Ali Baba’nın Lezzet Durağı ve Dallmayr Kaffee…

Bugün liseden arkadaşlarımla, Sinop’ta yeni açılan,Ali Baba’nın Lezzet Durağına gittik.
Tesadüfen Havza’daki gezimizde tanıştığımız Nahide Hanım’la konuştuğumuzda öğrendik bu mekanı ve bu günümüzde de oraya gidelim dedik.
Tersanede Sarı Kadir’in alt tarafında minik ,fakat çok sevimli bir yer. Mekan sahibi genç Ali, bize o gün yaptığı domates çorbasından da tattırdı. Mükemmeldi vallahi, ama biz etli ekmek yedik. Etli etmek, salata ve ayran vardı menümüzde. Çok nefisti , fiyatta çok çok uygundu. İyi ki orayı keşfetmişiz, böylece dışarıda yemek zorunda olduğum bazı günlerde ,orayı tercih ederim, dükkanlara da servis yapıyorlarmış sevindim. Ali’yi de tanırsınız, Grup Muamma’da çalıyordu kendisi. Ali Baba ‘da dedesinin adından geliyormuş.

ali babanın lezzet durağıetli ekmekali babanın lezzet durağı
Böylece bugün Ali Baba’nın Lezzet Durağı’yla da tanışmış olduk.
Oradan da çay bahçesine giderken,Tersane Camisinin yanında bir kalabalık dikkatimizi çekti. Ben de gidip baktım millet neye bakıyor diye. Baktım bir köpek tavşanla oynuyor.Ama nasıl oynayış, burnuyla tavşanı çeviriyor,onu bir sağa bir sola çeviriyor. Sonra tavşanın hareket etmediğini fark ettim. Ne oldu diye sorduğumda oradaki biri, tavşana araba çarptığını ve öldüğünü söyledi. Arkadaşı olan o koca köpeğin ise, onu canlandırmak için yaptığı mücadeleyi gördüm..İşte bakın hayvan değip geçtiğimiz bu köpeğin, arkadaşı tavşanı hayata döndürmek için yaptığı mücadele, herkesi hayrete düşürdü ve eminim bir çoğuda bu davranış karşısında mahcupluk duydu. Sonra köpeği uzaklaştırdılar, tavşanı da bir poşete koydular, sanırım atmışlardır.((((
Akşam konservatuvarımız vardı. Bu akşam çok sevdiğim eski solistlerden Zuhal arkadaşımda koroya katıldı. Yine resimler, sohbetler ve şarkılarla hoş bir icra gecesi geçirdik.

DSC06596DSC06599DSC06601DSC06604
Oradan da Zuhal , haydi seni Viva Cafe’ye götüreyim dedi. Önce şaşırdım orasıda neresi dedim. Tarif etti..Tam emin olamadım. Gititğimizde gitar ve klarnetle müzikte yapılıyordu, hatta ben hemen istek parçalarımı söyledim, sağ olsun çocuklarda hemen seslendirdi.
Mekan, dünyaca ünlü bir kahve markasından alıyormuş ismini.İsmini söylemek benim için çok zor. Dallmayr Kaffee…Almanca. Ama kısaca Viva Cafe diyorlarmış. Kafe sahibi Sinop’lu genç Almanya’dan gelmiş Sinop’a.Bu kahveyi Sinop’ta yaşayanlara tanıtmak istiyor. Her çeşiti var.Hiç ismini duymadıklarınız bile. . Mekan Aşıklar caddesinde, Aşıklar düğün salonunun karşısında ilk kat. İçerisi bayağı güzel döşenmiş. Kahvesi çok çok güzel . Açık söylemek gerekirse, öyle diğer yerlerde içtiklerimize hiç benzemiyor. Tabii özel kahvelerinden içerseniz. Ben maalesef vakit geç olduğu için uykum kaçmasın diye kahve içemedim. Ama hem Zuhal’in kinden, hem de eşimin kahvesinden tattım. Hımmm. Harikaydı.)))

Dallmayr KaffeeDSC06608
Vallahi bugün keşfettiğim bu iki yeri de ben beğendim. En kısa zamanda tekrar gideceğim.Ali Baba’nın Lezzet Durağı’nın çorbasında, Viva cafenin kahvesinde aklım kaldı…
Şimdilik iyi geceler. Eyvah eyvah.. Saat 1.00 geliyor. Ben daha bunu yayınlayacağım, resimleri yükleyeceğim…Ah ahh, işim çok . Çok ama size feda olsun…)))))
İyi geceler sevgili okuyucularım..İyi ki varsınız. Sizleri seviyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.