan. Ve o sahnede bu insanlar en az 2,5 saat ayakta kalıyorlar.
Ya kulisin odalarını bir düzenleyin, arka taraf da atıl vaziyette duran dolapları, merdivenleri, yerdeki içinde ne olduğu belirsiz çöp görünümündeki torbaları kaldırın, her yaştan insanın bulunduğu kulise en az 10 tane bir oturacak bir şey koyun. Olmadı yer küçük diyorsanız üst üste tabureler alıp koyun.Yoksa üst katta çalışanların eskimiş koltuklarını koyarak görüntü kirliliği yaratmayın.2 koltuk koymuşsunuz, 5 kişi poposunu yaslayıp duruyor. Veya koltuk kapmaca oynuyoruz.Buranın acilen düzenlenmesi lazım.Dün akşam kuliste fotoğraf çektireceğiz bir düzgün yer bulamadık. Hep arkamızda veya yanımızda kötü görüntüler oluştu. Ayıp oluyor vallahi. Burada çektiğimiz fotoğrafları çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyoruz. Etrafın görüntüsüyle ele güne rezil oluyoruz .
Sizden ricam, sahne arkasını, burayı kullananlara saygı göstererek düzenlemeniz.
Konser bitiminde de Şen Pastahanesine, dostlarımızla giderek yorgunluk attık.

şen pastanesi
İşte böyle sevgili günlük..
Bugün cumartesi hava güzel mi güzel.Sabah yine erkenden kalktım,resim kursuna gittim.Ama öğlene doğru yorulduğumu anladım. Şimdi dinlenme zamanı, malum akşamada bu güzel gecenin kutlama yemeği olacak..

sinop bilim sanat
Haydi bakalım şimdi resimleri yayınlayayım, gelip göremeyenler resimlerimizle idare etsinler artık.))))
Ha bu arada konserimizi gizli yaptık, ne bir anons geçildi,ne fazla birilerine duyurduk. Çünkü biletler karaborsaydı.)))Yer yoktu yer…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün’cüm tüm yazdıklarını okudum ..gerçekten kanayan yaraya parmak bastın…H.E..Mrkz. sahne arkası yani kulis olarak nitelendirdiğimiz yer….Düşüncelerine yürekten katılıyorum ve en kısa zamanda gerekli çalışmanın yapılacağını umuyorum;bunu aslında çok istiyorum..umarım yetkililer okurlar yazdıklarını ve gereğini yaparlar..teşekkür ediyorum..sevgilerim sana sonsuz arkadaşım….

  2. blank

    Evet arkadaşım hepimiz durumunu gördük. Umarım yetkililerde fark eder. OLmadı fark ettiririz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.