Kaliteli hayat…Bi’Tutam Tuz..

 

Kalite denince ilk aklınıza ne geliyor? Benim aklıma eskiden lüks, pahalı, herkesin ulaşamayacağı şeyler gelirdi. Kaliteli ayakkabılar örneğin gerçek deriden olmalı, kaliteli evler için kaliteli malzemeler kullanılmalıydı. Peki ya kaliteli yaşam? Kalite yaşamın neresine koyulur?

Tabii yaşın ilerlemesi gerekiyor bunları anlamak için, biraz yaşanmışlık gerekiyor. 40’lı yaşlara gelince artık evler, hanlar, hamamlar yetmiyor kaliteli yaşamak için. Nüfus kağıdı eskidikçe en muhteşem makine olan bedenimizin de bakım zamanı geliyor, hatta bakım araları kısalıyor, sürekli rot balans durumlarını yaşıyoruz.

Servise sık sık gitmemek ve hayatımızı servislerde geçirmemek için gerekiyor kaliteli yaşam.

Offf, hala kaliteli yaşamın adını koyamadım. Anladım, gerekiyor da, ne bu? Nasıl oluyor, ne gerekiyor, hangi kalite? Yığınlarca soru var kafamda…

Yaşıtlarıma bakıyorum, anneme, babama bakıyorum. Ne kadar gidiyorlar doktora, ne için gidiyorlar? Yaşamımda ne olmalı ki, ben az gitmeliyim muayenehanelere, hastahanelere? Orada geçireceğim zamanları arkadaşlarımla gezerken harcamalıyım, randevu kuyruğunda yeni arkadaş edinmeye ihtiyacım yok benim.  Kaliteli yaşamdan ben bunu anlıyorum. Bunu biraz daha ayrıntılı düşündüğümde şu sonuca vardım: Tek ihtiyacım ruh-zihin-beden sağlığı. Yani kaliteli yaşam için sağlık gerekli, milyarlarca liranın alamayacağı, lüks apartman katlarında bulunmayan, elden gitmeden değerini anlamadığımız sağlık…

Ne de olsa üç ayaklı sehpa gibi ayaklarından biri kısaldığı zaman dengesi sapmak yerine dengeye odaklanmalıyım. Hepsine zaman ayırmalı, hepsine ayrı ayrı bakım yapmalı, tek pakette kendime hediye etmeliyim.  Allah’tan Transformalnefes biliyorum, hepsinin bakımı tek paket, tek seans. Seviyorum bunu.

Bir zamanlar enerji işlerine çok dadanmıştım. Her şeyi uyumlandığım enerjilerle çözebileceğimi düşünüyordum, kısacası biraz dengeden sapmıştım. Sonra anladım ki, bu üçlü ayrılmıyor;  Üç Silahşör gibiler. Biri hepsi, hepsi biri için. Ondan sonra bedenime girene, gözlerimi ne kadar kullandığıma, ne kadar yürüdüğüme, duruşuma dikkat etmeye başladım.  Sadece ruhumun isteklerini duymaya çalışmak yerine zihnim neler diyor diye de dikkat etmeye çalışıyorum şimdi. Hayat amacım doğrultusunda yaşamaya odaklanmışken kendimi bu amaçtan uzak tutan ne varsa hepsini yolumdan temizliyorum. Yaşamımda kaliteye odaklandım, bunun için de az, öz, kaliteli eşyalarla bezeli bir evde, kaliteli besinlerle beslenerek, zihnimi kaliteli zamanlarda dinlendirerek yaşamak bunların ayrıntıları. Ne demişler, şeytan ayrıntıda gizlidir.

Sizin için kaliteli yaşam ne demek?

Banu Conker

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu, Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.