Sinop Atatürk Devlet Hastanesi….

Bilmiyorum kaç ay önce yine aynı başlığı atmıştım. O zaman bazı sorunlarla karşılaşmış ve sizlerle paylaşmıştım. Bu defa anlatacaklarım tamamen farklı. Sinop’ta yaşayanlar bilirler, eğer bir göz muayenesine gideceksiniz hastaneye geceden sıraya girmeniz gerekirdi, hatta çok duydum gece yarısı hastaneye gidip arabada yatıp sıra bekleyenleri. Bu duyumları aldığım için hiç Sinop’ta göz muayenesine gitmeyi asla düşünmüyordum. Samsun’a gider oradaki özel hastanelerin birinde göz muayenesi olurum diye düşünüyordum. Eşim 2 gün önce internetten randevu alıp gitti. Geldiğinde, hiç beklemediğini ve çok memnun olduğunu söyledi. Ben de buna istinaden Nilgün sende dene bir kere ne çıkar dedim. Ve dün internetten randevu aldım. Hatta 4 göz doktorunun olduğunu da o zaman gördüm.Ve dün baktığımda daha çok boş randevu saatleri vardı. Ben 9.40a randevu aldım 9.15 de oradaydım, beni hemen aldılar . Ve doktorum Cemalettin Cebi, çok güzel ilgilendi, kaç defa cam denetti, yazı okuttu. 2 ayrı makinede kontrolüm oldu. Ve inanın daha önce özel muayenehanelerde yapılan işlemleri yaptı,uzakta sorunum yok sayılır, yakın biraz ilerlemiş. Bana reçetemi yazdı. ve benim muayenem 10 dakika gibi (daha da az olabilir) bitmişti. Çok şaşırdım ve çok sevindim. Daha önceleri 1 dakika bile sürmeyen ve ayakta sadece duvardaki 4 harfi okutup ardından reçete yazılan zamanları düşündüm.Şimdi gerçekten çok çok rahatlamış. Ben muayeneden çıktığımda saat daha ancak 9.40 dı. Oradan ortapedi bölümüne gittim. Oradan da saat 10.10 diye randevu almıştım ama yine beklemeden hemen muayene oldum.Doktor şikayetimi dinledi, eliyle dizimi kontrol etti.Benden diz MR ve topuk röntgeni istedi. Ben Mr değince eyvah dedim, yine aylar sonraya randevu verirler diye düşündüm, çünkü bundan 3 yıl önceydi sanıyorum, 2ay sonraya randevu verdikleri için ben Medi Bafra Hastanesine gitmiştim. Doktor yok uzun sürmez şimdi 24 saat çalışılıyor bu bölümde dedi. Ve gerçekten de ben röntgenimi 10 dakikada çektirdim, Mr içinde yine aynı gün saat 16.00 için randevu verdiler. Şaşkınlığım çok arttı ve sevincim de. Ya gerçekten hastanemizde ne büyük gelişmeler olmuş. Ne büyük rahatlama gelmiş,şaşırdım kaldım. Orada beklemedim, evime geldim.Yemek yaptım,temizlik yaptım, biraz internette gezinip tekrar hastaneye Mr çektirmek için gittim. Hatta Türkeli’nden gelen bir bayana sıramı verip duasını aldım. Ve saat 17.10 da işim bitmiş Sinop’a dönüyordum. Şimdi ayın 17 sin de telefon açıp randevu alıp, sonuçları doktora göstermek için gideceğim.Ben tüm bu işlemleri Samsun’da yaptırmayı düşünürken , 1 günde Sinop’ta işim bitti.)))Bu olanakları sağlayanlara çok çok teşekkür ediyorum. Birde şu göğüs hastalıkları bölümünü rahatlasa çok iyi olacak. Dün randevu alayım dedim.25 nisanda ancak yer varmış.Umarım en kısa sürede o bölümü de rahatlatırsınız..Ha birde diyetisyen konusu var. O bölümde ancak 2 ay sonraya gün veriyormuş.(((
Sevgili günlük…Bugün bu işlerimi hallettim ama ben de bittim. Eve geldiğimde 18.30 du çok yorulmuşum, bu akşam hatta konservatuvara da gidemedim. Epeydir dinleniyorum ama hala kendimi çok yorgun hissediyorum. Günlüğümü yazıp yatayım düşüncesindeyim.Çarşamba gününden beri yazmamışım sizlere. Gerçekten çok meşgulüm. Boş vakitlerimde resim yapıyor,dikiş dikiyorum. Konser kıyafetimi hazırlayayım dedim. Ama yine prova çıktı.(((Neyse daha 12 hazirana çok vakit var, biter o zamana kadar.
Çarşamba günü liseli arkadaşlarımla Şen pastanesin de kahvaltıdaydık.

