SICAKLAR, SICAKLAR, SICAKLAR..Cam Patikler.

Sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları merhaba,

Ayvalığa yaz tüm hızıyla girdi. Yoğun sıcaklarla beraber çocuklarımızda aşırı sıcak ve güneşten korumalıyız. Tabii kendimizi de… Ayvalığın sakini olarak bu konuda kendimi biraz şanslı görüyorum. Eski kent mimarisi diğer şehirlerden kendini biraz uzak tutuyor. Dar sokakları ve eski rum evleriyle dışarıda dolaşırken bile, o sıcağı fazla hissetmiyorsunuz. Bir de esnaflar bulundukları sokağa karşılıklı tente geriyorlar, sıcağı nasıl kesiyor anlatamam. Ama yine de kendimize dikkat etmemiz gerekiyor. Sıcak çarpmalarına karşı özellikle de çocuklarımızı maksimum korumalıyız. Sıcaklarda bizde çocuklarımızda terleyerek çok fazla su kaybı yaşayabiliriz. Bu nedenle bol sıvı ( özellikle su ) pamuklu giysiler. Hatta sadece bez ya da bodyle dolaştırırsak bu onların daha da hoşlarına gider.
Yeme ve içmelerinde azalma olabilir ancak sıvı alımını artırmalıyız. Susuz kaldığını şöyle anlayabiliriz.
Uyukluyorsa
Huzursuz ve ağlıyorsa
Kusma ve ishal varsa
Ağzı kuruyorsa
Vücut ısısı artıysa
Bebeğiniz susuz kalmıştır. Hemen doktorunuza başvurun. Susuz kalmasını önlemek içinse;
Düzenli su verin ( teklif edin )
Eğer emziriyorsanız daha sık emzirin ve kendiniz bol sıvı tüketin
Nezle gibi basit bir hastalık vücudun susuz kalma riskini artırır. Basit bir hastalık bile olsa hasta çocuk için daha da önem taşır.
Mecbur kalmadıkça çocuğunuzla dışarı çıkmayın
Güneşte koruyucu kullanın
Şapkasız dışarı çıkrmayın
Gölge yerleri tercih edin
Bebeğin içine gömüleceği örtüler kullanmayın vücut ısısının artmasına neden olabilir.
Arabada giderken de;
Mümkün olduğunca serin saatleri tercih edin
Kısa süreliğine de olsa kesinlikle arabada bırakmayın
Sevgili okurlar burada sıcaklar çok fazla Sinop’ta da bu kadar sıcak var mı bilmiyorum ama size bir nebze faydalı olabildimse ne mutlu bana. Sevgiyle kalın, hoşça kalın.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.