Sinop Halk Eğitimi Merkezi Sergisi….

Bugün (dün) saat 16.00 da sergimiz açıldı. Herbiri göz nuru,elemeği birbirinden güzel  işler, Sinop halkının beğenisine sunuldu.

Protokol da valimiz, millet vekilimiz Mehmet Ersoy,emniyet müdürümüz,Cumhuriyet Baş Savcımız ve birçok kişi hazır bulundular.

SİNOP VALİSİ KÖŞGERDSC08166DSC08167

Eski valimiz Sayın Dr. Ahmet Cengiz’de, telgrafıyla ve Mardin’den gelen kardeş kuruluş diye kendileri tanıtılan, Halk Eğitimi Merkezi hocaları,el sanatlarıyla bizlere eşlik ettiler. Mardin yazısını görünce içimi bir sevinç ve burukluk kapladı. Sayın Cengiz, kendisi aramıza katılamasa da oradaki kurumdan bir ekip yollaması hepimizi çok duygulandırdı.Mardin’den gelen ekip bizlere, bademler, leblebiler,şekerler getirmişler ve yaptıkları ürünleri sergiliyorlardı.

sinop valisi Yavuz Selim KÖşger H.E.M… ile ncabaci

Açılışta güzel oldu, yeni valimiz Sayın Köşger,konuşma yaptılar.Bu kadar hazırlıklar içinde, yetkililer nasıl oldu da Atatürk resmini asmayı unuttular anlayamadım.Bir tarafta bayrağımız, ortada tüller ve kuş figürleriyle hazırlanmış karşı panoda Atatürk resminin eksikliği, bizlerin dikkatinden kaçmadı ve üzdü. Umarım bundan sonra ki açılışlarda daha dikkatli olurlar.

DSC08169DSC08173DSC08175DSC08178DSC08179DSC08180DSC08179DSC08182

Ben de salonda bol bol resim çektim. Salona giren protokol ,önce dış kenardaki el işlerini inceleyerek  sergiyi gezdiler,hatta Mine Hoca’nımın talebesi, canlı canlı bir ebru sanatı sergiledi konuklarımıza. Ve sonra da baktım protokol salonu terk ediyor, ben hemen valimizin önüne çıkarak, orta bölümdeki resimler öksüz kaldı dedim.Vali önce biraz şaşırarak bana baktı, sonra milletvekilimize dönerek, orta bölümdeki resimler öksüz kalmış, haydi orayı da gezelim değip bizim ve diğer grup arkadaşlarımın yaptığı,resim ve seramik sergisini gezdiler. Bu arada valimize hoşgeldine gittiğimizde, alçılı olan kolumun  bu resimler yüzünden alçıya alındığını söyledim.Hatırladı.))Beğenilerini dile getirdi.

SİNOP VALİSİ KÖŞGERMİLLET VEKİLİ MEHMET ERSOYSinop H.E.M. sergi açılışıDSC08197DSC08199sinop valisi dr. ahmet cengizDSC08201DSC08208DSC08210resim hocası murat özgençDSC08212DSC08213DSC08214DSC08215DSC08217DSC08218DSC08219DSC08222DSC08223DSC08225DSC08227DSC08162

Açılışta halk oyunları gösterisi,sema gösterisi yapıldı.Bazı kursiyerlere belgeleri verildi.Konuşmalar yapıldı.Sergi salonunda da Özgür Hocam neyiyle bizlere eşlik etti.

İpek böceklerinin kozalarıyla yapılan tablolar ve çiçeklerde çok enteresandı.Bu arada yine birbirinden güzel kitre bebekler ve bunlarla hazırlanmış tablolar, taş bebekler, dokumalar çok çok güzeldi. Bu güzellikleri yakından görmek isterseniz,Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda perşembe gününün akşamına kadar görün derin.Hem gönlünüz , hem ruhunuz açılsın.

Emeği geçenlerin ellerine ,gözlerine sağlık.İyi ki böyle bir merkezimiz var…Hocalarımıza da çok teşekkür ederiz.

Şimdilik iyi akşamlar,sevgiler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

4 Yorum

  1. blank

    CANIM ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL BİR SERGİ OLMUŞ FOTOĞRAFLARDAN ÇOK BELLİ..NE YAZIK Kİ GELEMEDİM ÖZÜR DİLERİM..SENİ TEBRİK EDİYORUM SEVGİYLE ÖPÜYORUMM…

  2. blank

    Teşekkür ederim canım..Keşke görebilseydin…Sevgiler.

  3. blank

    Ben çarşamba günü geldiğimde saat 7,20 idi kapalıymış o saatte, ertesi gün 5 gibi gittim bu seferde öğlen toplanmıştı..görmek bana kısmet olmadı ama burdan biraz görmüş gibi oldum. Sevgiler..

  4. blank

    Diğer yaptığım resimleri de bir ara paylaşacağım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.