11 tane kangal….

Evet doğru okudunuz.Şu anda elimizde 11 tane annesi ölmüş Kangal köpek yavruları var. Büyük olasılıkla 1 haftalıklar,çünkü daha gözlerini açamıyorlar.
Veteriner, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı olan arkadaşıma anneleri ölen kangal 11 köpek yavrusunun barınağa bırakılırsa öleceğini söyleyip, onları bir süre arkadaşımın garajında bakımını önermiş ve ben her gün gelir bakarım demiş. Ama arkadaşım bu teklifi kesinlikle kabul etmeyip, onları evinde bakmak için almış. Evde zaten kendi köpek ve kedileri varken ,şimdide 11 tane minik kangal yavrusu geldi aralarına.

kangalkangalDSC07078DSC07069
O kadar yavruya tek başına bakmak gerçekten çok çok zor. Bazı arkadaşlar yardıma gittiler, ben de bugün bir bakayım dedim, süt alıp gittim.
Aman Allah’ım odanın ortasında 1 büyük kutu ve kedilerin kafesi. 2 arkadaşım ellerinde biberonlar yavruları doyuruyorlar. Evin içinde viyak viyak bağıran yavrular….
1.ciyi doyuruyorsunuz 8.ciye geldiğinizde 1 tekrar acıkıyor. Biberonu almaları için çok zorluyorsun, devamlı vücut sıcaklığı istiyorlar.Bende yedireyim dedim.Aman Allah’ım nasıl kuvvetliler anlatamam, elimin altında dimdik duruyorlar. Bir kuvvetliler ki, vallahi onları 1 ay sonra yakalayamazsın bile…Aslında yanlış yazdım yakalayamazsın değil, yakalamasınlar diye kaçarsın.)))
Yeni doğan bebeklere verilen  mamadan yememişler, veteriner, süt ,su ve yumurta sarısı karıştırıp verin demiş. Onu sevmişler,biberondan emiyorlardı.
Sevgili okuyucularım, evi bahçe içinde olanlar, köyde ,çiftlikte yaşayanlar, sizlere 11 tane kangalım var. İsteyen varsa bana mail atsın, konuşalım ve size verelim.
Bu arada yardım etmek isteyen arkadaşlar varsa aranızda, yardım da kabul ederiz.
Bunlara şuanda arkadaşım Günsel, büyük bir zevkle bakıyor. Ama tek başına bu işin altından kalkabilir mi bilemem.Dün gece 1.30 da yatmış, onlar uyuyunca bende biraz dinleniyorum diyor…Yönetimdeki arkadaşları bugün gelip ilgilenmişler. Umarım en kısa zamanda sahiplendirilirler.
İşte böyle….Kangal durumu…
Gelelim bugünkü resim kursuna. Yine erkenciydim, bu sabah yapacağım yeni resmi, tuvale geçirdim. Dün geçirdiğimi de boyamaya başladım. Arkadaşlarla öyle dalmışız ki kimse eve gitmek istemedi, ekstradan 1 saat fazla kalarak resim yaptık. Kollarımız kopsa da, resim yapmaya devam ettik büyük bir keyifle.

2013-04-16-10.50.162013-04-16-10.55.412013-04-16-10.56.00DSC07062
Bu arada sınıftan 2 arkadaşım Sinop Manzarası yapmaya başladılar. Ben şu anda çiçek yapıyorum, ardından kısmetse yine bir zenci kadın çizeceğim. Ya birtürlü kendimi çözemedim,nedendir bilemedim, özellikle Afrikalı kadınlar ve çocuklar çizip boyamaktan büyük keyif alıyorum.Hatta fil boyamayıda düşünüyorum.Geçmişimde Afrika’da filan mı yaşadım acaba?))))
Ama ilk yurt dışına gittiğim yer Güney Afrika oldu. Ve şimdiye kadar unutamadığım yine Afrika oldu. Çok etkilendim oralardan ve insanların yaşantısından, onun içinde oraları anımsatan şeyleri çizmek istiyorum belkide.
Sevgili günlük, yazacaklarım şimdilik bu kadar…
Umarım 11 minik kangal yavrusunu yaşatır ve kısa sürede sahiplendiririz.
Hepinize iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.