Hayırlı Ramazanlar….Seyyah 2013

 

11 ayın sultanı ramazan nihayet geldi. Apayrı severim ramazan ayını. Bana huzur verir.Yaz aylarına denk gelmesi, zor oluyor. Hava serinliğinde oruç tutmak birşey değil. Açlığa dayanabiliyorum da susuzluk zor geliyor bana. Zaten normalde de sıcağı sevmem,bir de oruçlu olunca çok zor. Hava da 2 gündür yazın geldiğini hissettiriyor bize. Daha önceleri kapalı ve bulutluydu,şimdi günlük güneşlik.Neyse yaa boşverin, oruç tutanlara Allah bir kolaylığını veriyor.Umarım Allah kabul eder ve yine senesine hayırlısıyla erdirir bizleri.

Dün Bafra’ya gittim. Biliyorsunuz ben biraz pirpirikliyimdir.))))Dün el bileğime EMG çektirmek için Medibafra Hastanesine gittim. Sinir sıkışması değilmiş kolum. Ameliyatlık bir durum yok.Şimdilik dinlendirin, fizik tedavide yaptırabilirsiniz dedi.Rahatladım.Dün de seferi olduğumuz için oruç tutamadım.Ama Bafra’da ,yiyecek üzerine ,sadece fırınlar açıktı,diğer yerler kapalıydı. Hastane kantinin de olanlarla yetindik,14.30 otobüsüyle de döndük.

Akşam rutin yürüyüşlerimizi yaptık. Bu arada Sinop Belediye’si, 5. Geleneksel Ramazan Şenliklerine başladı.

Pazar günü deniz süt liman olsa da, deniz soğuğu vardı. Ama yine arkadaşlarımızla girdik,çıktık.

sinop

Akşam, Atatürk Anıtı’nın orada konser dikkatimizi çekti.  Sinop Belediye Konservatuvarı T.H.M. ekibi vardı. Sahnedeki pankartta  SEYYAH 2013, Şehrimize ve Gönlümüze Hoş geldiniz yazıyordu. İzleyici olarak daha çok gençler vardı. Hatta oyunlarıyla, müziğe eşlik ettiler. Merak ettim nedir bu diye. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, oradaydı sordum kendisine. Şehrimize İstanbul, Ankara,Sivas (aklımda kalanlar) gençler gelmiş, onları ağırlıyorlarmış. Sinop’lu gençlerimizde gidecekmiş ziyarete.Gidecekleri yerlerden biride Mardin’miş.Eski valimiz orada olduğu için aklımda kalan il burası oldu.)))))

seyyah 2013

Gençlik Hizmetler,i harika çalışmalar yapıyorlar, takdire şayan şeyler duyuyor ve okuyorum haklarında. Bu düşünce mi Mustafa Çelik Bey’e de söyledim. Teşekkür etti. Hatta sayfama konuk olursanız çok memnun olurum dedim.)))Bir gün kahve içmeye beklerim dedi. Gerçekten yaptıkları çalışmaları sizlere aktarmaktan gurur duyarım.Başarılarının devamını diliyorum.

İşte günlük haberler böyle ben de….Ramazan ayını ben  bol bol kitap okuyarak geçiririm, okudukça  da sizlerle paylaşırım. Bugün kısmet olursa ‘’Cehennem’’romanına başlayacağım. Şimdilik birinci sırada…Bakalım nasılmış,göreceğiz..

Bu arada eğer laptop almayı düşünüyorsanız. Kesinlikle Casper Nirvana almayın. 2. kez tamire yolladım. 1. sinde ses metalik çıkıyordu, bunlar böyle dediler,sineye çektim. Şimdide fan’ı çalışmıyor ve hemen ısınıyor tabii. Yine tamire yolladım. Kaldım eski laptop uma. Bu da  Amerikan klavyesi olduğu için noktalama işaretleri çok farklı yerlerde. İmla hatalarımı bir süre hoş görürseniz sevinirim.

Hepinize tekrar iyi ramazanlar diliyor,Sıcacık Sinop’um dan,püfür püfür esen rüzgarla  sevgilerimi yolluyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.