 

O gün polis teşkilatının 168.yıl dönümüydü. Emekli polis olan kayınpederim, birkaç haftadır eltimlerde kaldığından , o gün kendisine, en kıdemli emekli polis olduğu için,plaket verileceğinden haberim olmadı. Tesadüfen öğrendim ama törenden sonra malesef. Dolayısıyla resmini çekemedim. Valimiz plaket vermiş.Emniyet Müdürlüğüde 2 kişilik, Türk Kahvesi seti. Fincan ve cezvesiyle birlikte. Çok sevinmiş. Kayınpederimle daha sonra oturup sohbet ettik. Çok sevinçliydi. Bana da poz verdi, bol bol resmini çektim. Bu arada 1001. kez eski anılarını tekrar dinledim.)))Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.Daha nice polis günlerini kutlayalım.Bu arada Emniyet Teşkilatımızın 168. yıl dönümleri hayırlı ,uğurlu olsun.

2013-04-10-14.59.27-2
O gün kahvaltıdan kalkıp sahilde yürüyüş yaptığımızda, kıyıda yüzen ördekler gördük.. Nereden geldiğinden emin olamadığım bu ördekler, Aşıklar sahilinde salına salına yüzüyor ve kendilerine atılan simit parçacıklarını kapmak için birbirleriyle yarışıyorlardı..)))
Perşembe günü öğleden sonra HBÖ (Hayat Boyu Öğrenme) toplantısındaydım. Fakat çok uzun sürecek bir toplantıydı, tekrar çarşamba günü buluşalım diyerek toplantıyı bitirdik.Ben oradan tekrar Şen Pastanesine gidip bu sefer diğer arkadaşlarımla buluştum.

2013-04-11-16.05.05 2013-04-10-12.28.01 2013-04-10-12.33.02

Vallahi böyle oradan oraya gidince de resim yapmaya vaktim olmadı. Bu arada yine bir çok portre resimleri seçtim. Bu kadar çok portre yaparsam bilmiyorum bu resimleri ileride ne yapacağım. Arada artık istek olursa, parayla da portre resimler yaparım diye düşünüyorum.)))E bana sipariş verirsiniz değil mi.?)))))Fena mı, çocuğunuzun veya aile büyüklerinizden birinin yağlıboya resminin duvarınızı süslemesi.)))Şimdiden böyle kulağınıza kar suyu kacırtayım da, bakarsınız ileride lazım olur.))))

4mart2013-52013-04-07-16.47.51
Evet sevgili okurlarım… Ben bu gece gerçekten oturamayacağım.Sanırım saat 23.00 gibi bu günlüğüm biter ben de yatarım…
Geberiyorum yorgunluktan… Şimdilik size iyi geceler..Veee güzel hafta sonları….
Tamam mı? (*-^)Bu göz kırpan bir yüz oluyor,benim bulduğum figür.)))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Yorum

  1. blank

    doktor cemalettin beyin hala poliklinikte odası yok iyiler hiç kalmıyolar bu kadar kötü yönetilen bir hastanede kalmalarıda beklenenemez düzen boyle demek ki…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.