Sarıkum & 1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi…

Şimdi biraz başa dönebilir miyim?
Önce bir merhaba diyeyim güzel Sinop’um dan. Sinop güzel ama havası çok kötü bir kaç gündür..Neyse yarın açacakmış. Ve Tv dan duyduğuma göre de ramazan boyunca sıcak olacak mış. Vallahi bu habere üzüldüm. Serin serin olsaydı, rahatça oruç tutardık.))Yine öğleden sonraları yatarak tutacağım anlaşıldı.
Eveet…Sinop’un havasını bıraktım bir kenara,siz asıl sizin havanızı söyleyin bana ?Nasılsınız????Benim hala sesim kısık. Batum’dan geldiğimden beri sesim kısık. Cuma günü doktordan randevu aldım gideceğim. Bakalım ne diyecek ,umarım önemli birşey yoktur.
Sevgili okurlarım. Şu sıralar yine gündem dolu olunca yazacaklarım önem sırasına göre ve tazeliğine göre şekil alıyor.
Geçtiğimiz pazar günü hava hem kapalı ve hemde o kadar rüzgarlıydı ki dalgalar şahlanmış at misali, denizin üstünde gidiyordu. Bu durumda bizde değişik bir program yaptık kendimize. Sarıkum’a gidelim dedik. Ve yine atladık motosikletimize, 45 dakika sonra Sarıkum Tabiat alanına giriş yaptık. Ayancık yolu üzerinde leylekler gördüm, ama hepsi karadaydı. Uçmuyorlardı maalesef. Ama uçan leyleği Batum’a giderken gördüm ,bu da demek ki, bir yolum daha var.))))

sarıkumsarıkumsarıkumsarıkumsarıkumsarıkum
Sarıkum’da ki köy bu defa çok büyük geldi bana. Çok ev vardı sanki, nüfusumu arttı nedir?
Hava kapalı da olsa, deniz dalgalıda olsa, Sarıkum sahillerinde birçok kişi yüzüyordu.Oranın sahili çok güzel. Ama açık deniz olduğu için deniz bütün çöpleri getirip kumsala bırakıyor ve dolayısıyla sahil çöp yığını oluyor. Dönüşte oradaki köprüde resim çektik. Su kaplumbağları yüzüyordu. O kadar çoktu ki…Bu arada bir koya girdik,yolu kumdu. Tam girişte bizim motosiklet kuma saplandı ve ben hoooop aşağıya. Ama öyle bir düştüm ki, kanguru gibi kuma atladım.))))Şaşkınlıkla eşimin yüzüne bakıyorum ben nasıl düştüm diye. Motor yan yattı, eşim üstünde, sonra düzelttim motosikleti ve orada park edip, yürüyerek gittik o koya. Yani at sanki çifte atmış ve ben üstünden düşmüştüm. Ama ayaklarımın üstüne yumuşak iniş oldu.)))Neyse Allah beterinden korusun.
Bol fotoğraf çekiminden sonra ,Yalı Kahvesinde birer çay içtik.Baktık rüzgar yumuşadı, haydi denize açılalım dedik bu sefer. Ama dalgakıranı geçtik, denizde acaip ölü dalgalar vardı. Yükselip yükselip düşüyorduk aşağıya. Denize girsem de korkudan tekneden açılamadım, deniz sıcaktı. Birazda balık tutalım dedik. Mezgit vardı ama dalgadan barınamadık ve döndük.

2013-06-30-16.52.52
Bu arada Sinop’da yaşlılar evinde,28-29-30 Haziran günlerinde 2023 e 10 kala 1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi açıldı. Ben de gittim daha sonra gezmeye. Çok beğendim. Meğer neler üretiliyormuş Sinop’ta da haberimiz yokmuş. Tekstilden, askeri ünüformalara kadar, hatta LCW , Zara gibi yerlere kıyafet dikiyorlarmış Sinop’ta. Hele bir denizcilikle ilgili ürün yapan yer var. Vallahi süperdi. O pusulaları göreceksiniz. Hepsini küçüçük bir yerde yapıp, internet üzerinden satıyoruz dedi, orada ki görevli. Masa sandalye yapılıyormuş, onu biliyordum ama ürünlerin bazılarını ilk kez yakından gördüm.

1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi

Pimapenler, çelik kapılar,mutfak tezgahına döşenen malzemeler, simler ,iplikler. Gerzede üretilen sim ve iplik fabrikasında 692 kişi çalışıyormuş. Şaşırdım kaldım.Yine Gerze’de inekden süt sağma makinesi yapan iş yeri varmış. Yine süt ürünleri, yoğurt, ayran yapan iş yerleri…Aferin bizlere dedim, gurur duydum. İlkini yaptılar bu serginin , 2.sinde eminim daha büyüyerek devam eder bu sergilenen malzemeler.

DSC08331
Dün de Liseli kızlarla bir aradaydık Şen Pastahanesinde. Oturmamız güzeldi. Yedikleri de.)))Yedikleri dedim,çünkü ben öğlen yemeğini yiyip gitmiştim, diyetisyene mahcup olmayayım diye 1 top dondurma yedim. Bu 2 hafta çok önemli benim için…Zaten ramazan da geliyor, sıcaktan yiyemem, bol bol su içerim sanıyorum.
Sevgili günlük bir şey daha yazayım ve bitireyim yazımı.
Biliyorsunuz Sinop Belediye Başkanımız ,1,5 ay önce kalp ameliyatı olmuştu. 1 temmuzda işe başlamış , bizde Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak geçmiş olsun ziyaretine gittik. Maşallah çok iyiydi, sağlıklı görünüyordu. Ameliyat olduğu Güven Hastanesinden ne kadar memnun olduğunu anlattı.Kalp için kolundan damar almışlar, onu gördük. Çok enteresan geldi. Allah demek , bizi yaratırken, vücudumuza yedek organlarımızı da koyuyor.
Başkanımız daha sonra yapacağı projelerden bahsetti. Ve imzadan çıktığında hemen başlayacakmış. Bunlardan biri, Meliha Kasım otelinin önünden kütüphaneye kadar olan yolu 5 metre genişletecekmiş. Yine kütüphaneden ,taş ocaklarına kadar olan yolu da, kaldırımı da yapacak, kırmızı topraktan yürüyüş parkuru da olacakmış.
İşte böyle sevgili günlük..Ben de haberler bu kadar şimdilik. Tekrar görüşünceye kadar kendimize iyi bakalım tamam mı?

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.