Sinop Kitap Okuyamadı…Ama………..!!!!!!

Kütüphane Haftası etkinliklerinin arasında,bugün (dün) Sinop Arkeoloji Müzesinin bahçesinde Kitap Okuma etkinliği yapılacaktı. Bizde arkadaşımla hava yağmurluda olsa yollara düştük.Düştük düşmesine de,havanın yağışlı oluşundan başka bir güne aktarıldığını da gittiğimizde öğrendik.  Aslında birde bugün ödül töreni de vardı.Biraz geç kalmış olsak ta yine de birinci gelenlerle tanışma fırsatımız oldu.Hemen detayları da aktarayım sizlere.
Sinop Dr. Rıza Nur Kütüphanesi 11 ulusal Karikatür yarışması sonuçlandı. Seçici kurul,Karikatür sanatçıları, Seyit Saatçi, Erhan Yaşar Babalık, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Kütüphane müdürü Selçuk Yüksel ve Sinop Bilim Sanat Merkezi Bölüm Başkanı Murat Özgen’den oluşmuştu. Toplam üç kategoride katılan 690 karikatürü değerlendirmesi sonucunda ödül kazanan çizerler şöyle belirlenmişti:
Yetişkinlerde ,Büyük ödül : Orhan ZAFER – ORDU
Başarı ödülleri : Feriye ÇEKİÇOĞLU-SAMSUN, İsmail KAR-ANTALYA, Önder ÖNERBAY-BALIKESİR, Ömer ÇAM-İZMİR, Aslan SOLMUŞ-İSTANBUL
LİSELER:
Büyük ödül: Doğan YERLİKAYA – ANTALYA
Başarı ödülleri : Büşra KARAMAN-SAMSUN, Burcu TOSUNOĞLU-ESKİŞEHİR, Ayşegül ARAT-YALOVA, Ümmiye MAZLUM-TRABZON, Kaan SAATÇİ-İSTANBUL
ORTAOKULLAR (6-7-8):
Büyük ödül: Fatmagül GÖKÇE-SİNOP
Başarı ödülleri: Gülçin ÇALIŞKAN-SİNOP, Filiz ÖZTÜRK-SİNOP, Nisanur KONTBAY-SAMSUN, Şeydanur UZAK-BURSA, Semra AĞAR-ÇORUM

11ulusal karikatürist yarışması
Bugün de Sinop’ta ödül töreni vardı. Valimiz ve aldığım duyumlara göre İl emniyet müdürümüzde törene katılmış.
Daha sonra, yetişkinlerde büyük ödülün sahibi, Orhan Zafer Hocamla tanıştım.Kendisi Ordu Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü başkanıymış ve 11 ulusal ödül sahibiymiş ve ressam da olduğunu söyledi.

orhan zaferorhan zafer ressam
Liseliler grubunda ise,Doğan Yerlikaya ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 3.sınıfa gidiyormuş,

doğan yerlikaya antalyadoğan yerlikaya -antalya
Ortaokullar arasında büyük ödülü alan Fatmagül Gökçe ,Sinop Boyabat’tan.Yaşar Topçu Yibo ya gidiyor.Fatmagül aynı zamanda, İtalya’da yapılan barış konulu karikatür yarışmasında da ,dünya 1.si olmuş.Fatmagül’ün resim hocası da, hepinizin yakinen tanıdığı, Aşkın Ayrancıoğlu’ymuş. Bugün hocası ve okul müdürüyle beraberdi. Ne kadar güzel gencecik yetenekli öğrencilerimizin olması. Hepsiyle, büyük bir gurur duydum. Canı gönülden hepsini kutluyorum, ailesini ve öğretmenlerini de tabii.

Fatmagül gökçeFatmagül gökçefatmagulgokce-dunya birincisi
Birde Gülçin Çalışkan vardı ödül alan.Yemeğe gidecekleri için fazla tutmamak adına öyle acele konuştuk ki Aşkın Hocamla sanıyorum, Gülçin’de su ile ilgi yapılan Karikatür yarışmasında 1. olmuş. Ama İtalya’da ki yarışmada da başarı ödülü kazanmış.

DSC06686gulcincaliskan
Hepsi birer cevher bunların…Hepinizi kutluyorum. Emeği geçenlere sonsuz sevgiler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.