Ses ve Konuşma Terapisi…

Bugün yine randevum vardı, hem diyetisyenle ,hem de odyolog Melike Yağcı’yla. Ve bu arada da Bafra Hastanesinde çektirdiğim EMG ‘yi fizik uzmanına gösterdim. Ayy bu sıralar ne kadar çok doktora gittim.(((Ama çok şükür ki ağrılı,sancılı birşeyim yok.
Fizik uzmanı olan doktor Veysel Bey, Medibafra’daki doktor gibi sinir sıkışması olmadığını ,resimden değil, ceviz kırmadan olduğunu söyledi,resim yapabilirsin ama 45 dakikada bir dinlenmem lazım dedi.Fizik tedavi yine uygulanacak. Ama çok sıra varmış, 1 ayı bulur dedi.
Diyetisyenim Hümeyra Zengin’le de görüştüm, şu sıralar hep diyet konuşuyoruz bundan rahatsızım dedim. 1 ay sonraya randevu verdi. Bugün tartıldığımda 800 gr vermişim, hepside yağdan gitmiş.)))Ben gramaj gramajda versem memnunum. Bu akşam yalnış olduğunu bilsem de kendimi mantıyla ödüllendireceğim.))))Sakın haa, aramızda kalsın,kulağına gitmesin ayıp olur.
Gelelim Ses ve Konuşma uzmanı Odyolog Melike Durgun Yağcı Hanımla yaptığımız çalışmalara….Bu arada randevulu çalışıyor, ben den önce de, sonrada bir çocukla çalışmaları vardı.
Ben bu sabah gittiğimde , maalesef ses diye birşey yoktu. Çok kısık sesle konuşmak durumunda kaldım. Şaşırdım da, dün deniz de ilk kez tertemiz sesle konuştum ve hatta eşime artık atlattım galiba demiştim, ama bu sabah yine çatallı çıktı.

Yine sırt üstü yatıp, diyafram çalışmaları yaptık. Şimdi onu kademeli şekilde yapacağım.Yani tek elim tam diyaframın üstünde diğer elim göğsümde, diyafram nefesi alıyorsunuz , 5e kadar tutup tekrar nefes alıyor, bir müddet sonrada balık ağzıyla nefesi geri veriyorsunuz, bunun yanında boyun, omuz,esneme hareketleri var.Yatar vaziyette mekik ve bisiklet hareketleri verdi. Egzersizde vücudun stresini attığı için ,çok faydalı. Bol bol balon şişirin,sakız çiğneyin,çeşitli mimik hareketleri yapın dedi.flüt çalar gibi, mum üfler gibi hareketler yapın söyledi. Sonra diyafram nefesi alıp ssssssssSSSSSSS diye gittikçe artan ve sonrada düşen bir sesle bu çalışmayı yapın ,köpek soluması şeklinde nefes alıp verin dedi. Birde tüm vücut kaslarımı germemi sonrada bırakmamı istedi. Ve daha sonra bu hareketleri, baştan başlayıp, kademeli olarak kasları kasıp, gevşeterek yapmamı  istedi.Yani anlayacağınız çok ilginç ve yine daha önce Orhan Hocanın bize şarkı söylemeye başlamadan önce yaptırdığı uygulamaları gösterdi ve önemini anlattı. En önemlisi de,  hem ruhen, hem de bedenen dinlenmem gerektiğini söyledi. Ben de kısmetse uygulayacağım. Ramazanda rahat uygularım diye düşünüyorum.(İnşallah.)
10 gün sonra tekrar gideceğim terapiye.Ahh birde ne oldu bilin bakalım????))))Benim yaşımdan 10 yaş genç tahmin ediyormuş, aman aman maşallah kimselere söylemeyin nazar değimesin dedi.)))Ben de size söylemeyeceğim işte.))))
Dün deniz süperdi. Ve 2. kez sıcak bir denize girdim. Öğleden sonra karayel şiddetini biraz artırsa da mezgit tutmamıza engel olmadı.Akşam soframızı mis gibi mısır unuyla kızarmış mezgitler süsledi.))Deniz dönüşü ayıkladığım balıkların artıklarını başımızda uçuşan martılara attım ve çok güzel görüntüler elde ettim.))

sinopsinop iskelesimartılarmartılar
Bu sabah pc im tamirden geldi. Fanını değiştirmişler.Ama size bu yazının tamamını yazamadım, çünkü fanı ara ara çalışıp duruyor ve çok ısınıyordu sikayetimvar.com ‘a baktığımda bu casper pc lerin çoğunda aynı şikayeti gördüm. Bakalım benim sorunum nasıl halledilecek. Sinop’taki teknik servis hemen tekrar geri getirin dedi. Herhalde yine İstanbul’a tamire gidecek…

Geçen akşam Şehir Kulübünü önünde muhteşem bir motosiklet gördüm,hayran oldum.Arabaya fazla meraklı değilim, ruh halim motosikletten yana..)))Yani resimdeki bizim olsa hayır demem.)))
Başka ne haberler var bilemiyorum.Ben yine kitap okumaya devam ediyorum..Haberler bu kadar şimdilik.
Sizlere stressiz, günler diliyorum. Hoşçakalın..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.