EPEKA TÜRKİYE…

Şu sıralar hergün yazamıyorum biliyorsunuz. Sabahları fizyoterapi aldığım için , öğlene kadar hastanede geçiyor zamanım. Sinop’taki gelişmeleri de takip edemiyorum maalesef.
Bu cumartesi,Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin koordinatörlüğünü, EPEKA Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı ve EPEKA Slovenya’nın, gönderen kuruluş olduğu “This Ability / Bu Yapabilmektir” Avrupa Gönüllü Hizmeti projesinin tanıtım toplantısına katıldım. Başkanlığını yeğenim ve aynı zamanda web sayfamda köşe yazarlığı yapan Ebru’nun yaptığı EPEKA Derneğine, ben de üyeyim zaten.
Toplantıda Slovenya’dan gelen gönüllü Tadeja Zupanc ülkesini bizlere tanıttı. Toplantıda ayrıca EPEKA Türkiye vasıtasıyla Sinop’ta İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde staj yapan, güler yüzlü Alman Ann-Cristin Sander adlı özel eğitim bölümü öğrencisi de Almanya’yı tanıttı.

epeka türkiyeepeka türkiyeepeka türkiye734082_10202039922029475_883088914_n
Ebru, biz üyelere, yaptığı çalışmalardan bahsetti. Derneğin şu andaki durumunu, ekonomisini ve kabul edilen projesini anlattı. Bakın bu son kabul edilen proje çok süper birşey.
Ekonomik açıdan ve eğitim açısından düşük seviyede olan ev hanımlarına,ev ekonomisine katkı ve ev işlerinde kolaylık sağlayacak ve yeterlilik kazandıracak.
”Working on Women”adlı Grundtvig projesi ve 2 yılda tamamlanacak. Cumartesi günü bu projeyle ilgili görev dağılımıda yapıldı.
Bu projedeki kurslar,geri dönüşüm, el sanatları, sağlıklı yemek pişirme, çocuk bakımı, ofis malzemeleri kullanabilme, bilgisayar kursu, CV yazabilme, iş başvurusu için mülakat simülasyonları ve kişisel gelişim şeklinde olacak. Projede ayrıca iki yıl süreli İngilizce dersleri verilecek. Bütün bu kurs ve eğitimler, ücretsiz olarak ev hanımlarımızın hizmetine sunulacak. Görüyor musunuz, birçok güzel kurslar olacak. Umarım şartlara uygun, istekli ev hanımları da buluruz.Ve ayrıca esas bomba sonda saklı. Bu kursa katılan ve bu kurslarda katkısı olanların içinden bir grup bayan(14 kişi kadar) İspanya ve Fransa’ya proje ortaklarının yanına gidecekler.Ücretinin büyük bölümünün Avrupa Birliği tarafından ödenen bu hizmetten yararlanmak isteyenler, EPEKA Türkiye’yle iletişime geçebilirler..
Telefon: 2613525
Eposta: epeka.tr@hotmail.com
Varsa çevrenizde bu şartlara uygun, öğrenmeye istekli bayanlar, yukarıda ki telefonu vererek onları yönlendirebilirsiniz.
Velhasıl güzel bir toplantı gerçekleşti cumartesi günü. Ardından da pastalar ,börekler,çaylar geldi. Ben sadece kısır ve mandalina yedim.)))Dikkat ediyorum artık.
Dün de, sabahtan balığa çıktık, çok dalgalıydı deniz erken döndük…Velhasıl bir hafta sonu daha böyle geçti….Umarım sizde güzel bir hafta sonu geçirmişsinizdir….

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.