Turizm Haftası Etkinlikleri….

Yani inanın,bir savaş muhabiri olsam ancak bu kadar koştururdum.

Sabah 8.30 da resim kursuna gittim.Daha henüz kimse gelmemişken,bugün başlayacağım resmi tuvale çizdim. Bu arada arkadaşlarım geldiler. Ve ben 9.30 da doğruca Cezaevinin oraya Turizm Haftasının açılış yürüyüşüne gittim.Bazı okullar ve daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarından katılanlar olmuştu. Güzel Sanatlar Lisesinin bandosu eşliğinde Valilik önüne yürüdük. Orada açılış konuşmaları yapıldı. Resim yarışmasında 1. ve 2. gelenlere vali ve belediye başkanı tarafından ödülleri verildi.

turizm haftasıgüzel sanatlar lisesiDSC06950DSC06959DSC06967DSC06969DSC06977 DSC06982 DSC06990
Sonra Sinop Üniversitesi talebeleri folklör gösterisi yaptılar, yine miniklerin Sinop Yöresine ait oyunları ve Kafkas gösterileri oldu. Bu gösteriler sırasında izleyicilerden birinin 2-2,5 yaşları arasında bir kız çocuğu  folklörde ki ablalarını izleyerek bir oynayışı vardı ki anlatamam. Bir ara bütün gözler o minicik çocuğa kaydı. Anacığım çocuk doğuştan yetenekli, kesin o da okula başlayınca bu tür aktivitelere katılacaktır. Yani inanmazsınız oyununa ve taklitçiliğine. Hatta kısa da olsa videoya çektim,izleyin çok seveceksiniz.

turizm haftası etkinlikleri ile ncabaci

turizm haftası etkinlikleri ile ncabaci
Törenden sonra yine resim kursuna gidip boyamaya 1 saat daha devam ettim.

DSC07007 DSC07011

Eve geldim, yemek yedim bu defada saat 14.00 deki SKY Kulübünün açılışana katılmak üzere arkadaşımla buluştum. Çok kalabalıktı açılış. Protokolden de herkes vardı. Gerçekten görkemli bir açılış oldu. Oranın işleticiliğini yapan Sıtkı Bey, yanına Samsun’dan başka bir ortak alarak, resturant bölümünü tadilattan geçirdi ve yeniledi. Güzel olmuş, daha bir genişlemiş.

DSC07014DSC07023 DSC07026DSC07028 DSC07030 DSC07035 DSC07040 DSC07041 DSC07043DSC07047 DSC07055 DSC07056
Bu açılışta, belediye başkanı ve valimiz konuşma yaptılar. Belediye Başkanımız ,en kısa sürede prosedürlerin kalkarak tekrar Kulübün bahçesinin eski haline gelmesi için Defterdardan ve valimizden katkı beklediğini söyledi.Valide umarım bu prosedürleri kaldırabiliriz dedi.

Belediya Başkanı Baki Ergül ile ncabaci

valimiz Dr. Ahmet Cengiz ile ncabaci
Kokteyden önce ödül töreni yapıldı. İz Bırakanlar Ödül töreniydi. Çok enteresan dallarda ödüller verildi. Bazılarını kaçırdığım için, sizlere maalesef hangi dallarda olduğunu yazamayacağım.Gazeteciler Cemiyeti’de Sinop’ta yaşayıp iz bırakanlara ödül verdiler.
Bu ödül sahiplerinden biri olan Levent Bektaş, ödülünü aldıktan sonra , Sinop dışında birçok ödül aldım, ama Sinop’ta aldığım ilk ödülüm değince çok şaşırdım.Şarkı sözü yazarı ve aynı zamanda radyoculuk yıllarımda , benim patronumdu.Beraber çok güzel çalışmalarımız oldu. Web sayfama konuk olmuştu ,daha fazla bilgi için linkini veriyorum.

https://nilguncabaci.com/2010/03/05-mayis-2009-levent-bektas-ile-soylesi/
Değerli okuyucularım sizlere çok detaylı bilgi veremedim, ama onun yerine sizler için  bol bol resim çektim. Siz artık ödül sahiplerinin isimlerini ve ne için ödül verdiklerini yerel gazetelerimizden öğrenirsiniz. Benden bugünlük bu kadar …Vallahi çok yoruldum.
Birde saat 16.00 da Arkeoloji mÜzesinde resim sergisi vardı. Benim en ilgimi çeken sergiye ben malesef gidemedim. Umarım birkaç gün açık dururda gitme şansını yakalarım.
Şimdilik sizlere iyi akşamlar diliyor, resim ve videolarla başbaşa bırakıyorum….


sinop üniversitesi folklör ekibi ile  ncabaci


kafkas Ekibi ile  ncabaci
 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.